کتاب افسانه ثروتمند بودن
فرانکشتاین کارآفرینی
معرفی کتاب افسانه ثروتمند بودن
کتاب افسانه ثروتمند بودن نوشته رابرت کیوساکی و ترجمه سمانه فلاح است که انتشارات طاهریان آن را منتشر کرده است. این اثر از دل یک پرسش ساده اما جدی شروع میشود: چرا مدرسه درباره پول، بدهی، سرمایهگذاری و ساختن آیندهی مالی چیزی یاد نمیدهد؟ نویسنده با تکیه بر تجربههای شخصی، مثالهای آموزشی و نقد نظام آموزشی، از نقش خانواده در بیدارکردن هوش مالی فرزندان حرف میزند و نشان میدهد که امنیت شغلی همیشه به معنای امنیت مالی نیست. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب افسانه ثروتمند بودن
کتاب افسانه ثروتمند بودن از رابرت کیوساکی بر آموزش مالی در خانه و فاصلهی آن با آموزش رسمی مدرسه تمرکز دارد. نویسنده از همان ابتدا این پرسش را پیش میکشد که چرا کودکان سالها درس میخوانند اما درمورد پول، بدهی، سرمایهگذاری، مالیات و کارآفرینی چیزی نمیآموزند. او با آوردن مثالهایی از مدرسه، دانشگاه، بازار کار و تجربههای خانوادگی، تصویری از نظامی میسازد که بیشتر افراد را بهسمت کارمندشدن هدایت میکند، نه بهسمت ساختن کسبوکار یا فهمیدن سازوکار پول. در این میان، نقش پدر و مادر بهعنوان نخستین معلم مالی کودک برجسته میشود و آموزش در خانه جایگاهی محوری پیدا میکند.
کتاب افسانه ثروتمند بودن فقط به نقد مدرسه بسنده نمیکند و تلاش میکند الگوی فکری دیگری را هم پیش بگذارد. در بخشهای مختلف، نویسنده از تفاوت میان آموزش تحصیلی، آموزش حرفهای و آموزش مالی حرف میزند و توضیح میدهد که نادیدهگرفتن بخش سوم چه پیامدهایی دارد. او از تجربهی پدر پولدار و پدر بیپول، بازی مونوپلی، مفهوم بدهی خوب و بدهی بد، نگاه به خانه بهعنوان سرپناه نه دارایی، و مسئلهی مالیات استفاده میکند تا نشان دهد فهم پول فقط با حفظکردن درسها بهدست نمیآید. فضای این کتاب جدلی، پرسشمحور و گاهی هشداردهنده است و مدام بر این نکته برمیگردد که آیندهی مالی کودکان را نمیتوان فقط به مدرسه سپرد.
کتاب افسانه ثروتمند بودن در کنار بحثهای مالی، تصویری از ترسهای رایج خانوادهها هم ارائه میدهد؛ ترس از بیکاری، شکست، بدهی و ازدستدادن امنیت. نویسنده این ترسها را به چالش میکشد و میگوید بسیاری از تصمیمهای آموزشی از دل همین نگرانیها بیرون میآیند. بههمین دلیل، این کتاب بیشتر از آنکه صرفاً درباره ثروت باشد، درباره نوعی تغییر نگاه است: اینکه کودک فقط برای پیداکردن شغل تربیت نشود، بلکه بتواند پول، فرصت، ریسک و انتخاب را هم بفهمد. نتیجه، متنی است که هم به والدین خطاب دارد و هم به هر کسی که میخواهد نسبت میان آموزش، کار و آیندهی مالی را دوباره بررسی کند.
خلاصه کتاب افسانه ثروتمند بودن
افسانه ثروتمند بودن این ایده را دنبال میکند که مشکل اصلی بسیاری از خانوادهها کمبود استعداد نیست، بلکه ناآشنایی با آموزش مالی است. رابرت کیوساکی توضیح میدهد که مدرسه بیشتر افراد را برای پیداکردن شغل آماده میکند، درحالیکه زندگی مالی به دانشی فراتر از نمره و مدرک نیاز دارد. او با مثالهایی از تجربههای شخصی، تفاوت میان پدر پولدار و پدر بیپول، بازیهای آموزشی، مفهوم بدهی، مالیات و سرمایهگذاری، از والدین میخواهد خانه را به فضایی برای یادگیری پول تبدیل کنند. محور اصلی کتاب این است که شناخت پول، از کودکی و در خانواده شکل میگیرد و بیتوجهی به آن میتواند در سالهای بعد به بحرانهای جدی مالی بینجامد.
چرا باید کتاب افسانه ثروتمند بودن را بخوانیم؟
دلایل خواندن افسانه ثروتمند بودن را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب رابطهی میان آموزش رسمی و ناآمادگی مالی را بهصورت مستقیم مطرح میکند.
- نویسنده تفاوت میان امنیت شغلی و امنیت مالی را با مثالهای متعدد توضیح میدهد.
- کتاب به والدین نشان میدهد که گفتوگو درباره پول باید از خانه شروع شود، نه فقط از مدرسه.
- مباحثی مثل بدهی خوب و بدهی بد، مالیات و سرمایهگذاری در متن این کتاب جای مهمی دارند.
- این اثر برای کسانی مفید است که میخواهند نگاه خود را به موفقیت، مدرک و کار دوباره بررسی کنند.
- کتاب از تجربههای شخصی و نمونههای آموزشی استفاده میکند تا بحث هوش مالی را ملموستر کند.
خواندن افسانه ثروتمند بودن به این گروهها پیشنهاد میشود:
- والدینی که میخواهند درباره آموزش مالی کودکان جدیتر فکر کنند.
- خوانندگانی که به موضوع هوش مالی، پول و سرمایهگذاری علاقه دارند.
- کسانی که نسبت به نقش مدرسه در آمادهکردن کودکان برای آینده سؤال دارند.
- مخاطبانی که میخواهند تفاوت میان کارمندشدن و کارآفرینی را بهتر درک کنند.
- افرادی که بهدنبال بازنگری در باورهای رایج درباره مدرک، شغل و ثروت هستند.
بخشی از کتاب افسانه ثروتمند بودن
«در حال حاضر ما در بحران مالی قرار نداریم. در حقیقت ما دچار یک بحران آموزشی شدهایم که میتوان به جرأت گفت که حدود ۹۰ درصد مردم جهان از آن بیخبرند. این بحران از زمانی آغاز میشود که فرزندمان وارد مدرسه میشود و تحصیلات خود را در آنجا شروع میکند. فرزند بیچاره ما باید حدود یک دهه در مدرسه درس بخواند و در آخر نیز چیزی یاد نمیگیرد و با ذهنی خالی مدرسه را به پایان میرساند و به خانه باز میگردد. اگر چه ممکن است او چیزهای خوبی درباره مسائل علمی مختلف یاد گرفته باشد، اما به طور قطع هرگز یک جمله هم درباره پول و مسائل مالی نشنیده است. متأسفانه همین مسئله میتواند به بزرگترین و غیرقابل تحملترین معضل زندگی او تبدیل شود.
حال باید دانست که چرا مدارس در زمینه امور مالی هیچ آموزشی به دانشآموزان خود نمیدهند.
زیرا مدارس تصور میکنند و یا حتی معتقدند که:
عشق به پول همانند عشق به شیطان است.
در واقع آنها نسبت به جمله «مردم جهان از ناآگاهی و نادانی میمیرند نه از فقر» بیاهمیت هستند و آن را قبول ندارند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب افسانه ثروتمند بودن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | افسانه ثروتمند بودن |
| عنوان دیگر | فرانکشتاین کارآفرینی |