دانلود و خرید کتاب راز پیوند عاشورا و مهدویت محمد پاشایی

نویسنده:محمد پاشایی
امتیاز:
۱.۷از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب راز پیوند عاشورا و مهدویت

کتاب راز پیوند عاشورا و مهدویت نوشتهٔ محمد پاشایی در انتشارات کتاب جمکران چاپ شده است.

درباره کتاب راز پیوند عاشورا و مهدویت

«راز پیوند عاشورا و مهدویت» دربردارندهٔ سلسله بحث‌هایی است که به‌مناسبت ایام محرم‌الحرام ۱۴۳۴ هجری‌قمری تحت عنوان (راز پیوند عاشورا و مهدویت در زیارت عاشورا) برای دانشجویان مطرح شد.

کتاب حاضر، یک مقدمه و سه فصل دارد. در مقدمۀ آن، حادثۀ (عاشورا) و (مهدویت) دو حادثۀ اثرگذار معرفی شده و سپس به تبیین رمز و راز پیوند این دو حادثه پرداخته شده‌است.

در فصل اول ابتدا به اهمیت و جایگاه والای (زیارت عاشورا) در آموزه‌های دینی و نیز بررسی سندِ آن پرداخته شده و سپس (فلسفۀ لعن) در زیارت عاشورا و شبهاتی در این راستا بررسی شده‌است.

در فصل دوم با استناد به برخی فقراتِ زیارت عاشورا، راز پیوند عاشورا و مهدویت در زیارت عاشورا مورد بحث قرار گرفته و سپس به برخی شبهات پاسخ داده شده‌است.

فصل سوم به کارکردهای عاشورا و مهدویت در ابعاد گوناگون اختصاص یافته و موضوع مذکور ضمن چهار محور: فرهنگی، دینی و اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و ویژگی‌ها و برجستگی‌های یاران امام حسین (علیه السلام) و امام مهدی (عجل‌الله فرجه)، تبیین و بررسی شده است.

کتاب راز پیوند عاشورا و مهدویت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به علاقه‌مندان به مطالعهٔ بیشتر دربارهٔ حماسهٔ کربلا پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب راز پیوند عاشورا و مهدویت

«تأمل در سخنان ارزشمند معصومان (علیهم‌السلام) در فضیلت (زیارت عاشورا) و توصیه و تأکید فراوان آن بزرگواران به شیعیان بر مداومت این زیارت (که از جملۀ آن‌ها توصیۀ امام زمان (عجل‌الله فرجه) به سید رشتی است که داستان آن در مفاتیح‌الجنان آمده است)، بیان‌گرِ نقش سازنده و میزان اثرگذاری آن در جامعه و نیز زنده نگه‌داشتن مکتب شهادت و فرهنگ اصیل عاشورا جهت زمینه‌سازی حکومت حضرت مهدی (عجل‌الله فرجه) است. بدین جهت است که زیارت اباعبدالله‌الحسین (علیه السلام) نسبت به زیارت سایر معصومان (علیهم‌السلام)، حتی جدّ بزرگوارش رسول خدا (صلی الله علیه وآله) و پدر گرامی‌اش امیرالمؤمنین (علیه السلام)، تا این حد مورد توجه و توصیه قرار گرفته است. در روایات آمده است:

ابوحمزه ثمالی می‌گوید: از امام زین‌العابدین (علیه السلام) درباره زیارت پدر بزرگوارش اباعبدالله‌الحسین (علیه السلام) پرسیدم. فرمود: (او را هر روز زیارت کن و اگر نتوانستی هر هفته و اگر نتوانستی هر ماه. هر کس او را زیارت نکند، حقّ پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) را خوار شمرده است.)

علقمة بن محمد حضرمی نیز می‌گوید: به امام باقر (علیه السلام) عرض کردم: مرا دعایی تعلیم بده که در این روز (عاشورا) هرگاه خواستم او را زیارت کنم، آن را بخوانم و دعایی هم برای زمانی که او را از دور زیارت کنم. امام (علیه السلام) فرمود:

ای علقمه! با اشاره به او سلام می دهی، سپس دو رکعت نماز می خوانی، آن گاه این سخن (زیارت عاشورا) را می‌گویی که اگر بگویی، دعایی را که فرشتگانِ زائر حسین (علیه السلام) می‌کنند، کرده‌ای و خداوند برایت یک‌صد هزار هزار درجه می‌نویسد و تو مانند شهید در کنار حسین (علیه السلام) هستی تا آن‌جا که در درجاتشان، با ایشان شریک هستی و جز میان شهیدانی که با او شهید شدند، شناخته نمی‌شوی، و پاداش زیارتِ هر پیامبر و فرستاده‌ای و زیارتِ هر کس که حسین (علیه السلام) را از روز شهادتش زیارت کرده برای تو نوشته می‌شود که بر او و اهل‌بیتش سلام باد!»