معرفی و دانلود کتاب دستنامه درمانگری جنسی + خلاصه رایگان
٪۲۰

کتاب دستنامه درمانگری جنسی

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب دستنامه درمانگری جنسی

کتاب دستنامه درمانگری جنسی نوشته زوئی پترسون و ترجمه محمد سلطانی‌زاده است که انتشارات ارجمند آن را منتشر کرده است. این کتاب به مسائل جنسی فقط از زاویه‌ی نشانه‌ها و اختلال‌ها نگاه نمی‌کند، بلکه رابطه‌ی میان بدن، ذهن، هیجان، رابطه و فرهنگ را هم وارد بحث می‌کند. از نکات مهم اثر، پرداختن هم‌زمان به درمان مشکلات مشخص، رویکردهای نظری، گروه‌های خاص و شیوه‌های تازه‌تر مانند مداخلات مبتنی بر اینترنت و کتاب‌درمانی است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دستنامه درمانگری جنسی

کتاب دستنامه درمانگری جنسی نوشته زوئی پترسون مجموعه‌ای گسترده درباره‌ی ارزیابی و درمان مسائل جنسی است که درمانگری جنسی را محدود به چند تکنیک رفتاری یا مداخله‌ی دارویی نمی‌بیند. متن از همان آغاز این پرسش را پیش می‌کشد که اصلاً درمانگری جنسی چیست و مرز آن با روان‌درمانی عمومی کجاست. همین نقطه‌ی شروع نشان می‌دهد که اثر فقط به معرفی اختلال‌ها بسنده نمی‌کند، بلکه درباره‌ی تعریف مسئله، ارزش‌های پنهان در تشخیص و شیوه‌های مختلف مداخله هم بحث می‌کند. نگاه غالب کتاب، زیستی-روانی-اجتماعی است و بر این نکته تکیه دارد که مشکلات جنسی معمولاً در پیوند با عوامل جسمی، شناختی، هیجانی، ارتباطی و فرهنگی شکل می‌گیرند.
کتاب دستنامه درمانگری جنسی در نسخه‌ی فارسی در ۲۷ فصل تنظیم شده و چهار بخش اصلی دارد: درمان مشکلات جنسی خاص، رویکردهای نظری در درمانگری جنسی، درمانگری جنسی برای گروه‌های خاص و جهت‌گیری‌های آینده. در بخش نخست، موضوعاتی مانند میل جنسی، برانگیختگی، نعوظ، ارگاسم، درد جنسی، رفتارهای جنسی ناخواسته و شور جنسی بررسی می‌شود. بخش دوم به رویکردهای نظری می‌پردازد و از تکنیک‌های سنتی تا درمان شناختی-رفتاری، سیستمی، وجودی-تجربه‌ای، روایتی و هیجان‌مدار را کنار هم می‌آورد. بخش سوم دامنه‌ی مراجعان را گسترش می‌دهد و مسائلی مربوط به سنین مختلف، آسیب روانی، مشکلات جسمی، محدودیت‌های هوشی و وضعیت‌های روان‌شناختی را در نظر می‌گیرد. بخش چهارم هم به مسیرهای تازه‌تر مانند ذهن‌آگاهی، همراهی با درمان دارویی، کتاب‌درمانی و درمانگری جنسی مبتنی بر اینترنت می‌پردازد.
کتاب دستنامه درمانگری جنسی فقط فهرستی از نظریه‌ها نیست و در پایان فصل‌ها شرح ارزیابی و درمان یک بیمار را هم می‌آورد تا بحث‌ها از سطح مفهوم فراتر بروند. در بخش‌های آغازین کتاب، نقدهایی هم به نگاه صرفاً عملکردمحور مطرح می‌شود؛ ازجمله اینکه تمرکز انحصاری بر طبقه‌بندی‌های تشخیصی می‌تواند رابطه، لذت، شرم، تصویر بدنی و زمینه‌ی فرهنگی را به حاشیه ببرد. به همین دلیل، اثر بارها یادآوری می‌کند که درمانگر باید هم به نشانه‌ها توجه کند و هم به معنایی که فرد و زوج به تجربه‌ی جنسی خود می‌دهند. نتیجه، متنی است که هم برای فهم مبانی نظری درمانگری جنسی اهمیت دارد و هم برای دیدن پیچیدگی‌های بالینی این حوزه.

