کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن
هنر ساختن روابط بهتر با بستن زیپ دهان!
معرفی کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن
کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن (Listen More Talk Les) نوشته دیوید لموس، دربارهی هنر شنیدن، سکوت و ساختن رابطههای عمیقتر در زندگی روزمره است و نشان میدهد که شنیدن، مهارتی آموختنی است که میتواند دوستیها، روابط عاشقانه، خانواده و محیط کار را دگرگون کند. کتاب با مثالهایی ملموس، طنزی ملایم و روایتهایی شخصی، ما را با موانع شنیدن، نقش سکوت، نشانههای غیرکلامی و مفهوم شنیدن فعال آشنا میکند. نشر پردیس آباریس این کتاب را با ترجمه شهلا واحد منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن
کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن اثر دیوید لموس، با روایت اولشخص و اعتراف صادقانهی نویسنده آغاز میشود که سالها از مهارت شنیدن به عنوان سپری دفاعی برای پنهان کردن ابعاد شخصی زندگی خود استفاده میکرده است. لموس با لحنی طنزآمیز و مبتنی بر تجربیات زیسته، به آسیبشناسی فرهنگ معاصری میپردازد که در آن هیاهوی حرف زدن، تولید محتوا و خودنمایی، هنرِ شنیدن را به حاشیه رانده؛ پدیدهای که به باور او، حلقهی گمشدهی آسیبهای موجود در روابط خانوادگی، زناشویی، دوستیها و همکاریهای شغلی به شمار میرود.
کتاب با بهکارگیری استعارههایی همچون برگزاری کنسرت یا بازی پاسکاری توپ، ضرورت تعادل در گفتوگو را توضیح میدهد و به ریشهیابی انگیزهها و خصلتهای رفتاری افراد پرحرف میپردازد. دیوید لموس مفاهیم کلیدی شنیدن فعال و ذهنآگاهی را به مهارتهای کاربردی مشخصی مانند بازگویی، شفافسازی، خلاصهسازی و تشویق کلامی خرد میکند و راهکارهای ملموسی نظیر کنار گذاشتن تلفن همراه، انتخاب محیط مناسب و ارزیابی خود پس از هر مکالمه را پیشنهاد میدهد.
کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن بر هنر طرح پرسشهای درست و تبدیل شنیدن به یک عادت آگاهانه تأکید دارد و به مخاطب میآموزد که چگونه با کمتر حرف زدن، فضای امنتر و عمیقتری برای پیوندهای انسانی خلق کند.
خلاصه کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن
کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن، با طرح یک پرسش بنیادین دربارهی ریشهی روابط سطحی، سوءتفاهمها و احساس تنهایی در دنیای امروز آغاز میشود و کلید حل این چالش مکرر را در احیای هنر شنیدن میداند. نویسنده میگوید که غرق شدن انسانها در گفتن، نصیحت کردن و خودنمایی، مهارتی به نام شنیدنِ واقعی را به حاشیه رانده است؛ مهارتی که او از آن به عنوان چسب روابط یاد میکند.
لموس کارکرد این ابزار حیاتی را بهتفکیک در ساحات مختلف زندگی - از تحکیم دوستیهای ماندگار و روابط عاشقانه تا افزایش عزتنفس فرزندان در بستر خانواده و بهبود راندمان محیط کار - بررسی کرده و بر ایجاد تعادل در گفتوگو تأکید میکند؛ رویکردی که پرحرفی را نه به عنوان یک خصلت آزاردهنده، بلکه به عنوان نشانهای از ناامنی یا ترس از سکوت واکاوی کرده و از ما دعوت میکند که مونولوگ را به دیالوگ تبدیل کنیم.
نویسنده در بخش دوم کتاب، اصول و تکنیکهای شنیدن مؤثر را به مهاراتی ملموس چون بازگویی، شفافسازی، خلاصهسازی و تشویقهای کلامی و غیرکلامی خرد میکند و با ورود مفهوم ذهنآگاهی به بحث، بر حضور کامل در لحظه، توجه به لحن، زبان بدن و هماهنگی حرکات تأکید میورزد.
در نهایت، این اثر مفاهیم نظری خود را در قالب گامهای عملی روزمره نظیر حذف حواسپرتکنها (مانند کنار گذاشتن تلفن همراه)، گنجاندن تمرکز در مکالمات و بازنگری مداوم برای گرفتن بازخورد صورتبندی میکند.
چرا باید کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن را بخوانیم؟
نویسنده به جای ارائهی توصیههای کلی، شنیدن را به اجزای کوچک و قابل تمرین تقسیم کرده است؛ از نحوهی بازگویی و شفافسازی تا استفاده از سکوت و زبان بدن. ویژگی دیگر کتاب، ترکیب تجربهی شخصی، طنز و مثالهای ملموس است. کتاب همچنین به موانع واقعی شنیدن مثل حواسپرتی، پیشداوری، واکنشهای احساسی و بیعلاقگی پرداخته است و برای هر کدام راهحلهایی پیشنهاد کرده است.
خواندن کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی بهبود رابطههای عاطفی، خانوادگی یا دوستی خود را دارند و احساس میکنند گفتوگوهایشان اغلب به سوءتفاهم، دلخوری یا سکوتهای سنگین ختم میشود. این راهنما همچنین به والدین، مربیان، مدیران، مشاوران، فعالان منابع انسانی و هر کسی که در کار روزمرهاش با شنیدن و گفتوگو سروکار دارد، میتواند کمک کند تا شنیدن فعال را تمرین کنند.
بخشی از کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن
«شنیدن فقط یک مهارت "خوباست اگر داشتهباشی" نیست؛ یک مهارت ضروری است. وقتی گوش میدهیم – یعنی واقعاً گوش میدهیم - اعتماد و همدلی میسازیم. پلی از درک و ارتباط بنا میکنیم. این درست مثل سرهم کردن یک وسیلهٔ چوبی است که از ایکیا خریدهاید. میتوانید بدون نگاه کردن به دفترچهٔ راهنما، همینطور سرِ خود پیش بروید و در نهایت با وسیلهای لق و اعصابخُردکن روبهرو شوید، یا میتوانید گامبهگام دستورالعملها را دنبال کنید و چیزی بسازید محکم و قابل اعتماد. دلیلی دارد که اغلب زنان در برقراری ارتباط بهتر از ما مردان هستند؛ آنها واقعاً دستورالعملها را میخوانند، ما اغلب بیگدار به آب میزنیم. بیایید با خودمان صادق باشیم. شنیدن، همان دفترچهٔ راهنمای روابط است. لطفاً بیدستورالعمل پیش نروید.
پژوهشها نشان دادهاند که شنیدن فعال، استرس را کاهش میدهد، سلامت روان را بهبود میبخشد و رضایت از روابط را بالا میبرد. کسانی که این مهارت را تمرین میکنند، روابطی پایدارتر و شادتر دارند. پس وقتی از شنیدن حرف میزنیم، منظورمان فقط رعایت ادب نیست، بلکه داریم از تأثیرات واقعی و مثبت بر رفاه و کیفیت ارتباطاتمان صحبت میکنیم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | بیشتر گوش کن، کمتر حرف بزن |
| عنوان دیگر | هنر ساختن روابط بهتر با بستن زیپ دهان! |
| عنوان در زبان مبدأ | Listen More Talk Les: The Art of Building Better Relationships By Putting a Zipper On It; 2024 |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |
| نویسنده | دیوید لموس |