کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول)
معرفی کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول)
کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول) نوشته آرزو حمزه لو، روایتی از زندگی ناهید در دل یک خانوادهی سنتی است؛ جایی که خواستگاری، قبولی دانشگاه، دوستی، دلخوریهای قدیمی و آمدوشد همسایهها آرامآرام مسیر زندگی او را تغییر میدهند. این کتاب فقط ماجرای یک انتخاب عاطفی نیست، بلکه تصویری از خانه، کوچه، مدرسه و رابطههایی است که میان سکوت و حرفهای ناگفته شکل میگیرند. سنجاق آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول)
کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول) نوشته آرزو حمزه لو، داستان ناهید را دنبال میکند؛ دختری جوان که میان خواستههای شخصی، انتظارهای خانواده و موقعیتهای تازهی زندگی قرار گرفته است. فضای اثر از همان صفحههای آغازین بر خانهای پررفتوآمد، حیاطی با شمعدانیها، گفتوگوهای خانوادگی و جزئیات روزمره تکیه دارد. همین جزئیات باعث شدهاند مسیر زندگی ناهید فقط از خلال اتفاقهای بزرگ پیش نرود، بلکه از دل لحظههای معمولی مثل چایریختن، آمادهکردن سفره، رفتن به دکهی روزنامه و برگشتن از مدرسه شکل بگیرد. نویسنده در کنار ماجرای خواستگاری و قبولی دانشگاه، تنشهای قدیمی میان بزرگترها و اثر آنها بر نسل بعد را هم وارد داستان کرده است.
این کتاب بیش از هر چیز بر تجربهی زیستن در جمعی خانوادگی تمرکز دارد؛ جایی که تصمیمهای فردی بهندرت جدا از نظر دیگران میمانند. ناهید در این فضا فقط با مسئلهی ازدواج روبهرو نیست، بلکه با پرسشهایی دربارهی استقلال، ادامهی تحصیل، کار، دوستی و تصویری که دیگران از آیندهی او ساختهاند نیز دستوپنجه نرم میکند. در کنار او، شخصیتهایی مثل مادر، پدر، مریم، عمه شهلا و همسایههای تازهوارد هرکدام بخشی از این جهان را کامل میکنند و به داستان رنگ اجتماعی میدهند.
این کتاب حالوهوایی آشنا و خانگی دارد و از خلال روابط، سکوتها و دلخوریهای پنهان پیش میرود. روایت، بهجای تکیه بر حادثههای پیدرپی، بر تغییرات تدریجی احساس و نگاه ناهید استوار شده است. نتیجه، داستانی است که هم به عاطفههای فروخورده توجه دارد و هم به موقعیتهایی که در آنها یک جمله، یک نگاه یا یک مهمانی ساده میتواند معنای زیادی پیدا کند.
خلاصه داستان تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول)
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
ناهید، دختری جوان و معلم، در خانهای پر از رفتوآمد و خاطره زندگی میکند و همزمان چشمانتظار نتیجهی کنکور است. یک خواستگاری خانوادگی که بدون آمادگی قبلی پیش میآید، او را وارد موقعیتی پیچیده میکند و خیلی زود نشان میدهد پشت ظاهر آرام بعضی رابطهها، حرفهای ناگفته و دلخوریهای قدیمی پنهان مانده است. بعد از قبولی در دانشگاه، مسیر تازهای پیش روی ناهید باز میشود؛ اما این شروع تازه با آمدن همسایههای جدید، شکلگرفتن توجهی ناگهانی و بیشترشدن فشارهای اطراف، ساده نمیماند. داستان در جلد اول، زندگی ناهید را در نقطهای قرار میدهد که انتخابهای آیندهاش اهمیت بیشتری پیدا میکنند.
چرا باید کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول) را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری دقیق از زندگی خانوادگی، رسمورسوم خواستگاری و اثر گذشته بر تصمیمهای امروز ارائه میدهد.
- داستان، همزمان مسئلهی ادامهی تحصیل، کار و ازدواج را در زندگی یک شخصیت جوان کنار هم قرار میدهد.
- رابطهی ناهید و مریم، بخشی مهم از کتاب است و دوستی زنانه را در کنار دغدغههای روزمره نشان میدهد.
- فضای خانه، مدرسه و محله در روایت نقش پررنگی دارد و حالوهوای اجتماعی داستان را ملموستر میکند.
- خواننده میتواند تغییر تدریجی نگاه ناهید را در برخورد با خانواده، آینده و رابطههای تازه دنبال کند.
خواندن کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای اجتماعی که بر زندگی روزمره و روابط خانوادگی تمرکز دارند.
- خوانندگانی که به داستانهای شخصیتمحور با محوریت انتخاب، تردید و فشارهای عاطفی علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند روایتهایی دربارهی تقابل ادامهی تحصیل و ازدواج در زندگی دختران جوان بخوانند.
- مخاطبانی که از فضاهای خانگی، محلهای و پرجزئیات در داستان لذت میبرند.
- خوانندگانی که به رابطههای میاننسلی، دلخوریهای قدیمی و اثر آنها بر آیندهی شخصیتها توجه دارند.
بخشی از کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول)
«شهرام مکثی کرد و گفت: دختر دایی... من میخوام چیزی رو بهت بگم که فکر میکنم خودت هم همین نظر رو داری. راستش ما به اصرار مادرم اینجاییم. همه میدونن که اون کاری رو که بخواد، تا انجام نده، دست بردار نیست. من تو یکی از سفرهام به هند عاشق دختری شدم و ازش خواستگاری کردم. وقتی این رو به مادرم گفتم، حسابی ناراحت شد و دعوا راه انداخت که چرا بدون اجازش کاری کردم. ناهید خانم، من تصمیمم جدیه و میخوام با اون دختر ازدواج کنم. تا دو ماه دیگه هم برای همیشه از اینجا میرم. فقط میخواستم مادرم یه «نه» قاطع از زبون شما بشنوه.»
ناهید سر جایش خشک شده بود. یک ساعت بود که از خواستگاری شهرام باخبر شده بود و در این مدت، کلی رویا پردازی کرده بود؛ اما حالا همه چیز به یکباره خراب شده بود. خودش را جمع جور کرد و احوالش را پشت لبخند کمرنگی پنهان کرد. گفت:
- من راستش منتظر جواب کنکورم هستم. این روزا فقط به درسم فکر میکنم، نه ازدواج. شما هم مثل برادر بزرگتر من هستید.
شهرام نفس راحتی کشید:
- شما خیلی دختر فهمیدهای هستین....»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | تمام روزهایی که نگفتم (جلد اول) |
| موضوع | داستان ایرانی |