کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه علیرضا عزیزی + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:سنجاق
امتیاز
۴.۴از ۱۹ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه

کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه (دگرگونی ادراک و معنای نگاه نزد انسان) نوشته علیرضا عزیزی و ویراسته انسیه قوی، راضیه قوی و زهره طاهر است. نشر سنجاق این کتاب را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. نویسنده به سیر تحول نگاه انسان از نخستین تجربه‌های دیدن برای بقا تا شکل‌گیری موزه‌ها و فرهنگ تماشا پرداخته است. هر فصل از این کتاب مرحله‌ای از تاریخ ادراک بصری را روایت می‌کند؛ از نقاشی‌های غار و آیین‌های بدوی تا رنسانس، عکاسی، شهر مدرن و موزه‌های معاصر. کتاب با تکیه‌ بر منابع گسترده‌ی تاریخ هنر، زیبایی‌شناسی و انسان‌شناسی نوشته شده و نگاه را به‌عنوان مسئله‌ای شناختی، فرهنگی و هنری دنبال کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه اثر علیرضا عزیزی

کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه به قلم علیرضا عزیزی مسیری طولانی را از نخستین واکنش‌های حسی انسان برای بقا تا تجربه‌های پیچیده‌ی هنری و موزه‌ای امروز دنبال کرده است. نویسنده نشان داده است که دیدن فقط فرایندی زیستی نیست و در پیوند با حافظه، زبان، فرهنگ و ساختارهای قدرت شکل می‌گیرد. او دیدن را نوعی تفکر و قضاوت می‌داند که در طول تاریخ، از سطح غریزی به سطح نمادین و فرهنگی، ارتقا یافته است.

کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه در شش فصل اصلی و بخشی پایانی تنظیم شده است. فصل اول با عنوان «چشم بیدار می‌شود؛ دیدن به مثابه‌ی بقا و خلاقیت» به دوران پیشاتاریخ، نقاشی‌های غار، جادو و تصویر و تولد تخیل بصری می‌پردازد. فصل دوم، «نگاه قدسی»، مفهوم چشم در آیین‌های مصر، بین‌النهرین، ایران و یونان و نسبت دیدن و امر مقدس را بررسی کرده است. فصل‌های بعدی «چشم عقلانی»، «چشم مدرن»، «چشم موزه‌ای» و «چشم آینده» نام دارند. علیرضا عزیزی تلاش کرده است تاریخ هنر را به‌عنوان تاریخ دگرگونی شیوه‌ی دیدن و معنابخشی انسان به جهان توضیح دهد.

خلاصه کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه

نگاه انسان در طول تاریخ چگونه از ابزاری برای بقا به زبانی نمادین و سپس به تجربه‌ای موزه‌ای و رسانه‌ای تبدیل شده است؟ علیرضا عزیزی ابتدا دیدن را در سطح زیستی و حسی توضیح داده است؛ جایی که چشم برای تشخیص خطر، شکار و جهت‌یابی به‌ کار می‌رود و به‌تدریج به آگاهی و تخیل بصری راه می‌دهد. سپس نشان داده است که چگونه در جوامع بدوی، تصویر و جادو درهم‌تنیده می‌شوند و نگاه، بخشی از آیین و قدرت تلقی می‌شود.

کتاب در ادامه تحول نگاه قدسی در تمدن‌های باستان، گذار به چشم عقلانی رنسانس، نقش پرسپکتیو و علم در مهار فضا و تولد سوژه‌ی ناظر را دنبال کرده است. با ورود به دوران مدرن، عکاسی و رسانه‌ها ادراک را مکانیکی و جمعی می‌کنند و شهر مدرن به میدان تماشا تبدیل می‌شود. نویسنده موزه را نهاد سامان‌دهنده‌ی نگاه و تملک بصری تحلیل کرده است. در پایان نیز چشم آینده در مواجهه با تصاویر دیجیتال و واقعیت‌های شبیه‌سازی‌شده به پرسش گرفته شده است.

چرا باید کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه را بخوانیم؟

کتاب انسان و تاریخ دیدن از غار تا موزه با دنبال‌کردن سیر تاریخی نگاه، کمک می‌کند مفهوم دیدن از عادتی روزمره به مسئله‌ای فکری و فرهنگی تبدیل شود. خواننده با مطالعه‌ی این اثر می‌تواند نسبت میان ادراک بصری، هنر، مذهب، علم، رسانه و موزه را بهتر دریابد و بفهمد که چگونه هر دوره‌ی تاریخی، نوع خاصی از نگاه و تماشا را ساخته است.

این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران هنر، مطالعات موزه، فلسفه‌ی هنر و انسان‌شناسی پیشنهاد می‌شود. همچنین اثر حاضر به کسانی پیشنهاد شده است که به تاریخ تصویر، نقش رسانه‌ها در ادراک و فهم عمیق‌تر مفهوم دیدن و تماشا علاقه‌مند هستند.

۱۴۰۵/۰۲/۱۰

بنظرم آرای بنیامین داخل این کتاب خیلی خوب توضیح داده شده بود و بخش موزه‌ای جذاب ترین بخش این کتاب بود کتاب رو به دوستان پیشنهاد میکنم

nima

امیرحسین ترابی
۱۴۰۵/۰۲/۰۹

به شدت خوندن این کتاب پیشنهاد میشه

۱۴۰۵/۰۲/۱۰

محتوای عالی داشت یکی از بهترین کتاب ها است که خوندم وقتتون بگذارید و از مطالبش مفیدش بهره ببرید و استفاده کنید

۱۴۰۵/۰۲/۱۵

بسیار شیوا نگارش شده بود. درود بر همکار محترم آقای دکتر عزیزی که همیشه جزو پژوهشگران دغدغه‌مند هنر و پژوهش هنر هستند

دکتر غفاری
۱۴۰۵/۰۲/۱۵

موضوعی منحصر بفرد و چالش برانگیز که بنظرم نویسنده تونسته از این چالش موفق خارج بشه مبحثی که در کتاب دیگری به این صورت تخصصی به آن پرداخته نشده است. سلسله مراتب کتاب بینهایت جذاب چیده شده که خواننده را مشتاق

- بیشتر
۱۴۰۵/۰۲/۱۵

بخش سوم خیلی جالب بود و تاحالا اینطور شرح نشده بود در کلاسهای ارشد دانشگاه برای من معقوله پرسپکتیو و…

یه کتاب خوب که میشه پیشنهادش داد برای گروه هنر و تاریخ