کتاب کنترل های طلایی مالی
چگونه ناخدای خوب کشتی مالی خود باشیم؟
معرفی کتاب کنترل های طلایی مالی
کتاب کنترل های طلایی مالی نوشته رابرت کیوساکی و ترجمه آرزو خسروپور است؛ اثری از مجموعه به سوی موفقیت که انتشارات طاهریان آن را منتشر کرده است. این کتاب مدیریت مالی را فقط به حسابوکتاب محدود نمیکند و بیشتر بر طرز فکر، تصمیمگیری، شناخت قانونها، تشخیص فرصت و کنار گذاشتن بهانهها تمرکز دارد. نویسنده با استفاده از مثالهای آموزشی و تجربههای مالی، از این ایده حرف میزند که کنترل کشتی مالی هر فرد از تغییر نگاه او شروع میشود، نه فقط از زیاد شدن پول. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کنترل های طلایی مالی
کتاب کنترل های طلایی مالی نوشته رابرت کیوساکی بر این ایده بنا شده است که مدیریت پول فقط با درآمد بیشتر حل نمیشود، بلکه به نوع نگاه، انضباط ذهنی و توانایی تصمیمگیری وابسته است. متن بارها از استعارهی کشتی استفاده میکند تا نشان دهد هر فرد باید نقش ناخدای وضعیت مالی خود را بپذیرد. در این مسیر، موضوعهایی مثل بهانهتراشی، ترس، نداشتن بینش، ناآشنایی با قانونها و تکیهی بیشازحد به دیگران بهعنوان مانعهای اصلی مطرح میشوند. نویسنده از خلال روایتهای شخصی، گفتوگوهای آموزشی و نمونههای واقعی، نشان میدهد که رشد مالی از جایی شروع میشود که فرد با خودش صادقتر میشود و مسئولیت انتخابهایش را میپذیرد.
کتاب کنترل های طلایی مالی فقط به یک حوزه محدود نمیماند و چند محور مهم را کنار هم میگذارد: کنترل بهانهها، کنترل دیدگاه، کنترل قانونها و کنترل مشاوران. در هر بخش، بحث از سطح توصیههای کلی فراتر میرود و به موضوعهایی مثل تفاوت ذهنیت بازنده و برنده، اهمیت آموزش مالی، نقش تجربه در پرورش شهود، توجه به تغییرات فناوری، شناخت روندهای اقتصادی، خواندن صورتحسابهای مالی و تفاوت قواعد حاکم بر کارمندی، کسبوکار و سرمایهگذاری میرسد. این کتاب همچنین با آوردن مطالعههای موردی و فهرستهای جمعبندی، تلاش کرده است مفاهیم را از حالت انتزاعی بیرون بیاورد. فضای اثر بیشتر آموزشی و هشداردهنده است و بر این نکته پافشاری میکند که بیتوجهی به قانونها، ناآگاهی از ساختارهای مالی و پناه بردن به عذر و شکایت، مسیر ساخت دارایی را دشوارتر میکند.
خلاصه کتاب کنترل های طلایی مالی
کتاب کنترل های طلایی مالی توضیح میدهد که کنترل مالی پیش از هر چیز از کنترل ذهن و رفتار آغاز میشود. رابرت کیوساکی در بخشهای مختلف نشان میدهد که بهانههایی مثل نداشتن وقت، پول یا اعتبار، اگر به عادت تبدیل شوند، فرد را از یادگیری و اقدام دور میکنند. او سپس بحث را به دیدگاه مالی گسترش میدهد و از اهمیت دیدن آینده، شناخت تغییرات بزرگ اقتصادی و توجه به فناوریهای تازه حرف میزند. بخش دیگری از کتاب به قانونها و تفاوت قواعد میان کارمندی، کسبوکار و سرمایهگذاری اختصاص دارد. در ادامه نیز نقش مشاوران، صورتحسابهای مالی، داراییسازی و انتخابهای سنجیده مطرح میشود تا تصویر کاملتری از هدایت کشتی مالی شکل بگیرد.
چرا باید کتاب کنترل های طلایی مالی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب کنترل های طلایی مالی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب رابطهی میان ذهنیت فرد و نتیجههای مالی او را با مثالهای روشن توضیح میدهد.
- کتاب نشان میدهد که بهانهتراشی چگونه میتواند جای تصمیمگیری و اقدام را بگیرد.
- خواننده با تفاوت میان درآمد، دارایی، بدهی و جریان نقدینگی آشناتر میشود.
- بخشهای مربوط به قانونها کمک میکنند تفاوت قواعد کارمندی، کسبوکار و سرمایهگذاری بهتر دیده شود.
- کتاب بر اهمیت خواندن صورتحسابهای مالی و فهم اعداد در تصمیمهای اقتصادی تأکید دارد.
- نمونههای واقعی و مطالعههای موردی، مفاهیم را از سطح حرفهای کلی پایینتر میآورند.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که میخواهند نگاه بلندمدتتری به آیندهی مالی خود داشته باشند.
خواندن کتاب کنترل های طلایی مالی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که میخواهند دربارهی عادتهای ذهنی اثرگذار بر تصمیمهای مالی بیشتر بدانند.
- خوانندگانی که به موضوع داراییسازی، سرمایهگذاری و مدیریت جریان نقدینگی علاقه دارند.
- افرادی که میان کارمندی، راهاندازی کسبوکار و ورود به سرمایهگذاری در حال سبک و سنگین کردن انتخابهای خود هستند.
- مخاطبانی که میخواهند با نقش قانونها و ساختارهای مالی در ثروتسازی آشنا شوند.
- کسانی که از کتابهای آموزشی مبتنی بر مثال، تجربه و مطالعهی موردی استقبال میکنند.
بخشی از کتاب کنترل های طلایی مالی
«پدر ثروتمند میگفت: «بهانهها جملاتی هستند که از نفس بازنده شما نشاءت میگیرند.»
چند سال پیش، من برای گروهی حدود صد نفر در مورد سرمایهگذاری سخنرانی داشتم. آنها بین بیست و پنج تا سی و پنج سال سن داشتند. باهوش، خوشلباس و بیشترشان دارای مدرک دانشگاهی و مشاغل خوب بودند. برای گروهی که به نظر میرسید همه شرایط برایشان مهیا است، در مورد هر آنچه که میگفتم ناله و شکایت میکردند.
در این وضعیت، کلاس درس را متوقف کردم؛ و گفتم: «نگاه کنید، من میدانم که این یک سخنرانی در مورد سرمایهگذاری در املاک و مستغلات است؛ اما قبل از ادامه کار، من میخواهم به شما یک درس به مراتب مهمتر از پول درآوردن با املاک و مستغلات را ارائه دهم.»
با مراجعه به نمودار تلنگر خودم، به نقل از او نوشتم: «بهانهها دروغهایی هستند که به خودتان میگویید.»
من با لبخند گفتم: «خب، درس پدر پولدار در مورد رشد کردن آغاز میشود.» پدر پولدار سالها پیش به من گفت که اگر میخواهم بزرگ شوم تا فردی صادق باشم، باید بیشتر روراستتر باشم. به عنوان مثال، وقتی شخصاً از این بهانه استفاده میکنم که من وقت ندارم جمله صادقانهتر این عبارت است که بگویم من حاضر نیستم وقت بگذارم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کنترل های طلایی مالی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | کنترل های طلایی مالی |
| عنوان دیگر | چگونه ناخدای خوب کشتی مالی خود باشیم؟ |