خلاصه کتاب دستنامه درمانگری جنسی

کتاب دستنامه درمانگری جنسی درمانگری جنسی را حوزه‌ای چندبعدی معرفی می‌کند که در آن مشکل جنسی فقط به اختلال عملکرد محدود نمی‌شود. اثر نشان می‌دهد که دلواپسی‌های جنسی می‌توانند از نشانه‌های جسمی، افکار منفی، تجربه‌های ناخوشایند، تعارض‌های رابطه‌ای، شرم، فشارهای فرهنگی یا ترکیبی از این عوامل شکل بگیرند. کتاب سپس به‌صورت فصل‌به‌فصل سراغ موضوعاتی مانند میل، برانگیختگی، ارگاسم، درد، رفتارهای ناخواسته و مداخلات درمانی می‌رود و توضیح می‌دهد که درمان مؤثر معمولاً نیازمند ترکیب ارزیابی دقیق، گفت‌وگو، مداخله‌ی روان‌شناختی، توجه به رابطه و در بعضی موارد همکاری پزشکی است. یکی از پیام‌های اصلی این کتاب این است که درمانگری جنسی زمانی معنا پیدا می‌کند که لذت، رضایت و سلامت کلی فرد هم در مرکز توجه قرار بگیرد.

چرا باید کتاب دستنامه درمانگری جنسی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب دستنامه درمانگری جنسی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری گسترده از درمانگری جنسی ارائه می‌دهد و آن را به چند تکنیک محدود نمی‌کند.
  • خواننده با ۴ بخش اصلی و ۲۷ فصل، با طیفی از مسائل جنسی و شیوه‌های مداخله آشنا می‌شود.
  • این اثر پیوند میان عوامل جسمی، روان‌شناختی، ارتباطی و فرهنگی را در شکل‌گیری مشکلات جنسی روشن می‌کند.
  • کتاب به رویکردهای نظری متفاوت می‌پردازد و امکان مقایسه‌ی نگاه‌های مختلف درمانی را فراهم می‌کند.
  • شرح موردهای بالینی در پایان فصل‌ها فهم مباحث تخصصی را به موقعیت‌های واقعی نزدیک‌تر می‌کند.
  • بخش‌های مربوط به ذهن‌آگاهی، کتاب‌درمانی و درمانگری مبتنی بر اینترنت افق‌های تازه‌تری از مداخله را نشان می‌دهد.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که با مراجعان دارای دلواپسی‌های جنسی کار می‌کنند و به درک دقیق‌تری از ارزیابی و تصمیم‌گیری درمانی نیاز دارند.

خواندن کتاب دستنامه درمانگری جنسی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• روان‌شناسان، مشاوران و درمانگرانی که در کار بالینی با مسائل جنسی مراجعان روبه‌رو می‌شوند.
  • دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی، مشاوره و حوزه‌های مرتبط که می‌خواهند با مبانی درمانگری جنسی آشنا شوند.
  • پژوهشگرانی که به پیوند میان سلامت جنسی، رابطه، هیجان و فرهنگ علاقه دارند.
  • متخصصان سلامت روان که می‌خواهند نگاه خود را از اختلال عملکرد صرف فراتر ببرند.
  • خوانندگانی که به دنبال شناخت دقیق‌تر از ارزیابی، تشخیص و مداخله در مشکلات جنسی هستند.

بخشی از کتاب دستنامه درمانگری جنسی

«از نظر من درمانگری جنسی هر نوع درمانی است که مسائل جنسی لذت‌بخش را به مثابه جزء جدایی‌ناپذیر از سلامت جسمی و روانی کلی در نظر می‌گیرد و برای آن ارزش قائل شده و به دنبال ارتقاء و بهبود آن است. لوین (۲۰۰۹) در توصیف عدم پذیرش برچسب «درمانگر جنسی» گفت: درمانگری جنسی ارتباطی با مدیریت اختلالات هویت جنسی، مجرمان جنسی، افراد دارای انحراف جنسی، تکانش‌گری جنسی، قربانیان جنسی، رفتارهای پرخطر جنسی، تعارضات غیرجنسی در رابطه، اضطراب افراد مبتدی در رابطهٔ جنسی و مانند آن ندارد، بلکه منظور از درمانگری جنسی هر نوع روشی است که به‌نوعی توجه بالینی ما را به جنبه‌های مختلف مسائل جنسی جلب می‌کند. امیدوارم این نسخه از درمانگری جنسی که در این کتاب ارائه شده است، همهٔ موضوعات جنسی مهمی را که لوین به آن اشاره کرد، در برگیرد. البته با توجه به گستردگی تعریف آرمانی من، هیچ کتابی نمی‌تواند به‌تنهایی و به‌طور کامل به تمام مشکلات جنسی، مراجعان درمانگری جنسی یا تکنیک‌های درمانگری جنسی بپردازد؛ بنابراین فکر می‌کنم این کتاب تنها یک نمونه کوچک است.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۶ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب دستنامه درمانگری جنسی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابدستنامه درمانگری جنسی
عنوان در زبان مبدأThe Wiley handbook of sex therapy
موضوعخانواده و ازدواج، روان‌شناسی عمومی
نویسندهزوئی پترسون
مترجممحمد سلطانی‌ زاده
انتشاراتانتشارات ارجمند
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.