معرفی و دانلود کتاب همراه من pdf + خلاصه رایگان

حمیده هادی به
انتشارات:
مرکز نشر هاجر

معرفی کتاب همراه من

کتاب همراه من نوشته حمیده هادی اثری است درباره‌ی آداب گفت‌وگو و معاشرت در فضای مجازی که با تکیه‌بر آموزه‌های دینی، به مسئله‌ی پیام، فرستنده و دریافت‌کننده‌ی پیام نگاه می‌کند. نویسنده در این کتاب از موضوع‌هایی مثل صداقت، عفت، ادب گفتاری، رازداری، مخاطب‌شناسی و قانون‌مداری حرف زده است و نشان می‌دهد که ارتباط آنلاین فقط یک ابزار فنی نیست، بلکه میدان آزمون اخلاق و مسئولیت هم هست. مرکز نشر هاجر این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب همراه من

کتاب همراه من نوشته حمیده هادی به یکی از مسئله‌های مهم زندگی امروز پرداخته است: اینکه گفت‌وگو در فضای مجازی چه قواعدی می‌خواهد و چگونه می‌شود میان سرعت ارتباط و مسئولیت اخلاقی تعادل برقرار کرد. متن از همان آغاز، فضای مجازی را فقط محل ردوبدل‌شدن پیام نمی‌بیند، بلکه آن را محیطی اثرگذار بر هویت، روابط انسانی و سبک تعامل می‌داند. به‌همین دلیل، بحث کتاب فقط درباره‌ی ابزارها و شبکه‌ها نیست، بلکه درباره‌ی کیفیت سخن‌گفتن، شنیدن، قضاوت‌کردن و واکنش‌نشان‌دادن است.
کتاب همراه من در ۴ فصل تنظیم شده است. فصل نخست به مفهوم‌شناسی اختصاص دارد و واژه‌هایی مثل بایسته‌های گفت‌وگو، فضای مجازی، ارتباط کلامی و شبکه‌های اجتماعی را توضیح می‌دهد. فصل دوم سراغ بایسته‌های مربوط به پیام می‌رود و موضوع‌هایی مانند مستدل‌بودن کلام، رعایت اصل عفت، صداقت، پشتوانه‌ی فکری، ادب گفتاری، زیبایی کلام، نرمی در سخن و پرهیز از غلط‌های نوشتاری را بررسی می‌کند. در فصل سوم، ویژگی‌های فرستنده‌ی پیام مطرح می‌شود؛ از علم و آگاهی و مطابقت گفتار و عمل گرفته تا مخاطب‌شناسی، توجه به زمان و مکان، تکریم مخاطب، قانون‌مداری و هدف‌مندی. فصل چهارم نیز به دریافت‌کننده‌ی پیام می‌پردازد و از درک صحیح، نگاه سنجش‌گر، رازداری، انتقادگری و امر به معروف و نهی از منکر سخن می‌گوید.
کتاب همراه من در طول بحث، نمونه‌هایی روشن از آسیب‌های رایج این فضا را هم پیش می‌کشد؛ از شایعه‌پراکنی و جعل تصویر و خبر تا خشونت کلامی، افشای حریم خصوصی و عادی‌شدن بی‌دقتی در نوشتن. در کنار این هشدارها، متن تلاش می‌کند نشان دهد که هر پیام، فقط چند کلمه یا تصویر نیست و می‌تواند بر اعتماد، آبرو، فهم و حتی روابط اجتماعی اثر بگذارد. همین نگاه باعث شده این کتاب بیشتر از آن‌که صرفاً فهرستی از توصیه‌ها باشد، به تأملی منظم درباره‌ی اخلاق ارتباط در جهان آنلاین تبدیل شود.

خلاصه کتاب همراه من

کتاب همراه من گفت‌وگو در فضای مجازی را به ۳ بخش اصلی تقسیم می‌کند: پیام، فرستنده و دریافت‌کننده. سپس برای هریک، مجموعه‌ای از ضوابط را توضیح می‌دهد. در بخش پیام، بر استدلال، صداقت، عفت، ادب، نرمی و دقت در نوشتن تأکید شده است. در بخش فرستنده، آگاهی، شناخت مخاطب، هماهنگی گفتار و عمل، رعایت زمان و مکان و قانون‌مداری اهمیت پیدا می‌کند. در بخش دریافت‌کننده نیز فهم درست، سنجش‌گری، حفظ اسرار، شیوه‌ی نقد و مسئولیت‌پذیری در برابر محتوای دریافتی مطرح می‌شود. دغدغه‌ی اصلی کتاب این است که ارتباط مجازی، اگر بدون معیار رها شود، می‌تواند به سوء‌برداشت، آسیب اخلاقی و فرسایش اعتماد بینجامد.

چرا باید کتاب همراه من را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب همراه من را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب قواعد گفت‌وگو در فضای مجازی را به‌صورت دسته‌بندی‌شده و روشن مطرح می‌کند.
  • کتاب به مسئله‌هایی مثل شایعه، توهین، افشای راز، بی‌دقتی در بازنشر و خشونت کلامی توجه کرده است.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند نقش پیام، فرستنده و دریافت‌کننده را در شکل‌گیری یک ارتباط سالم دقیق‌تر بفهمد.
  • این اثر فقط به محتوای پیام نمی‌پردازد و درباره‌ی مخاطب‌شناسی، زمان و مکان، قانون‌مداری و تکریم مخاطب هم بحث می‌کند.
  • کتاب نشان می‌دهد که خطاهای کوچک در فضای مجازی چگونه می‌توانند پیامدهای بزرگ اجتماعی و اخلاقی پیدا کنند.
  • مطالعه‌ی آن برای سامان‌دادن به شیوه‌ی حضور و گفت‌وگو در شبکه‌های اجتماعی سودمند است.

خواندن کتاب همراه من به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• کسانی که می‌خواهند درباره‌ی آداب گفت‌وگو و معاشرت در فضای مجازی شناخت دقیق‌تری به دست آورند.
  • مخاطبانی که با مسئله‌ی شایعه، توهین، سوء‌برداشت و تنش در شبکه‌های اجتماعی درگیر هستند.
  • خوانندگانی که به پیوند میان اخلاق دینی و ارتباطات روزمره علاقه دارند.
  • فعالان فرهنگی و آموزشی که با تولید یا بازنشر محتوا در فضای مجازی سروکار دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درباره‌ی مسئولیت فرستنده و دریافت‌کننده‌ی پیام بیشتر بدانند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب همراه من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابهمراه من
موضوعاخلاق اسلامی
نویسندهحمیده هادی به
انتشاراتمرکز نشر هاجر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۳/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.