معرفی و دانلود کتاب پیله پروانه ها + خلاصه رایگان

احسان گل زردی
انتشارات:
نشر عطران

معرفی کتاب پیله پروانه ها

کتاب پیله پروانه ها نوشته احسان گل زردی، روایتی از یک روز پرحادثه در زندگی سیاوش است؛ مردی که با مسافرکشی در شهر، با آدم‌ها و نگاه‌های متفاوتی روبه‌رو می‌شود و هر گفت‌وگو او را به فکر فرو می‌برد. این کتاب در دل رفت‌وآمدهای روزمره، از زندگی خانوادگی، قضاوت‌های ظاهری، نگرانی برای آینده‌ی فرزند و معنای بعضی واژه‌ها و جریان‌های اجتماعی حرف می‌زند. این کتاب را نشر عطران منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پیله پروانه ها

کتاب پیله پروانه ها نوشته احسان گل زردی، داستانی اجتماعی است که بخش بزرگی از آن در خیابان، داخل خودرو و میان گفت‌وگوهای کوتاه و بلند سیاوش با مسافرانش شکل می‌گیرد. سیاوش راننده‌ی اسنپ است، اما فقط جابه‌جا‌کننده‌ی مسافر نیست؛ او در طول یک روز کاری، با تیپ‌ها، عقیده‌ها و سبک‌های مختلف زندگی روبه‌رو می‌شود و هر برخورد، ذهنش را درگیر می‌کند. فضای اثر از دل جزئیات آشنا ساخته شده است: گرمای شهر، خستگی کار، فشار معیشت، دلخوشی‌های کوچک خانه و فاصله‌ای که گاهی میان ظاهر آدم‌ها و آنچه واقعاً فکر می‌کنند وجود دارد.
کتاب پیله پروانه ها فقط به رفت‌وآمدهای شهری محدود نمی‌ماند و در کنار مسیرهای شلوغ، به خانه‌ی سیاوش هم سر می‌زند؛ جایی که رابطه‌ی او با پروانه و شاپرک، لایه‌ی دیگری به داستان می‌دهد. در این بخش‌ها، دغدغه‌های خانوادگی، دلخوری‌های کوچک، محبت‌های ساده و نگرانی برای تربیت فرزند، در کنار بحث‌های اجتماعی قرار می‌گیرد. روایت، چند شخصیت فرعی را هم وارد ماجرا می‌کند؛ مسافرانی که هریک نماینده‌ی نوعی نگاه به بدن، پوشش، آزادی، قانون، زیبایی و آینده‌اند. همین رفت‌وآمد میان فضای عمومی و خصوصی، حال‌وهوای اثر را شکل داده است.
کتاب پیله پروانه ها بیش از آنکه بر حادثه‌های بزرگ تکیه کند، بر برخورد دیدگاه‌ها استوار است. گفت‌وگوها در این کتاب نقش مهمی دارند و از خلال آن‌ها، تغییر حال و فکر سیاوش دیده می‌شود. نویسنده کوشیده است از دل موقعیت‌های روزمره، پرسش‌هایی درباره‌ی قضاوت، تأثیر نگاه دیگران، فشارهای اجتماعی بر زنان و مردان و معنای مراقبت از خانواده بیرون بکشد. نتیجه، روایتی است که هم به زندگی معمولی نزدیک می‌ماند و هم سعی می‌کند از دل همان زندگی، بحثی جدی‌تر را پیش بکشد.

خلاصه داستان پیله پروانه ها

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
سیاوش، مردی متأهل و راننده‌ی اسنپ، یک روز کاری معمولی را با خستگی، ترافیک و فکر معاش شروع می‌کند؛ اما مسافرانی که سوار ماشینش می‌شوند، آن روز را به زنجیره‌ای از بحث‌ها و تردیدها تبدیل می‌کنند. او با زنانی و مردانی روبه‌رو می‌شود که درباره‌ی پوشش، زیبایی، قانون، آزادی، ورزشگاه، سقط‌جنین و فمینیسم حرف می‌زنند و هرکدام تصویری متفاوت از جهان پیش رویش می‌گذارند. در خانه، گفت‌وگوی او با پروانه مسیر این فکرها را روشن‌تر می‌کند و نگرانی سیاوش را به‌سمت آینده‌ی دخترش می‌برد. داستان، از دل همین برخوردهای پراکنده، تصویری از ذهن مردی می‌سازد که میان خیابان و خانه، دنبال فهمیدن جهان اطرافش است.

