کتاب پشت دیواری از من
مجموعه شعر
معرفی کتاب پشت دیواری از من
کتاب پشت دیواری از من نوشتهی یاسمین عبدالهی مجموعهای از شعرهای بلند و کوتاه است که در فضایی سرشار از تصویر، هذیان، خاطره و اعتراض شکل گرفته است. شاعر در این اثر میان تجربههای شخصی، حافظهی جمعی، اسطورهها و تاریخ سرگردان است و از خلال آنها زبانی تند، تکهتکه و پر از برشهای تصویری میسازد. در این مجموعه از کودکی و جنگ تا زنبودن، مرگ، تبعید، ایمان و کفر درهم تنیده شده است. نشر یانا آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پشت دیواری از من
کتاب پشت دیواری از من مجموعهای از شعرهای یاسمین عبدالهی است که در قالب قطعههای شمارهگذاریشده پیش میرود و هر قطعه جهانی مستقل و درعینحال پیوسته میسازد. شاعر در این کتاب با زبانی تصویری و گاه هذیانی، از تن، شهر، تاریخ، اسطوره و ایمان سخن گفته است و میان صحنههای روزمره و ارجاعهای اسطورهای و دینی رفتوآمد کرده است. در کتاب پشت دیواری از من فضای شعرها اغلب تیره، ملتهب و آکنده از حس فروپاشی است؛ بدن زن، خیابان، گورستان، قطار، دار، چاه، سیاهچاله و شالیزار از عناصر تکرارشوندهی این جهاناند. عبدالهی در بسیاری از شعرها به خشونت علیه زنان، سرکوب، جنگ، مهاجرت، خستگی تاریخی و فرسودگی امید پرداخته است و در کنار آن از رؤیای رهایی، پرواز، بهار و باران هم گفته است. کتاب پشت دیواری از من در قالب یک مجموعهی پیوسته پیش میآید؛ شعرها عنوان مستقل ندارند و با شماره یا گسستهای کوتاه از هم جدا شدهاند. در این ساختار، صدا و «منِ» شاعر مدام در زمان جابهجا میشود؛ از کودکی و خاطرات کوچه و بازی تا ارجاع به چهرههایی چون کوروش، ادریس و آتون و نیز حضور واژهها و مفاهیم دینی مانند ایهاالکافرون، استغفار و هبوط. این رفتوآمدها کتاب را به نوعی سفر ذهنی و عاطفی در لایههای مختلف زمان و حافظه تبدیل کرده است.
چرا باید کتاب پشت دیواری از من را بخوانیم؟
این اثر سفری است در ذهن و تن شاعری که میان خشونت، ترس، ایمان، خشم و میل به رهایی سرگردان است و آن را با تصاویری تند و غیرمنتظره بیان کرده است. خواندن آن کتاب امکان مواجهه با نوعی زبان تصویری، زنانه و معترض را فراهم میکند که تجربههای فردی را به حافظهی جمعی پیوند میزند.
این مجموعه به کسانی پیشنهاد میشود که به شعر امروز فارسی، تصویرپردازیهای تند، فضاهای تیره و اعتراضی و شعرهایی با ارجاعهای اسطورهای و دینی علاقهمندند و میخواهند تجربهی زبانی و عاطفی متفاوتی را دنبال کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب پشت دیواری از من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | پشت دیواری از من |
| عنوان دیگر | مجموعه شعر |