کتاب در سرزمین کوچک من
مجموعه داستانهای کوتاه
معرفی کتاب در سرزمین کوچک من
کتاب در سرزمین کوچک من، مجموعهای از داستانهای کوتاه نادر ابراهیمی است و با روایتهایی تمثیلی، اجتماعی و گاه تلخ، به سراغ انسانهایی میرود که درگیر ترس، تنهایی، شکست، قدرت، آرزو و فرسودگیاند. در این کتاب، با اینکه هر داستان فضایی جداگانه دارد و از قصهی یک بیمار گرفتار رنج تا آدمهایی که میان رؤیا و واقعیت گیر افتادهاند روایت میشود، اما همگی آنها در یک نقطه به هم میرسند: کشمکش انسان با جهان بیرون و با خودش. انتشارات امیرکبیر این مجموعه را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب در سرزمین کوچک من
کتاب در سرزمین کوچک من نوشتهی نادر ابراهیمی مجموعهای از چند داستان کوتاه است که هر کدام با فضایی مستقل شکل میگیرند، اما درونمایههای مشترکی آنها را به هم پیوند میدهد. در این داستانها با شخصیتهایی روبهرو میشویم که اغلب در موقعیتهای دشوار، مرزی و فرساینده قرار گرفتهاند؛ آدمهایی که یا در برابر رنج و تحقیر ایستادهاند، یا در دل شکست و سرگردانی به دنبال معنایی برای ادامهدادن میگردند. متنها گاهی رنگ تمثیل میگیرند و گاهی به زندگی روزمره نزدیک میشوند، اما در هر دو حالت، مسئلهی اصلی همان نسبت انسان با قدرت، ترس، امید، تنهایی و انتخاب است.
نادر ابراهیمی در کتابش از تصویرهای تند، گفتوگوهای فشرده و موقعیتهای نمادین استفاده کرده تا مفاهیمی مثل تسلیم، مقاومت، خوگرفتن به وضع موجود، آرزوی رهایی و بهای زیستن را پیش بکشد. در بعضی از داستانها شخصیتها فقط با یک مشکل بیرونی درگیر نیستند؛ آنها درگیر نوعی محاصرهی ذهنی و اخلاقی هم هستند. داستانهای دیگر اما به زندگی آدمهای عادی نزدیکتر میشوند و از دل یک دلبستگی ساده، حسرت، فاصلهی طبقاتی، شکست و نیاز به دیدهشدن را بیرون میکشند. همین رفتوآمد میان تمثیل و واقعیت، حالوهوای مجموعه را متنوع کرده است.
کتاب در سرزمین کوچک من تجربهی خواندن داستانهایی است که بیشتر از آنکه بر حادثه تکیه کنند، بر وضعیت تکیه دارند؛ وضعیتی که در آن شخصیتها ناچارند با ضعف، میل، ترس یا باورهای خود روبهرو شوند. بعضی روایتها لحنی تلخ و گزنده دارند و بعضی دیگر اندوهی آرامتر را حمل میکنند، اما در همهشان میتوان دغدغهی آزادی، کرامت و فرسایش انسان را دید.
خلاصه داستان در سرزمین کوچک من
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب در سرزمین کوچک من مجموعهای از داستانهای کوتاه است که در آن نادر ابراهیمی موقعیتهای گوناگونی را در کنار هم میگذارد تا شکلهای مختلف درماندگی، مقاومت، آرزو و شکست را نشان دهد. در یک داستان، انسانی فرسوده میان رنج جسم و امید رهایی گرفتار است. در داستانی دیگر، موجودی راندهشده هر جا میرود با طرد و بیپناهی روبهرو میشود. جایی دیگر، شخصیتی میان رؤیاهای بزرگ و واقعیت خفهکنندهی زندگی روزانه دستوپنجه نرم میکند.
بعضی از روایتها به صورت تمثیلی پیش میروند و بعضی به زندگی عادی نزدیکترند، اما همهی آنها به یک دغدغهی مشترک میرسند: انسان وقتی در تنگنا قرار میگیرد، چگونه خودش و جهانش را میفهمد.
چرا باید کتاب در سرزمین کوچک من را بخوانیم؟
- این کتاب چند شکل متفاوت از داستان کوتاه را در کنار هم میآورد؛ از روایتهای تمثیلی تا داستانهای اجتماعی و شخصیتمحور.
- خواندن آن کمک میکند درونمایههایی مثل ترس، تحقیر، امید، شکست و میل به رهایی در موقعیتهای گوناگون دیده شود.
- داستانها کوتاهاند، اما هر کدام مسئلهای روشن و ماندگار را پیش میکشند و بعد از پایان، ذهن را درگیر نگه میدارند.
