کتاب مجموعه آزمون های آپولو (کتاب سوم، هزارتوی آتشین)
معرفی کتاب مجموعه آزمون های آپولو (کتاب سوم، هزارتوی آتشین)
کتاب هزارتوی آتشین (The burning maze)، جلد سوم از مجموعه آزمون های آپولو، نوشته ریک ریردان و ترجمه سوگند رجبی نسب، در سال ۱۳۹۸ توسط نشر بهنام منتشر شده است. این کتاب ادامهی ماجراهای آپولوی تبعیدشده است که حالا در قالب نوجوانی فانی، باید از هزارتویی زنده و آتشین جان سالم به در ببرد. در این کتاب، آپولو همراه با مگ مککافری و ساتیر جوان، گروور آندروود، وارد مرحلهی تازهای از نبرد با امپراتورهای رومی میشود و با موجودات عجیب، پیشگوییهای تیره و تهدیدی آتشین روبهرو میشود. فضای داستان میان هزارتوی زیرزمینی، بیابانهای سوزان و پناهگاه حوریهای گیاهی در پاماسپرینگز جابهجا میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هزارتوی آتشین اثر ریک ریردان
کتاب هزارتوی آتشین سومین جلد از ماجراهای آپولویی است که از مقام خدایی به نوجوانی فانی به نام لستر پاپادوپولوس تبدیل شده است. ریک ریردان در این کتاب در ۴۷ فصل، داستان را از دل خطر آغاز کرده است؛ جایی که آپولو، مگ مککافری و گروور آندروود دو روز است در هزارتویی زنده و بیرحم سرگرداناند و پیشگوییای که در ایندیانا شنیدهاند آنها را بهسوی پاماسپرینگز میکشاند. در این کتاب، هزارتو فقط یک مسیر زیرزمینی نیست، بلکه موجودی زنده است که تونلها، فاضلابها و زیرزمینهای جهان را به هم وصل میکند و گاهی در چند قدم، قهرمانان را از رُم به اردوگاه دلقکها در مینهسوتا پرتاب میکند.
در این فضا، گروه باید با استریکسها، پرندههای خونخوار و بدیمن، پیشگوییهای مبهم، رؤیاهای هشداردهنده و تهدید امپراتوری تازه روبهرو شود. کتاب هزارتوی آتشین علاوهبر تعقیب مأموریت اصلی آزادسازی پیشگویان باستانی، لایهی شخصیتری هم دارد: ضعف تدریجی قدرتهای آپولو، ترس او از انسانیماندن، گذشتهی مبهم مگ در پاماسپرینگز و تلاش گروور و حوریهای گیاهی برای زنده نگهداشتن تکهای از طبیعت در میانهی خشکسالی، آتشسوزی و زلزله. ترکیب طنز خودافشاگرانهی آپولو، ارجاعهای اسطورهای و فضای معاصر حالوهوای ویژهای به این کتاب داده است.
خلاصه داستان هزارتوی آتشین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
در کتاب هزارتوی آتشین، آپولو که حالا در بدن نوجوانی فانی گرفتار است، باید همراه با مگ مککافری و گروور آندروود، از هزارتویی زنده عبور کند تا به پاماسپرینگز برسد. گروه در هزارتو با تونلهای گیجکننده، انفجارهای آتش زرد، استریکسها و رؤیاهایی روبهرو میشود که از زنی زنجیرشده در اتاقی آتشین و سزاری تازه خبر میدهند.
در سطح زمین، خرابههای خانهای سوخته، گلخانههای پنهان و حوریهای کاکتوس، آلوئهورا و درخت جاشوا تصویری از نبرد طبیعت با خشکسالی و آتشسوزی میسازند. در دل این آشوب، آپولو با ضعف روبهفزونی قدرتهایش، احساس گناه قدیمی و مسئولیت نجات پیشگوی بعدی دستوپنجه نرم میکند و مگ ناچار است با گذشتهی خود در این بیابان روبهرو شود.
چرا باید کتاب هزارتوی آتشین را بخوانیم؟
کتاب هزارتوی آتشین ترکیبی از اسطوره، طنز، تعلیق و ماجراجویی است که در آن یک خدای سابق، با غرور و ضعفهای انسانی، وسط هزارتویی زنده و دنیایی در آستانهی سوختن گیر افتاده است. این کتاب همزمان داستان نبرد با هیولاها و امپراتورهاست و روایتی است از ترس، مسئولیت، دوستی و تلاش برای حفظ طبیعت در میانهی فاجعه.
خواندن کتاب هزارتوی آتشین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب هزارتوی آتشین به کسانی پیشنهاد میشود که به داستانهای فانتزی پرشخصیت، اسطورههای یونانی، ماجراجوییهای پرخطر و طنزآمیز علاقهمند هستند و مجموعههای قبلی دنیای پرسی جکسون را دنبال کردهاند.
درباره ریک ریردان
ریک ریردان، با نام کامل ریچارد راسل ریردان جونیور، در ۵ ژوئن ۱۹۶۴ متولد شد. او نویسندهای آمریکایی و از مشهورترین خالقان ادبیات فانتزی و ماجراجویانه برای نوجوانان است. آثار او تاکنون به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شده و میلیونها نسخه از آنها در سراسر جهان به فروش رسیده است. ریردان بیش از هر چیز با خلق مجموعهی پرسی جکسون و المپنشینان شناخته میشود؛ مجموعهای که با تلفیق اسطورههای یونانی و رومی با زندگی نوجوانان امروزی، به یکی از موفقترین آثار ادبیات نوجوان در قرن بیستویکم تبدیل شده است.
