معرفی و دانلود کتاب علی شانا + خلاصه رایگان
٪۵۰

کتاب علی شانا

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب علی شانا

کتاب علی شانا نوشته سالومه السادات شریفی و روایتی مفصل درباره‌ی زندگی و مبارزات علی رزگاه‌نژاد، مشهور به علی شانا بارماخ، است که نشر سوره مهر آن را منتشر کرده است. این کتاب با تکیه‌ بر تاریخ شفاهی از دل گفت‌وگوها با همسر، فرزندان و دوستان نزدیک او شکل گرفته و فرازونشیب‌های زندگی یک لوطی انقلابی را در بستر حوادث انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق دنبال کرده است. نویسنده هم به زندگی شخصی و خانوادگی او پرداخته است و هم به نقش اجتماعی، مذهبی و انقلابی‌اش در فردیس و جبهه‌ها. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب علی شانا اثر سالومه السادات شریفی

کتاب علی شانا با تمرکز بر زندگی علی رزگاه‌نژاد معروف به علی شانا بارماخ، تصویری از یک چهره‌ی مردمی و لوطی‌مسلک در جریان ۱۳۵۷ و حنگ ایران و عراق ارائه داده است. سالومه السادات شریفی بر پایه‌ی مصاحبه‌های متعدد با همسر، فرزندان، دوستان و همراهان علی شانا، تاریخ شفاهی مبارزات او را گردآوری کرده است. او مردی بود که در فردیس کرج، هیئت‌دار و پهلوان محل بود و در روزهای پرآشوب انقلاب و سال‌های جنگ نیز پای ثابت میدان.

نویسنده‌ی کتاب علی شانا در فصل‌هایی جداگانه به معرفی شهر فردیس و نیز مفهوم لوطی و لوطی‌گری می‌پردازد تا زمینه‌ی درک شخصیت و مرام علی شانا فراهم شود. سپس روایت‌ها، یکی‌یکی، از زبان نزدیک‌ترین افراد زندگی او ارائه می‌شوند؛ از همسرش (طاهره یحیایی) که خانه و هیئت و کمیته را همزمان می‌گرداند تا دخترش (هاجر) که از زاویه‌ی نگاه یک دختر، پدرش را قهرمان زندگی خود می‌بیند.

کتاب علی شانا علاوه‌بر بازخوانی نقش این فرد در راه‌اندازی هیئت قمر بنی‌هاشم (ع)، سامان‌دادن زمین‌های ۱۶متری برای بی‌خانه‌ها، تشکیل اولین پایگاه کمیته در فردیس و حضور در کنار نیروهای مصطفی چمران در جبهه، به جزئیات زندگی روزمره‌ی او هم پرداخته است؛ از نحوه‌ی ازدواج و تربیت فرزندان تا نوع مواجهه‌اش با فقر، بیماری، مجروحیت جنگی و داغ فرزند. در پایان کتاب حاضر نیز پیوست‌هایی شامل چند عکس، تصویر این زندگی پر از رمزوراز را کامل‌تر می‌کند.

عنوان فرعی کتاب علی شانا عبارت است از: تاریخ شفاهی مبارزات علی رزگاه‌نژاد معروف به علی شانا بارماخ در دوران انقلاب و دفاع مقدس.

خلاصه کتاب علی شانا

نویسنده با شرح زمینه‌ی انقلاب ۱۳۵۷ و نقش مردم، جایگاه چنین شخصیتی را در متن حوادث نشان می‌دهد. خواننده از طریق روایت‌های پی‌درپی با کودکی سخت او، کارکردن از سنین پایین، شکل‌گیری هیئت قمر بنی‌هاشم (ع)، مهاجرت از تهران به فردیس و تبدیل‌شدنش به چهره‌ای تأثیرگذار در محله آشنا می‌شود. در ادامه به فعالیت‌های انقلابی او، ساخت کوکتل‌مولوتوف در حیاط خانه، پناه‌دادن به سربازان فراری، برگزاری مراسم شهدا، تشکیل پایگاه کمیته در فردیس و سپس اعزامش به جبهه در کنار نیروهای مصطفی چمران می‌پردازد. مجروحیت‌های سنگین، سال‌های طولانی بیماری، تلاش برای خدمت به مردم حتی در تنگنای مالی و در نهایت داغ ازدست‌دادن دخترش (سارا) و درگذشت خودش شاکله‌ی عاطفی این اثر را شکل می‌دهد.

چرا باید کتاب علی شانا را بخوانیم؟

کتاب علی شانا تصویری از یک لوطی انقلابی ارائه می‌دهد که همزمان هیئت‌دار، رزمنده، مدیر کمیته و تکیه‌گاه مردم محل بود. خواننده‌ی این ناداستان با فضای اجتماعی فردیس در سال‌های انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق و با مرام فتوت، جوانمردی و سبک زندگی خانواده‌ای که زیر بار سختی‌ها خم نشده‌اند، آشنا می‌شود.

خواندن کتاب علی شانا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب به دوستداران ناداستان معاصر ایران و قالب زندگی‌نامه، به دوستداران تاریخ انقلاب و جنگ، پژوهشگران تاریخ شفاهی، دوستداران مطالعه درمورد چهره‌های مردمی و کسانی که به مفهوم لوطی‌گری و فتوت در فرهنگ ایرانی علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب علی شانا

«هیچ کجا نمی‌گذاشتند ما برویم جبهه و روی اسممان خط می‌کشیدند. هر مسجدی می‌رفتیم نگاه به سر تا پایمان می‌کردند و می‌گفتند این‌ها با این تیپ و قیافه و سرووضع به درد جبهه نمی‌خورند. می‌گفتند این‌ها حزب‌اللهی نیستند، انقلابی نیستند و از این‌جور حرف‌ها. ولی خدا می‌داند هیچ‌کدام از آن آقایان به اندازهٔ ما زحمت نکشیده بودند برای انقلاب. راهپیمایی‌های قبل انقلاب توی فردیس کار ما بود. درست است که رسمیت نداشتیم، ولی محل را ما نگهبانی می‌دادیم. توی کمیته که بودیم تنها کسی که می‌آمد به امورات ما رسیدگی می‌کرد همین علی آقا بود. ظهرها و شب‌ها برایمان غذا می‌آورد. تخم‌مرغ پخته، کتلت، نون و خیار و گوجه و انگور، یخ طالبی و... دمش گرم! هر چه توی سفرهٔ خودش بود جمع می‌کرد و می‌آورد کمیته. اسمش علی بود و یتیم‌نوازی می‌کرد! یک وانت مزدا هزار داشت که خودش اسمش را گذاشته بود بیت‌المال. هر کجا می‌خواستیم برویم وانت او را می‌گرفتیم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۴ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب علی شانا و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:علی شانا
عنوان دیگر:تاریخ شفاهی مبارزات علی رزگاه‌نژاد معروف به علی شانا بارماخ در دوران انقلاب و دفاع مقدس
موضوع:تاریخ معاصر ایران، دفاع مقدس، خاطرات
حجم فایل کتاب:۲۹.۶۷ مگابایت
شابک:۹۷۸۶۰۰۰۳۵۶۳۰۹
تعداد صفحه‌ها:۲۵۲ صفحه
قیمت کتاب:۱۳۲۵۰۰ تومان

نظری برای کتاب ثبت نشده است.