- بعضی روایتها از دل زندگی روزمره، حسرت و فاصلهی میان آرزو و واقعیت را نشان میدهند و بعضی دیگر همین مسئله را به شکل نمادین بیان میکنند.
خواندن کتاب در سرزمین کوچک من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب در سرزمین کوچک من به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به داستانهای کوتاه فارسی که به روایتهای فشرده و چندلایهی معنایی توجه دارند.
- خوانندگانی که به تمثیل، نماد و داستانهایی با درونمایههای اجتماعی و انسانی علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند در داستان، کشمکش میان آرزو، شکست، ترس و مقاومت را دنبال کنند.
- مخاطبانی که از شخصیتهای تنها، حاشیهنشین یا درگیر با موقعیتهای سخت تأثیر میگیرند.
- علاقهمندان به آثار نادر ابراهیمی که میخواهند با وجه داستان کوتاه او آشنا شوند.
درباره نادر ابراهیمی
نادر ابراهیمی (۱۳۸۷-۱۳۱۵) داستاننویس، شاعر، فیلمساز، ترانهسرا و پژوهشگر بود. او پس از تحصیل در رشتهی زبان و ادبیات انگلیسی، در کنار تجربهی مشاغل متنوع و پرشمار، از نوجوانی قلم به دست گرفت و با تکیه بر تجربیات زیسته و جهانبینیاش، به یکی از پرکارترین چهرههای ادبیات داستانی ایران بدل شد. ابراهیمی علاوهبر رماننویسی، در حوزههای سینما، تلویزیون (با ساخت آثاری چون مجموعهی «سفرهای دورودراز هامی و کامی در وطن»)، عکاسی، آموزش فیلمنامهنویسی و ادبیات کودک و نوجوان نیز نقشی اثرگذار داشت.
کارنامهی ادبی نادر ابراهیمی دربرگیرندهی بیش از ۱۰۰ عنوان رمان، داستان کوتاه، ناداستان و خودزندگینامه است که از محبوبترین آنها میتوان به «آتش بدون دود»، «بار دیگر شهری که دوست میداشتم»، «چهل نامهی کوتاه به همسرم»، «ابن مشغله» و «مردی در تبعید ابدی» اشاره کرد. او در طول دههها فعالیت موفق به دریافت جوایز ملی و بینالمللی متعددی از جمله جایزهی نخست براتیسلاوا، جایزهی تعلیموتربیت یونسکو، عنوان قصهی برگزیدهی آسیا برای کتاب «دور از خانه»، جایزهی شورای کتاب کودک و برگزیدهی ادبیات داستانی بیست سال پس از انقلاب شد.
بخشی از کتاب در سرزمین کوچک من
«مردک، کولبارش را زمین گذاشت، عرقهایش را پاک کرد و بعد، با چشمهای گودرفته و حاشیه کبودش به آسمان بلند نگریست. روی سینهٔ آسمان چند لکهٔ سیاه به چشمش خورد.
- آه... لاشخورها، گداها، من هرگز با شما کنار نخواهم آمد.
آفتاب تند و تنها درخت بیسایه، خاموش به او نگاه میکردند. بیمار، صورت از تابش آفتاب سوختهاش را بالاکشید و خورشید را نفرین کرد. زیرلب، همچنانکه انگشتان کرمگذاشتهاش را در خاک گرم فرو برده بود گفت: خاک پیر! تو شاهد من باش که قسم خوردهام هرگز با ایشان کنار نیایم؛ اما سوگند من مانند سوگند هر انسان فروریختهیی ترد و شکننده است؛ زیرا که من با رذالت کنار آمدهام. کولبارم خالی است و این، تهماندهٔ همهٔ دلخوشیهای من است. هنوز زندگی در کوچکترین انگشت از آب بیرون ماندهٔ مردِ در دریافرورفته باقی است.
بارش را بهدرخت بیسایه تکیه داد. با خود گفت که چوپانها اینطور زندگی میکنند؛ صحراِئی و بار بر دوش. آنگاه باز به یاد کرمها افتاد: 'منهم برای خود چوپانی هستم و گوسفندانم را به چرا آوردهام؛ اما گوسفندان من، جز آغل تنچرکینم، هیچ کجا را دوست ندارند.' نگاه خستهاش را بهدنبال لکههای سیاه به آسمان فرستاد.
- مُردارخورها، پستفطرتها! چه کسی به شما حق حیات داده است؟ پیش از این، بالای دست شما، خدای من زندگی میکرد و او، اگر میخواست میتوانست همهٔ شما را نسیه به شیطان بفروشد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب در سرزمین کوچک من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | در سرزمین کوچک من |
| عنوان دیگر | مجموعه داستانهای کوتاه |