چرا باید کتاب پیله پروانه ها را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب پیله پروانه ها را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب از دل یک روز عادی، چندین مسئله‌ی اجتماعی و خانوادگی را کنار هم می‌گذارد.
  • خواننده با مجموعه‌ای از گفت‌وگوها روبه‌رو می‌شود که تفاوت نگاه آدم‌ها به پوشش، زیبایی، قانون و زندگی را نشان می‌دهد.
  • رابطه‌ی سیاوش، پروانه و شاپرک، لایه‌ی عاطفی مهمی به روایت می‌دهد و بحث‌های داستان را از فضای صرفاً خیابانی بیرون می‌آورد.
  • اثر نشان می‌دهد قضاوت‌های روزمره چطور می‌توانند بر روابط خانوادگی و نگاه آدم‌ها به خودشان اثر بگذارند.
  • خواندن این کتاب برای کسانی مناسب است که به داستان‌های شخصیت‌محور با تکیه بر موقعیت‌های آشنا علاقه دارند.

خواندن کتاب پیله پروانه ها به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های اجتماعی که در بستر زندگی روزمره پیش می‌روند.
  • خوانندگانی که به روایت‌های خانوادگی با محوریت رابطه‌ی زن و شوهر و دغدغه‌ی فرزند علاقه دارند.
  • کسانی که دوست دارند برخورد دیدگاه‌های مختلف درباره‌ی پوشش، زیبایی و قانون را در قالب داستان دنبال کنند.
  • مخاطبانی که از شخصیت‌هایی لذت می‌برند که در طول روایت، مدام در حال فکر کردن و بازنگری در قضاوت‌های خود هستند.
  • علاقه‌مندان به آثاری که فضای شهر، کار روزانه و گفت‌وگوهای پراکنده‌ی میان آدم‌ها را به ماده‌ی اصلی داستان تبدیل می‌کنند.

بخشی از کتاب پیله پروانه ها

«پروانه ادامه داد:
ـ ببین، من ریشه و خاستگاه فمینیسم رو نمی‌دونم و البته خودت منو می‌شناسی؛ با چیزهایی که فقط روی کاغذ هست، جامعه رو قضاوت نمی‌کنم.
ولی کارکرد این کلمه در جامعه‌ی امروز ما، تقریباً همون چیزایی‌یه که تو امروز باهاشون برخورد کردی.
تا اینجا که فمینیست مدافع حقوق خانم‌هاست، منم باهاش موافقم؛
ولی بذار یک‌کم دقیق‌تر به این حقوق نگاه کنیم...
تو گفتی ممکنه دیدن اون خانم پشت چراغ قرمز باعث شد وقت ناهار به من بگی چرا به خودم نمی‌رسم، درسته؟
سیاوش، درحالی‌که باز شرمندگی در نگاهش موج می‌زد، گفت:
ـ آره، فکر کنم...
پروانه لبخندی زد:
ـ سیا، شاید تو هم حق داشتی. من الآن اصلاً ناراحت نیستم.
و ادامه داد:
ـ پس تو میگی شاید دیدن اون خانوم با اون حجاب ـ که جذابیت بصری برای تو داشت ـ باعث شد ناخودآگاه مقایسه‌ای با من برات پیش بیاد و اون حرف رو به من بزنی؟
سیاوش فکری کوتاه کرد:
ـ آره، فکر می‌کنم بی‌تأثیر نبود.
پروانه گفت:
ـ پس در واقع اون خانم به‌صورت غیرمستقیم باعث شد تا تو منو که مثل اون یه خانوم هستم، قضاوت کنی.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۰ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب پیله پروانه ها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابپیله پروانه ها
موضوععاشقانه، داستان ایرانی
نویسندهاحسان گل زردی
انتشاراتنشر عطران
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۲/۲۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.