کتاب عشق سوم (جلد سوم)
خواندن نظراتمعرفی کتاب عشق سوم (جلد سوم)
«عشق سوم (جلد سوم)» به کوشش چیستا یثربی (-۱۳۴۷)، مجموعه مقالاتی تخصصی پیرامون روانشناسی و مسائل تربیتی کودکان و نوجوانان و به قلم جمعی از نویسندگان و صاحبنظران است.
مقالات این جلد با محوریت «شادی در کودکان» نگاشتهشدهاند:
«از فیلسوفی چینی پرسیدند بزرگترین شادی او در زندگی چه بود، پاسخ گفت: کودکی که پس از پرسیدن راه از من، شادمانه آواز میخواند و در جاده پیش میرفت.»
آن روزها، یعنی اندکی پیش از نیم قرن که از جعبه مسموم کننده تلویزیون که امروزها کودکان را از حرکت و پویایی بازمیدارد و در برابر خود میخکوب میکند و بیش از آنکه به آنان چیزی بدهد، چیزها از آنان میگیرد، خبری نبود، در سرزمین ما کودک و کودکی معنایی دیگر داشت. آن روزها هنوز درباره کودک به شکل امروزی سخنی در میان نبود و به بهانه او سخنرانیها و سمینارها تشکیل نمیشد و در جای، جای شهر همچون امروز مهدکودک بیشتر در رقابت با هم و به بهانه کودک، به چشم نمیخورد.
آن روزها، از طریق رسانهها مردم را به ساختن مدرسه برای زندانی کردن کودکان و گرفتن قابلیتهای آنها، دعوت نمیکردند. ساختن مدرسه هایی از بتون و سیمان، خاکستری خاکستری و بدون دار و درخت. آن روزها کودکان را از طبیعت که جزئی از آنند جدا نمیکردند و کسانی از ارگانها، شبانه، جنگل سیبهای وحشی را که سالهای سال با سخاوتی شگرف دور و بر خود را معطر و هوا را تلطیف میکردند و برای تفریح و گذران اوقات فراغت کودکان آغوش گشوده بودند، نابود نمیکرد و نیز آدمهایی به خیانت و از سر طمع برای صید چند ماهی، میلیونها ماهی رودخانه و دریا را که هدیه الهی به مردم است، به ناگهان مسموم نمیکردند.
شهروند افتخاری
برایان فریل