کتاب از درد تا فرزانگی
معرفی کتاب از درد تا فرزانگی
کتاب از درد تا فرزانگی نوشتهی فرزانه حبوطی روایتی شخصی از زندگی نویسنده در کنار بیماری استخوان شکننده و تجربهی معلولیت جسمیحرکتی بسیار شدید است. نویسنده در این اثر مسیر گذر از رنجهای جسمی و عاطفی به سوی خودشناسی، استقلال، توانمندی و فرزانگی را روایت کرده است. ساختار کتاب فصلبندی شده و از کودکی و تحصیل تا ورود به دنیای مجازی، اشتغال دورکاری، نویسندگی، ترجمه و فعالیتهای اجتماعی را در بر میگیرد. انتشارات الماس قرمز آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب از درد تا فرزانگی
کتاب از درد تا فرزانگی تجربهی زیستهی فرزانه حبوطی را از بدو تولد با بیماری ژنتیکی استئوژنز ایمپرفکتا تا امروز دنبال میکند؛ بیماریای که استخوانها را به شدت شکننده کرده و تحرک نویسنده را از همان کودکی محدود کرده است. در این کتاب فرزانه حبوطی نشان داده است چگونه با تکیه بر حمایت مادر، علاقه به تحصیل و پشتکار مداوم توانسته مسیر تحصیلی خود را در مدارس عادی، رشتهی ریاضیفیزیک و سپس دانشگاه در گرایش نرمافزار ادامه دهد و همزمان با شکستگیهای مکرر استخوان و بستریبودن طولانیمدت کنار بیاید. کتاب از درد تا فرزانگی در چند فصل تنظیم شده است؛ از «سرآغاز یک زندگی پرچالش» و نقش مادر و مدرسه تا فصلهایی دربارهی «تدوین و انتشار کتابی از نوشتهها و سرودههایم»، «من با تکیه بر قدرت ذهن و رؤیاهایم زندگی میکنم»، «بروز قابلیتهای فردی و استقلال در افراد دارای معلولیت»، «در بستر فناوری اطلاعات، من طعم موفقیت را چشیدم» و فصلهایی دربارهی ناامیدی، تنهایی، کار، ارتباط با مشتری و در نهایت نگاه نویسنده به درد بهعنوان آموزگار. در بخشهای میانی کتاب از درد تا فرزانگی نویسنده به تجربهی نویسندگی، چاپ مقالات و کتابها، ترجمه، همکاری با موسسات مردمنهاد و سپس اشتغال دورکاری در سنتر آیلتس تهران میپردازد و نشان میدهد چگونه دنیای مجازی و فناوری اطلاعات برای او به سکوی پرتابی برای استقلال مالی، هویت حرفهای و حضور اجتماعی تبدیل شده است. در ادامهی کتاب از درد تا فرزانگی نویسنده از سفر درونی خود به سوی خودپذیری، بازتعریف موفقیت، استفاده از تخیل و تجسم برای عبور از محدودیتهای فیزیکی، و تجربهی سالهایی میگوید که تمام زندگیاش روی تخت و در اتاق میگذرد اما ذهنش در حال پرواز و خلق است. فصلهای پایانی به استقلال در خرید و زندگی روزمره، کار آنلاین، شکلگیری اعتمادبهنفس مالی، ارزش موفقیتهای کوچک و نقش جامعهی مجازی و شبکههای حمایتی در توانمندسازی افراد دارای معلولیت اختصاص یافته است.
خلاصه کتاب از درد تا فرزانگی
این کتاب مسیر فکری و عاطفی فرزانه حبوطی را از مواجههی اولیه با درد، ترحم و پیشبینیهای ناامیدکنندهی پزشکی تا ساختن معنایی تازه از زندگی و هویت دنبال میکند. نویسنده نشان میدهد چگونه آموزش، حمایت مادر، علاقه به ریاضی و کامپیوتر و سپس آشنایی با اینترنت و کار دورکاری، او را از موقعیت «کودک بیمار» به فردی فعال در حوزهی طراحی وب، پشتیبانی مشتریان و نویسندگی رسانده است. در از درد تا فرزانگی درد جسمی و عاطفی بهعنوان تجربهای چندوجهی بررسی شده است؛ تجربهای که در کنار محدودیت، امکان کشف تواناییهای ذهنی، تخیل، رؤیاپردازی و خودپذیری را فراهم کرده است. نویسنده از ترجمه، چاپ کتابها، فعالیت در موسسات نیکوکاری، اشتغال در سنتر آیلتس تهران، و نیز از استقلال مالی، خرید آنلاین، شبکههای مجازی و نقش آنها در شکلگیری احساس ارزشمندی و فرزانگی سخن گفته است. پیام محوری کتاب تبدیل رنج به نیروی حرکت، بازتعریف موفقیت و دیدن معلولیت بهعنوان نقطهی قوت در مسیر رشد درونی است.
