کتاب سرنوشت حاجات
معرفی کتاب سرنوشت حاجات
کتاب سرنوشت حاجات نوشته مسعود اسماعیلی است و نشر رشد پویای نجات آن را منتشر کرده است. این کتاب به موضوع دعا، حاجتخواهی و مسئلهی «چرا دعاها مستجاب نمیشوند؟» میپردازد و در قالب یک بستهی تربیتی برای نوجوانان دورهی متوسطه و همچنین بزرگسالان تنظیم شده است. نویسنده این کتاب را همراه با ارجاعهای روایی، پرسشهای خودآزمایی و معرفی پویانماییها پیش برده است تا مخاطب بتواند همزمان با خواندن، به تفکر و تمرین بپردازد. کتاب حاضر بخشی از مجموعهی «تربیت متعادل» و ادامهی مسیر کتابهایی مانند «طعم همسخنی» و «هرچه میخواهی گناه کن» است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سرنوشت حاجات
کتاب سرنوشت حاجات به قلم مسعود اسماعیلی در ادامهی مجموعهی تربیتی «با خدا باشیم» و ذیل طرح کلان «تربیت متعادل» نوشته شده است. نویسنده در مقدمه توضیح داده است که سالها در کلاسهای نوجوانان، جوانان و حتی معلمان دینی با این سؤال روبهرو بوده است که چرا با وجود شنیدن داستانهای متعدد از استجابت دعا، بسیاری از افراد خودشان حاجت نمیگیرند و گاه همین تجربه آنها را تا مرز تردید و بیخدایی پیش میبرد.
سرنوشت حاجات تلاش کرده است پشتپردهی این تجربهی تلخ را با تکیه بر آیات و روایات واکاوی کند. این کتاب اهمیت دعا و جایگاه آن در دین را نشان میدهد، سپس به موضوعاتی مثل قانون جذب و تفاوت آن با حسنظن به خدا، خوشگمانی و بدگمانی به پروردگار، نقش «حال تقصیر» در دعا، نسبت تقدیر و دعا و توسل به پیامبر و اهلبیت (ع) میپردازد.
در هر فصل از کتاب سرنوشت حاجات، متن اصلی با نقل حدیث، آیه، مثالهای روزمره و حکایتهایی مانند ماجرای نادرشاه و کودک یا داستان آرتور آش همراه شده است تا مفاهیم انتزاعی، ملموستر شوند. این کتاب علاوهبر متن آموزشی، شامل پرسشهای خودآزمایی، جاهای خالی، تمرینهای جستوجو در قرآن و حدیث و ارجاع به پویانماییهای تولیدشده در مؤسسهی رشد پویای نجات است تا بهعنوان بستهای چندرسانهای در کلاسها و جمعهای تربیتی مورد استفاده قرار گیرد.
خلاصه کتاب سرنوشت حاجات
چرا با وجود وعدهی ادعونی استجب لکم، بسیاری از دعاها ظاهراً بیپاسخ میمانند؟ نویسنده جایگاه دعا را با روایات «الدعاء مخّ العبادة» و «الدعاء سلاح المؤمن» توضیح و نشان میدهد که دعا فقط ابزار گرفتن خواستهها نیست؛ بلکه ستون دین و میدان رابطهی بنده و خداست. نویسنده سپس تفاوت قانون جذب با حسنظن به خدا را روشن میکند و میگوید آنچه در منابع دینی آمده، خوشگمانی فعال و امیدوارانه به خداست؛ نه تبدیل خیال به واقعیت صرفاً با تمرکز ذهن.
مسعود اسماعیلی در ادامه مفهوم «حال تقصیر» را مطرح میکند؛ اینکه مؤمن بهجای متهمکردن خدا و اهلبیت (ع)، کوتاهی خود را در بندگی و شکر ببیند و از این زاویه به عدماستجابت نگاه کند. موضوعاتی مانند نقش روزی حلال، قطع رحم، دشمنی با مردم، تأخیر در اجابت بهخاطر دوستداشتن صدای دعا و ادب توسل و زیارت نیز در فصلهای بعدی کتاب سرنوشت حاجات گسترش یافته است.
چرا باید کتاب سرنوشت حاجات را بخوانیم؟
کتاب حاضر تصویری منظم از دعا، توسل و استجابت ارائه و بسیاری از باورهای مبهم یا کلیشهای را با آیات و روایات بازخوانی کرده است. این اثر کمک میکند مسئلهی «چرا دعایم مستجاب نشد؟» از سطح گلایه و دلخوری به سطح فهم، خودشناسی و بازنگری در رابطه با خدا منتقل شود و نگاه امیدوارانه و درعینحال مسئولانهای به دعا شکل بگیرد.
کتاب سرنوشت حاجات به نوجوانان و جوانانی پیشنهاد میشود که با مسئلهی استجابت دعا، تردیدهای اعتقادی یا تجربهی حاجتنگرفتن درگیرند. همچنین این اثر به مربیان دینی، معلمان قرآن، والدین و فعالان تربیتی که بهدنبال متنی آموزشی برای گفتوگو دربارهی دعا و توکل هستند توصیه شده است.
من نسخه ی فیزیک کتاب رو خوندم به شدت جالب و قابل فهم بود و انقد تصویرسازی زیبایی داشت که مشتاق بودم زودتر صفحات بعدی رو بخونم
کتابی خیلی خوب بود برای همه مناسب است ممنون از نویسنده این کتاب
جدای از محتوای بسیار عالی کتاب، قالب ارائه هم بسیار زیبا و فکر شده است. توصیه میکنم حتما مطالعه کنید
واقعا کتاب عالی و قابل تاملی هست ... من بسیار از این کتاب آموختم و یاد گرفته ام چطور صبوری کنم و دنبال حاجات و خواسته های خود باشم با حدیث ها و آیه های قرآنی که در کتاب بکار
این کتاب رو به تازگی مطالعه کردم میتونم بگم بخش بندی و تفکیک مطالبش خوب بود و میشه به عنوان طرح درس ازش استفاده بشه برای مخاطبین نوجوان مطالب تکراری هم داشت که اگر کسی دامنه ی مطالعه گسترده داشته باشه
سلام من نسخه فیزیکی کتاب رو تهیه کردم و طراحی ها و نوع متن و حتی اندک تصاویری که وجود داره واقعا با دقت و با جذابیت گذاشته شده البته با شناختی که از دکتر اسماعیلی داشتم مطمئن بودم کتاب
به نام خدا . بنده نویسنده محترم کتاب را می شناسم . ایشان علم کافی و صحیح در مورد آنچه کتاب نوشته اند ، دارند . کتاب سرنوشت حاجات خیلی کاربردی است . در هر سنی از پیر و جوان ،
کتابی متفاوت و به شدت تاثیرگذار بعضی بخشها آنقدر برایم ملموس بود که چند بار مرورشان کردم و به نظر، از آن کتابهایی است که پس از پایان، مدتها ذهن آدم را درگیر میکند.
سلام من واقعا از کتاب سرنوشت حاجات خیلی مطالب مهمی یاد گرفتم و به خیلی از سوالات ذهنی خودم مربوط به دعا و حاجاتی که داشتم آگاه شدم، برام جالبه این مطالب برای همه سنین کاربردی هست و جذابیت بصری