کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان)
راهنمای بهبودی از حمله و سوءاستفاده جنسی
معرفی کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان)
کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) (The Sexual Trauma Workbook for Teen Girls) نوشته ریچل کاسادا لومن و شیلا راجا، بر بهبودی پس از حمله و سوءاستفادهی جنسی تمرکز دارد و با تمرینها، کاربرگها و روایت تجربههای واقعی، به موضوعهایی مثل شرم، ترس، خشم، کابوس، احساس ناامنی و پیدا کردن حمایت میپردازد. محور اصلی بحثهای کتاب که کمک به ساختن مسیر شخصیِ مراقبت، ایمنی و بازسازی زندگی است. این کتاب کار را انتشارات ارجمند با ترجمه حمیرا ورمقانی منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان)
کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) نوشتهی ریچل کاسادا لومن و شیلا راجا، اثری است که به تجربهی پس از آسیب جنسی از زاویهی بهبودی نگاه میکند. لومن و راجا از تجربههای بازماندگان، تمرینهای نوشتاری، فهرستهای ارزیابی و پیشنهادهای مشخص استفاده کردهاند تا موضوعهایی مثل شرم، ترس، خشم، ناامیدی، انزوا، بیاعتمادی و آشفتگی ذهنی قابلفهمتر و قابلمدیریتتر شوند. فضای اثر بر این ایده استوار است که فرد آسیبدیده تنها نیست و میتواند در کنار کمک تخصصی، برای شناخت وضعیت خود و پیدا کردن راههای مراقبت از خود قدم بردارد.
کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) در قالب فصلهای متعدد پیش میرود و هر فصل روی یکی از بخشهای مهم فرایند بهبودی تمرکز میکند. در بسیاری از فصلها، ابتدا روایت کوتاهی از تجربهی یک بازمانده آمده و بعد تمرینها و پرسشهایی مطرح شدهاند که به شناسایی احساسات، افکار و نیازها کمک میکنند. این کتاب فقط بر درد و پیامدهای آسیب تمرکز نمیکند، بلکه بر ساختن حس امنیت، پیدا کردن منابع حمایتی، تنظیم هیجانها و بازپسگرفتن کنترل زندگی هم تمرکز دارد.
خلاصه کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان)
این کتاب مسیر بهبودی پس از آسیب جنسی را به بخشهای کوچکتر و قابلپیگیری تقسیم میکند. متن از شناسایی نشانههای نیاز به کمک شروع میشود و بعد به موضوعهایی مثل پیدا کردن مشاور، ساختن طرح ایمنی، تشخیص افراد قابلاعتماد و شکلدادن حلقهی پشتیبانی میرسد. در ادامه، تمرینهایی برای روبهرو شدن با نشخوار فکری، نوشتن داستان شخصی، مراقبت از ذهن و بدن، تنظیم خواب، تغذیه، ورزش، تنفس عمیق، ذهنآگاهی، پذیرش هیجانها و آرامسازی بدن ارائه شده است.
هستهی اصلی اثر این است که بهبودی یک فرایند تدریجی است و با شناخت احساسات، کمک گرفتن، تمرین مداوم و ساختن حس امنیت میتوان قدمبهقدم از فشار تجربهی آسیب کاست.
چرا باید کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب موضوع بهبودی پس از آسیب جنسی را به بخشهای روشن و قابلپیگیری تقسیم میکند.
- تمرینها و کاربرگهای آن به شناسایی احساساتی مثل شرم، ترس، خشم و ناامیدی کمک میکنند.
- بخشهای مربوط به طرح ایمنی و حلقهی پشتیبانی، بر پیدا کردن منابع امن و افراد قابلاعتماد تمرکز دارند.
- فصلهای مربوط به خواب، تنفس، ورزش، تغذیه و آرمیدگی، مراقبت از بدن را در کنار مراقبت هیجانی قرار میدهند.
- روایتهای کوتاه بازماندگان نشان میدهند تجربههای مشابه چگونه میتوانند به زبان آورده شوند و بهتر فهمیده شوند.
- این اثر بر کنار آمدن تدریجی با خاطرات آسیبزا و بازسازی حس کنترل در زندگی روزمره تأکید دارد.
خواندن کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- دختران نوجوانی که پس از حمله یا سوءاستفادهی جنسی با ترس، شرم، خشم یا آشفتگی ذهنی دستوپنجه نرم میکنند.
- کسانی که میخواهند در کنار درمان، تمرینهایی برای مراقبت از خود و تنظیم هیجانها در اختیار داشته باشند.
- مخاطبانی که به دنبال شناخت بهتر نشانههای نیاز به کمک تخصصی و راههای درخواست حمایت هستند.
- والدین، مراقبان و همراهانی که میخواهند با نیازهای هیجانی و حمایتی نوجوانان آسیبدیده آشناتر شوند.
- کسانی که میخواهند با موضوعهایی مثل طرح ایمنی، حلقهی پشتیبانی، ذهنآگاهی و پذیرش هیجانها آشنا شوند.
بخشی از کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان)
«از زبان امیلی: من پس از تجاوز جنسی خیلی منزوی شده بودم. به خاطر میآورم که احساس بیحسی و کرختی میکردم، انگار که خودم را از خارج از بدنم تماشا میکردم. احساس میکردم هیچکس نمیتوانست واقعاً درک کند که چه اتفاقی برای من افتاده است. تنها کاری که دلم میخواست انجام دهم خوابیدن بود. نمیتوانستم غذا بخورم و در مدت زمان بسیار کوتاهی حدود ۱۰ کیلو وزن از دست دادم. میدانستم که دیگر نمیتوانم با این وضع ادامه دهم و خانواده و دوستانم نمیدانستند که چگونه به من کمک کنند. عصبانی و مردمگریز شده بودم. به کسی احتیاج داشتم که بداند چگونه دردم را التیام بخشد و به من کمک کند بدون اینکه از پا در بیایم، از درد عبور کنم. این برای من یعنی یافتن درمانگر مناسب، داروی مناسب و افراد مناسبی که در اطرافم باشند.
ممکن است احساس کنید آسیب جنسی که شما تجربه کردهاید فراتر از آن است که خودتان به تنهایی بتوانید از پس آن برآیید. شاید مطمئن نباشید که آیا به کمک بیشتری نیاز دارید یا خیر. ممکن است احساس کنید که اگر از مردم درخواست کمک کنید، آنها فکر کنند که شما ضعیف هستید، یا شاید بیش از آن خجالتزده هستید که بتوانید با یک بزرگتر در مورد روابط جنسی صحبت کنید. این احساسات کاملاً طبیعی هستند. صحبتکردن در مورد احساسات با یک غریبه آسان نیست، اما متخصصان آموزشدیدهای هستند که به شما کمک میکنند تا از این تجربهٔ آزاردهنده عبور کنید.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | آسیب جنسی (کتاب کار برای دختران نوجوان) |
| عنوان دیگر | راهنمای بهبودی از حمله و سوءاستفاده جنسی |
| عنوان در زبان مبدأ | The Sexual Trauma Workbook for Teen Girls: A Guide to Recovery from Sexual Assault and Abuse |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان |
| نویسنده | ریچل کاسادا لومن، شیلا راجا |