چرا باید کتاب از درد تا فرزانگی را بخوانیم؟
این کتاب تصویری نزدیک و جزئی از زندگی با معلولیت شدید، فشارهای جسمی و روانی و همزمان امکان رشد در دل همین شرایط ارائه میدهد. خواندن آن فرصتی است برای دیدن نقش آموزش، فناوری، کار آنلاین، تخیل و شبکههای حمایتی در ساختن استقلال و هویت. از درد تا فرزانگی میتواند درک عمیقتری از درد، تابآوری و معنای موفقیت ایجاد کند.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با معلولیت، بیماری مزمن، ناامیدی یا احساس محدودیت درگیر هستند، همچنین به دانشجویان و فعالان حوزهی توانبخشی، مددکاری، روانشناسی، مطالعات معلولیت و علاقهمندان به روایتهای شخصی از غلبه بر رنج و ساختن مسیر فردی توصیه میشود. «این کتاب سرگذشت زندگی من به نام «فرزانه» است. از بدو تولد تقدیر من به گونهای رقم خورد که از همان آغاز چارچوب هستی مرا تعریف کرد. با یک بیماری ژنتیکی و غیرقابل درمان که جسمم را نحیف کرده بود به نام «استخوان شکننده» به دنیا آمدم و یک کمتوایی که تحرک مرا محدود میساخت و باعث معلولیت جسمیحرکتی بسیار شدید بود. این بیماری نادر زندگی مرا با مسیرهای دشواری روبهرو کرد که اغلب افراد از پیمودن آنها اجتناب میورزند. با این حال در محدودیتهای جسمانیام و در کنار دردهای مداوم، همواره در پی شکوفایی و پیشرفت نیز بودم. من با فداکاری و زحمات مادر مهربانم توانستم با وجود داشتن معلولیت جسمی و حرکتی شدید به تحصیل در مدارس عادی بپردازم. دبیرستان را در رشتهی ریاضیفیزیک تحصیل کرده و در دانشگاه با رشتهی نرمافزار کامپیوتر تحصیلات عالیه داشته باشم. بعد از تحصیل نیز با طیکردن پروسههای آموزشی بیشتر، تلاش و پشتکار فراوان توانستم در شغلها و پستهای مختلفی از طریق کامپیوتر و اینترنت در منزل مشغول به کارهای دورکاری شوم. در این کتاب با عنوان «از درد تا فرزانگی» شما را به روایتی عمیق و شخصی در زندگیام خواهم برد؛ زندگی که با رشتههای رنج اما قدرت، پایداری و در نهایت پیروزی درهم تنیده شده است. درد تجربهای پیچیده و چندوجهی است. درد جسمانی به همنشین همیشگی من تبدیل شد و محدودیتهای جسمم را به من یادآوری میکرد. اما درد عاطفی نیز به همان اندازه ناتوانکننده بود و از آن کمتر نبود. در کودکی اغلب اوقات خود را در حاشیه میدیدم در حالی که همسالانم در فعالیتهایی شرکت میکردند که برای من غیرقابلدستیابی به نظر میرسید و من تنها نظارهگر بودم. در اعماق وجودم گاهی غمی سنگین و خودساخته را تجربه میکردم. این اندوه از آنجا ناشی میشد که با محدودیت و باورهای ذهنی برای خود ایجاد کرده بودم و به تبع آن دستیابی به آرزوهایم را صرفاً در بعد جسمانی و فیزیکی ممکن میدیدم. در صورتی که رؤیاهای واقعی در پرواز ذهن هستند و با تغییر باورهایم میتوانستم بر محدودیتهای جسم غلبه کنم؛ این یعنی رهایی از قید و بندهای فیزیکی با قدرت ذهن و باورهای عمیق درونی. مادرم تکیهگاه و پاهای من شد و من با اتکا به محبت او توانستم ذهنی بینظیر پرورش دهم. از موهبت هوش بالایی که خداوند به من عطا کرده بود بهره بردم و حضور مادر فداکارم به من توان و ارادهای بخشید تا ساختار زندگیام را شکل دهم. «از درد تا فرزانگی» بیشتر از یک عنوان ساده برای کتاب است؛ این جمله گواهی بر اهداف و تابآوری روح یک انسان دردکشیده اما قوی است که اصلیترین هدفش فرزانهی واقعی شدن است.