معرفی و دانلود کتاب حیاء؛ نگهبان عشق pdf + خلاصه رایگان

کتاب حیاء؛ نگهبان عشق

۵.۰ امتیاز(از ۱ رأی)
مجتبی نوری

معرفی کتاب حیاء؛ نگهبان عشق

کتاب حیاء؛ نگهبان عشق نوشته‌ی مجتبی نوری به موضوع حیا، عفت، حجاب و نسبت آن‌ها با ایمان و عشق الهی می‌پردازد. انتشارات ایلماه آن را منتشر کرده است. نویسنده با تکیه‌بر آیات قرآن و روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام تلاش کرده است مفهوم حیا را از سطح یک احساس اجتماعیِ شرم، به جایگاه یک صفت عمیق ایمانی و نگهبان عشق و عفت برساند. ساختار کتاب پژوهشی است و از تعریف مفاهیم آغاز می‌شود و تا بررسی راهکارهای افزایش حیا در جامعه ادامه پیدا می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب حیاء؛ نگهبان عشق

کتاب حیاء؛ نگهبان عشق اثری از مجتبی نوری است که بر پایه‌ی آیات قرآن، روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام و منابع لغوی کلاسیک نوشته شده است. نویسنده در مقدمه، حیا و عفت را دو گوهر درخشان کرامت انسانی معرفی کرده است که مرز میان پاکی و آلودگی و نگهبان عشق و ایمان هستند و تأکید کرده است که در فضای لذت‌طلب و بی‌حریمی امروز، بازخوانی این دو صفت الهی ضرورتی جدی است. کتاب حیاء؛ نگهبان عشق در دو بخش اصلی تنظیم شده است. در بخش اول، فصل «کلیات» به تعریف و تبیین موضوع، ضرورت و اهمیت تحقیق، اهداف و فواید، سؤالات اصلی و فرعی و ساختار پژوهش اختصاص دارد. سپس در فصل‌های بعدی، مفاهیم عفت و حیا از منظر لغت، قرآن و روایات بررسی شده‌اند؛ از جمله مباحثی مانند «تعریف عفت»، «تبیین قرآنی عفاف»، «عفت بطن و فرج»، «رابطه‌ی عفت و شهوت»، «رابطه‌ی عفت و قناعت» و «عفت ویژه‌ی زنان». در ادامه‌ی کتاب حیاء؛ نگهبان عشق بخش دوم با عنوان بررسی حیا و نقش آن در حفظ عفت، به موضوعاتی مانند تعریف تحلیلی حیا، خوف از مقام رب، حافظیت خداوند، پیوستگی دین و حیا، مفهوم باطنی لا اله الا الله و نسبت آن با ولایت، فطری‌بودن حیا، اقسام عقل، وابستگی علم، عقل و حیا، نقش زیارت امام حسین علیه‌السلام در افزایش حیا و راهکارهای تقویت حیا در جامعه پرداخته است. در پایان نیز جمع‌بندی و گزارش روند تحقیق آمده است.

خلاصه کتاب حیاء؛ نگهبان عشق

نویسنده در حیاء؛ نگهبان عشق ابتدا نشان داده است که عفت و حیا دو صفت ریشه‌دار در وجود انسان هستند که در روایات به‌عنوان «سر همه‌ی خیرات» و هم‌نشین عفاف معرفی شده‌اند. او با رجوع به لغت، قرآن و حدیث توضیح داده است که عفت حالتی است که نفس را از غلبه‌ی شهوت و تمایل به کارهای پست و حرام بازمی‌دارد و حیا ثمره‌ی این عفت و نوری است که از ایمان برمی‌خیزد. در ادامه‌ی حیاء؛ نگهبان عشق رابطه‌ی عفت با شهوت، قناعت، زهد و عقل بررسی شده است و جایگاه ویژه‌ی عفت بطن و فرج و عفت زنان توضیح داده شده است. سپس مفهوم حیا با محورهایی مانند خوف از مقام رب، حافظیت خداوند، پیوند دین و حیا، نقش ولایت در تحقق توحید و حیا، فطرت الهی انسان و اقسام عقل تحلیل شده است. در پایان، نویسنده راهکارهایی برای افزایش حیا در سطح فردی و اجتماعی، از جمله تقویت عقل قلبی، گسترش معرفت دینی و توجه به سیره‌ی اهل‌بیت علیهم‌السلام ارائه کرده است.

چرا باید کتاب حیاء؛ نگهبان عشق را بخوانیم؟

حیاء؛ نگهبان عشق تصویری منسجم از پیوند حیا، عفت، ایمان و حجاب ارائه کرده است و نشان داده است که حیا فقط یک هنجار اجتماعی نیست بلکه ریشه در عقل، توحید و ولایت دارد. خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند معنای عمیق‌تری از حیا، رابطه‌ی آن با شهوت، قناعت و زهد و نیز راه‌های تقویت این صفت در زندگی فردی و فضای اجتماعی به‌دست آورد.

مطالعه‌ی حیاء؛ نگهبان عشق به دانشجویان و طلاب علاقه‌مند به مباحث اخلاق اسلامی، پژوهشگران حوزه‌ی حجاب و عفاف، مربیان دینی، مشاوران خانواده و کسانی که دغدغه‌ی فهم عمیق‌تری از حیا، عفت و نسبت آن‌ها با ایمان و سبک زندگی دینی دارند پیشنهاد می‌شود.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب حیاء؛ نگهبان عشق و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابحیاء؛ نگهبان عشق
موضوعاخلاق اسلامی
نویسندهمجتبی نوری
انتشاراتانتشارات ایلماه
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۱۲/۲۹
فرمت کتابPDF

۱۴۰۵/۰۳/۰۲

این کتاب عالی وخیلی تاثیرات عمیقی در زندگی من داشت وتوصیه میکنم به همه تهیه کنند وتحول فکری رااحساس کنند