ریردان فعالیت ادبی خود را با نگارش رمانهای معمایی آغاز کرد و نخستین رمان بلند او، تکیلای بزرگ قرمز، آغازگر مجموعهی ترس ناوار بود. بااینحال، موفقیت جهانی او در سال ۲۰۰۵ و با انتشار دزد آذرخش، نخستین جلد از مجموعهی پرسی جکسون، رقم خورد. او در آثار خود از اسطورهها و افسانههای باستانی الهام میگیرد و آنها را با ماجراهای پرهیجان و شخصیتهای امروزی در هم میآمیزد. از مهمترین آثار او میتوان به مجموعههای پرسی جکسون و المپنشینان، قهرمانان المپ، آزمونهای آپولو، «مگنس چیس و خدایان آسگارد» و همچنین رمان پرنسس اقیانوس اشاره کرد.
ایدهی خلق مجموعهی پرسی جکسون از داستانهایی شکل گرفت که ریک ریردان برای پسرش روایت میکرد. او با الهام از تجربههای شخصی خود و خانوادهاش، شخصیت پرسی جکسون را نوجوانی با نارساخوانی و اختلال کمتوجهیـبیشفعالی خلق کرد. این ویژگیها در کنار روایتهای پرهیجان، طنزآمیز و سرشار از ماجراجویی، باعث شد آثار او با استقبال گستردهی نوجوانان در سراسر جهان روبهرو شود.
شهرت ریردان بیش از هر چیز به توانایی او در بازآفرینی اسطورههای کهن برای مخاطبان امروز بازمیگردد. او در مجموعههای مختلف خود از اساطیر یونانی، رومی، مصری و اسکاندیناوی بهره گرفته و آنها را در قالب داستانهایی مدرن و جذاب بازآفرینی کرده است. محبوبیت آثارش زمینهساز اقتباسهای متعددی در قالب فیلمهای سینمایی، رمانهای گرافیکی و مجموعههای تلویزیونی شده است. ریردان همچنین از سال ۲۰۲۳ بهعنوان یکی از خالقان و تهیهکنندگان اجرایی مجموعهی تلویزیونی پرسی جکسون و المپنشینان در این پروژه حضور دارد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
ریردان در طول فعالیت حرفهای خود جوایز متعددی دریافت کرده است. رمان دزد آذرخش موفق به کسب جایزهی مارک تواین در سال ۲۰۰۸ و جایزهی ربکا کاودیل در سال ۲۰۰۹ شد و همچنین عنوان کتاب برگزیدهی معلمان در آمازون و جایزهی بهترین کتاب نوجوان کارولینای جنوبی را به دست آورد. ریردان در سال ۱۹۹۹ جایزهی ادگار را دریافت کرد و کتاب هرم سرخ نیز در سال ۲۰۱۰ برایش جایزهی بهترین کتاب لایبرری ژورنال را به ارمغان آورد. رمان پرنسس اقیانوس نیز در سال ۲۰۲۱ برندهی جایزهی گودریدز در بخش ادبیات کودک و نوجوان شد. این افتخارات تنها بخشی از جوایز و موفقیتهای نویسندهای هستند که نقش مهمی در محبوبیت ادبیات اسطورهای میان نسل جدید خوانندگان داشته است.
بخشی از کتاب هزارتوی آتشین
«به زودی مسیر باریک شد و مجبور شدیم به حالت خمیده پشت یکدیگر حرکت کنیم. من در وسط باقی ماندم که امنترین نقطه بود. ممکن است این کار از نظر شما شجاعانه نباشد، اما گروور ارباب وحشیها و یکی از اعضای اصلی انجمن ریشسفیدان سمدار بود. گفته میشد که او قدرتهای بزرگی دارد، گرچه هنوز هیچیک از آنها را ندیده بودم. در مورد مگ، او نه تنها میتوانست دو شمشیر طلایی در دست بگیرد، بلکه میتوانست با یک پاکت دانه که از ایندیاناپولیس برداشته بود، کارهای جالبی بکند.
از سوی دیگر، من آن روز ضعیف و بیدفاعتر شده بودم. بعد از نبردمان با امپراتور کومودوس که با انفجاری از نور الهی خود کورش کرده بودم، حتی نتوانسته بودم کوچکترین ذره از قدرتهای الهی سابقم را احضار کنم. انگشتانم روی اوکولهلهٔ جنگی کند شده بودند. مهارتهای کمانداریام از بین رفته بود. وقتی به سایکلوپی که در توالت بود، شلیک کردم، خطا رفت. (مطمئن نیستم کدوممون بیشتر شرمنده شده بود.) همزمان، رویاهایی که در بیداری داشتم و گاهی مرا فلج میکرد، بیشتر و شدیدتر شده بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب مجموعه آزمون های آپولو (کتاب سوم، هزارتوی آتشین) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | مجموعه آزمون های آپولو (کتاب سوم، هزارتوی آتشین) |
| عنوان در زبان مبدأ | The Burning Maze |