معرفی و دانلود کتاب کتاب آرامش + خلاصه رایگان

کتاب کتاب آرامش

بدون نظرنوع کتاب

۲۵٪

معرفی کتاب کتاب آرامش

کتاب آرامش (The Comfort Book) نوشته مت هیگ و ترجمه لیلا خادم الحسینی، اثری از انتشارات اسپینا است که از دل یادداشت‌ها، تأملات، فهرست‌ها و تجربه‌های شخصی شکل گرفته و حول یک ایده‌ی محوری می‌چرخد: اتصال میان انسان، امید، درد، لذت و ادامه‌دادن. این کتاب به‌ جای ارائه‌ی یک مسیر یکدست، تکه‌هایی از فکر و زندگی را در کنار هم می‌گذارد تا از میان آشفتگی، امکان آرام‌تر دیدن جهان و خود را نشان دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آرامش

کتاب آرامش نوشته‌ی مت هیگ مجموعه‌ای از قطعه‌های کوتاه و بلند است که از تجربه‌های زیسته، نقل‌قول‌ها، مثال‌ها، فهرست‌ها و تأملات روزمره کنار هم ساخته شده‌اند. متن به‌عمد شبیه خود زندگی پیش می‌رود: گاهی پراکنده، گاهی فشرده و گاهی مکث‌دار. در این میان، موضوع محوری روشن است: انسان در لحظه‌های فشار، اضطراب، غم و فرسودگی چگونه می‌تواند دوباره به حس اتصال، امید و ماندن برگردد. فضای اثر میان اندیشه‌های فلسفی، خاطره‌های شخصی، اشاره به موسیقی، ادبیات، طبیعت و حتی چیزهای ساده‌ای مثل غذا و سکوت حرکت می‌کند.

کتاب آرامش فقط درباره‌ی آرام‌بودن نیست، بلکه بیشتر در مورد پیدا کردن تکیه‌گاهی در دل بی‌ثباتی است. متن بارها به این ایده برمی‌گردد که ارزش انسان وابسته به بهره‌وری، ظاهر، موفقیت یا تأیید دیگران نیست و می‌توان از دل تجربه‌های سخت، نگاه دیگری به خود و جهان ساخت. فصل‌ها نشان می‌دهند که اثر از زاویه‌های مختلف به یک دغدغه‌ی مشترک نزدیک می‌شود. مت هیگ گاهی از افسردگی، حمله‌های پانیک و حس گم‌شدن می‌گوید و گاهی از نان تُست، گلابی، موسیقی یا پیاده‌روی؛ همین کنار هم قرار گرفتنِ امر دشوار و امر معمولی، حال‌وهوای این کتاب را می‌سازد.

این متن بیشتر از آنکه بخواهد پاسخ نهایی بدهد، می‌کوشد امکان مکث، بازنگری و ادامه‌دادن را یادآوری کند.

خلاصه کتاب آرامش

کتاب آرامش از مجموعه‌ای یادداشت، خاطره، نقل‌قول و تأمل شکل گرفته است که همگی به یک دغدغه‌ی اصلی برمی‌گردند: چگونه می‌توان در زمانه‌ی فشار، اضطراب، غم و آشفتگی، راهی برای ماندن و نفس‌کشیدن پیدا کرد. مت هیگ از تجربه‌های شخصی خود، از حس گم‌شدن، افسردگی، امید، تغییر و خودبخشودگی شروع می‌کند و بعد به موضوع‌هایی مثل ارزش ذاتی انسان، نقش کلمات، اهمیت دیدگاه، پذیرش ناپایداری احساسات و توجه به چیزهای کوچک اما واقعی زندگی می‌رسد.

این کتاب به‌ جای ساختن یک نسخه‌ی واحد، تکه‌هایی از فکر و تجربه را در کنار هم می‌گذارد تا نشان دهد آرامش همیشه حذف درد نیست، بلکه گاهی شکل دیگری از دیدن و ادامه‌دادن است.

چرا باید کتاب آرامش را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب آرامش را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تجربه‌ی اضطراب، غم و فرسودگی را از زاویه‌ی زیسته و ملموس بررسی می‌کند.
  • متن یادآوری می‌کند که ارزش انسان به موفقیت، ظاهر یا تأیید دیگران گره نخورده است.
  • فصل‌های کوتاه و مستقل، امکان خواندن پراکنده و بازگشت دوباره به بخش‌های مختلف را فراهم می‌کنند.
  • اثر از مثال‌های روزمره، ادبیات، موسیقی و طبیعت برای روشن‌کردن ایده‌هایش استفاده می‌کند.
  • خواننده با مجموعه‌ای از تأملات روبه‌رو می‌شود که به بازبینی نگاهش به درد، امید و تغییر کمک می‌کنند.
  • این کتاب به‌ جای نسخه‌پیچی، بر مکث‌کردن، خودآگاهی و ادامه‌دادن در زمان‌های سخت تمرکز دارد.

