جی کی رولینگ، با نام کامل جوآن کاتلین رولینگ، یکی از مشهورترین نویسندههای انگلیسیزبان جهان است که اکثرا او را به عنوان نویسندهی مجموعه کتابهای پرطرفدار هری پاتر میشناسند. رمانهای رولینگ در سراسر جهان بیش از ۴۰۰ میلیون نسخه فروش رفتهاند، جوایز متعددی را از آن خود کردهاند و بر فیلمها، سریالها و نمایشهای بسیاری اثرگذار بودهاند.
جی کی رولینگ در ۳۱ جولای ۱۹۶۵ در شهر یاته واقع در شهرستان گلاسترشر انگلستان متولد شد. او از خردسالی داستانهای تخیلی کوتاه مینوشت و به نوشتن علاقهی زیادی داشت. رولینگ پس از طی کردن درجات در مدرسه و کالج، در سال ۱۹۸۶ از دانشگاه اکستر مدرک لیسانس ادبیات فرانسه و ادبیات باستانی یونان و روم را دریافت کرد و سپس در موسسهی عفو بینالملل لندن به عنوان محقق و منشی دوزبانه مشغول به کار شد.
ایدهی داستانهای هری پاتر زمانی به ذهن رولینگ خطور کرد که او از دانشگاه فارغالتحصیل شده بود و در جستوجوی چیزی بود که زندگیاش را با عشق و علاقه وقف آن کند. او در شغلهای بسیاری فعالیت کرده بود، اما هیچیک از آنها شغلی نبودند که او را مجذوب خود کنند. در همین اثنا، مادر رولینگ پس از نبردی دهساله با بیماری تصلب، در چهلوپنجسالگی از دنیا رفت. رولینگ که در اثر مرگ زودهنگام مادرش دچار افسردگی شده بود، به پرتغال رفت تا زندگی ماجراجویانهی خود را به عنوان یک معلم زبان انگلیسی در این کشور ادامه دهد و در همین ایام بود که ایدهی داستانهای هری پاتر به ذهنش خطور کرد.
با این حال، ماجراجویی رولینگ در پرتغال چندان طول نکشید. در اوایل دههی ۱۹۹۰، او پس از ازدواجی کوتاه و ناموفق، به همراه دخترش که به تازگی متولد شده بود، به انگلستان بازگشت و به عنوان یک مادر مجرد در ادینبرگ مستقر شد. او که پس از بازگشت به انگلستان بار دیگر تحت عنوان معلم فرانسه مشغول به کار شده بود، نوشتن را که از کودکی به آن علاقه داشت، ادامه داد.
در سال ۱۹۹۷، رولینگ توانست با چاپ کتاب هری پاتر و سنگ جادو در انگلستان به ثروت و شهرت عظیمی دست پیدا کند. او در این دوره دیگر با نام مستعار جی کی رولینگ شناخته میشد. علت انتخاب این نام توسط او این بود که رولینگ نمیدانست پسرهای مخاطب داستانهایش چه واکنشی به یک نویسندهی زن داشته باشند، با این حال او تا به امروز با همین نام مستعار فعالیت کرده است. هری پاتر و سنگ جادو توانست جوایز متعددی از جمله جایزهی کتاب بریتانیا را دریافت کند.
یک سال بعد و در سال ۱۹۹۸، در ادامهی کتاب هری پاتر و سنگ جادو، رولینگ کتاب هری پاتر و تالار اسرار را منتشر کرد. این کتاب نیز یکی از بزرگترین موفقیتهای رولینگ به شمار میرفت و در پاییز همان سال، کمپانی وارنر قراردادی را با رولینگ جهت ساخت یک فیلم بلند امضا کرد.
پس از این دو کتاب، رولینگ کتابهای هری پاتر و زندانی آزکابان (۱۹۹۹)، هری پاتر و جام آتش (۲۰۰۰)، هری پاتر و محفل ققنوس (۲۰۰۳) و هری پاتر و شاهزادهی دورگه (۲۰۰۵) را نیز از مجموعهداستانهای هری پاتر منتشر کرد. این کتابها در بیش از ۲۰۰ کشور و حدود ۶۰ زبان در دسترس هستند. هفتمین رمان این مجموعه، هری پاتر و یادگاران مرگ نیز در سال ۲۰۰۷ منتشر شد.