خواندن کتاب آرامش را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب آرامش به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که درگیر اضطراب، فرسودگی یا روزهای سنگین هستند و می‌خواهند با تجربه‌ای همدلانه همراه شوند.
  • کسانی که به متن‌های تأملی درباره‌ی امید، تغییر، خودپذیری و ادامه‌دادن علاقه دارند.
  • مخاطبانی که از فصل‌های کوتاه، یادداشت‌گونه و قابل‌توقف‌و‌ادامه استقبال می‌کنند.
  • علاقه‌مندان به آثاری که میان تجربه‌ی شخصی، فلسفه، ادبیات و جزئیات روزمره رفت‌وآمد می‌کنند.
  • کسانی که می‌خواهند در مورد نقش کلمات، دیدگاه و خودآگاهی در عبور از لحظه‌های دشوار بیشتر بدانند.

درباره مت هیگ

مت هیگ (Matt Haig) (متولد ۱۹۷۵)، رمان‌نویس، روزنامه‌نگار و نویسنده‌ی بریتانیایی در حوزه‌ی ادبیات بزرگسال و کودک است. او پس از دانش‌آموختگی در رشته‌های زبان انگلیسی و تاریخ از دانشگاه هال، فعالیت حرفه‌ای خود را در روزنامه‌نگاری و نویسندگی آغاز کرد. تجربه‌ی زیسته‌ی او در رویارویی با بحران افسردگی شدید در دوران جوانی و بازگشت به زندگی، بعدها به درونمایه‌ی محوری بسیاری از آثار داستانی و غیرداستانی‌اش بدل شد. هیگ با نگارش آثاری چون «آخرین خانواده در انگلستان»، «باشگاه پدران مرده»، «تسخیر آقای کیو» و نیز در حوزه‌ی ادبیات کودک با کتاب «جنگل سایه‌ها» جایگاه خود را در محافل ادبی تثبیت کرد.

شاخصه‌ی نوشته‌های هیگ، تلفیق واقع‌گرایی با عناصر فانتزی، طنز تلخ و واکاوی سلامت روان، امید و معنای زیستن است. رمان مشهور او با عنوان «کتابخانه‌ی نیمه‌شب» با طرح داستانی درباره‌ی فرصت‌های ازدست‌رفته و انتخاب‌های چندگانه‌ی زندگی، به پدیده‌ای پرفروش در سطح بین‌المللی تبدیل شد و جوایز و اقتباس‌های متعددی را در پی داشت. از دیگر آثار پرمخاطب او در ژانرهای داستانی و کتاب‌های خودیاری و روان‌شناختی، می‌توان به «دلایلی برای زنده ماندن»، «کتاب آرامش»، «انسان‌ها»، «چگونه زمان را متوقف کنیم»، «رادلی‌ها» و «زندگی ناممکن» اشاره کرد.

جوایز و افتخارات کتاب آرامش

• نامزد بهترین کتاب ناداستان جوایز گودریدز (سال ۲۰۲۱)
  • در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های ساندی‌تایمز

چه نسخه‌های دیگری از کتاب آرامش منتشر شده است؟

• کتاب آسایش، ترجمه‌ی مهشید شبانیان، نشر میلکان
  • کتاب تسلانامه ای برای زندگی، ترجمه‌ی شیرین ملک فاضلی، نشر هوپا
  • کتاب آرامش، ترجمه‌ی مریم فتاح زاده، نشر چترنگ
  • کتاب شفای روح، ترجمه‌ی هانیه پیرانی، نشر بله
  • و...

بخشی از کتاب آرامش

«روزی روزگاری، من و پدرم داخل جنگلی در فرانسه گم شدیم. آن زمان باید حدود دوازده یا سیزده سالم بوده باشد. در هر حال، این مربوط به زمانی است که داشتن تلفن همراه هنوز رایج نشده بود. ما در تعطیلات بودیم؛ نوعی تعطیلات ساده و روستایی که هیچ‌وقت درست درکش نمی‌کردم. موقعیت ما دره لوآر بود و برای دویدن به آنجا رفته بودیم. حدود نیم ساعت گذشت تا پدرم حقیقت را پذیرفت: "ای وای، اینطور که به نظر می‌رسه، گم شدیم." ساعت‌ها در جنگل سرگردان بودیم و در تلاش برای یافتن مسیر دور خودمان می‌چرخیدیم، اما هیچ فایده‌ای نداشت. پدرم حتی از دو شکارچی کمک گرفت، اما آنها ما را به مسیری اشتباه راهنمایی کردند. کم‌کم می‌توانستم اضطراب پدرم را حس کنم، حتی اگر تلاش می‌کرد آن را از من پنهان کند. تا آن لحظه دو ساعت بود که در جنگل بودیم و هر دو می‌دانستیم مادرم از نگرانی در خانه سر از پا نمی‌شناسد. در مدرسه، تازه داستان قوم بنی‌اسرائیل را که در بیابان مرده بودند برایم تعریف شده بود و به راحتی می‌توانستم تصور کنم که سرنوشت ما هم همین خواهد بود. پدرم گفت: "اگر مستقیم برویم، از اینجا خارج می‌شویم."»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب کتاب آرامش و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابکتاب آرامش
فرمت کتابEPUB
زبان کتابفارسی
جوایز ادبی و افتخاراتجایزه منتخب گودریدز
برچسبادبیات انگلستان

نظری برای کتاب ثبت نشده است.