جی کی رولینگ و آثارش تاکنون برندهی جوایز بسیاری شدهاند. کتابهای مجموعهی هری پاتر از سال ۱۹۹۷ تا به امروز برندهی جوایز و عناوین متعددی از جمله بهترین کتاب سال کودکان، بهترین کتاب سال، دستهبندیهای مختلف جایزهی کتاب بریتانیا، جایزهی برام استوکر برای بهترین اثر برای خوانندگان جوان و جایزهی آندره نورتون شدهاند. خود رولینگ نیز تاکنون توانسته جوایز زیادی را از جمله بهترین نویسندهی سال، جایزهی دستاورد برجسته از جایزهی کتاب بریتانیا و همچنین جایزهی بفتا برای مشارکت برجستهی بریتانیا در سینما را از آن خود کند. رولینگ در سال ۲۰۱۰ توسط نشریات برتر، به عنوان تاثیرگذارترین زن بریتانیا شناخته شد.
در مقدمه نوشته " آنجا مدرسه ای برای ساحرها و ساحره ها است"!! وقتی در زبان فارسی برخلاف انگلیسی و عربی برای زن و مرد از یک ضمیر استفاده میشه و به نظرم این خیلی هم خوب هست چرا فکر...بیشتر
عاااااااااااااااالی بوووووووود من عاااااشق هاگوارتز هستم و با افتخار می گم یک پاتر هد هستم 😍✋🏻♥️ اگر شما هم خوشتون آمد و پاتر هد هستین بزنین رو مفید بود ⚡😉
کلا بهتر از هری پاتر نیست👌🏻🌷😍
بعضی از چیزهایی که گفت واقعا برام جالب بودن و درکل فقط میتونم بگم عالیه.⚡به پاترهدا پیشنهاد میکنم بخونن.⚡
خوبه من عاشق کتابای تخیلیم مثل هری پاتر و ... بهتون پیشنهاد میکنم که اگه هری پاتر رو نخوندی اونو بخونه بعد اینو بخون
خیییییللللیییی ععععععععاااااااااللللییییی
برای پاترهدا عاااااالیه!
یادش بخیر... کاش خانم رولینگ تجدیدنظر کنند و ادامه هری پاتر رو بنویسن
عالیهههه
بد نبود من تمام مجموعه ی هری پاتر رو دیدم اونایی که ندیدید و کتابشو خوندید حتما ببینید فیلمشو بازیگر نقش هری پاتر هم دنیل راد کلیفه خیلی جذابه 😘😘😘😘😘
جالب بود🙂🌷😘 حتما بخونید❤️
به نظر من یکی از نکات قوت این کتاب دید شخصی خود نویسنده * جی کی رولینگ * نسبت به متن خودش هست. نویسندگی هم دنیای خودش رو داره. معتقدم جی کی رولینگ یکی از بهترین ها برای ساخت یه دنیای تخیلی...بیشتر
کتاب خیلی جالبیه، پیشنهاد میکنم حتما بخونید. طرفداران هری پاتر حتما خوششون میاد😍❤ راستی کتابهایی از نویسنده سری هری پاتر "جی کی رولینگ" که پیشنهاد میکنم بخوانید: ★کوییدیچ در گذر زمان★ 𖣔قصه های بیدل نقال𖣔 ⁂راهنمای ناکامل و نامعتبر هاگواتز⁂ ☀︎︎جادوگری در پس چهره هری...بیشتر
متاسفانه کتاب با ترجمه بد و ویرایش به شدت بدتری رو داره... به نظر من در ابتدا خوندن سری کتاب های هری پاتر توصیه میشه و بعد خوندن این کتاب.... دلیلشم اینه که شما ابتدا کتاب هارو بخونید و در دنیای جادو...بیشتر
با وجود این کتاب همین امشب جمع میکنم میرم هاگوارتز 🤣✅😍