کتاب رونوشت، بدون اصل
معرفی کتاب رونوشت، بدون اصل
کتاب رونوشت بدون اصل نوشتهی نادر ابراهیمی مجموعهای از داستانهای کوتاه است که انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است. این اثر با نگاهی تیزبین و گاه طنزآمیز به زندگی، مرگ، هویت و تجربههای انسانی میپردازد و در قالب روایتهایی متنوع، دغدغههای فلسفی و اجتماعی نویسنده را بازتاب میدهد. نادر ابراهیمی با قلمی خاص و رویکردی چندلایه، شخصیتهایی را خلق کرده که هرکدام در موقعیتهایی غیرمنتظره و گاه سوررئال قرار میگیرند. داستانها از فضای روزمره تا موقعیتهای عجیب و نمادین حرکت میکنند و مرز واقعیت و خیال را بارها جابهجا میکنند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب رونوشت، بدون اصل
کتاب رونوشت بدون اصل مجموعهای از داستانهای کوتاه نادر ابراهیمی است که با رویکردی متفاوت به روایتهای انسانی و اجتماعی میپردازد. این کتاب با بهرهگیری از زبان گفتوگومحور، طنز تلخ و موقعیتهای نمادین، تصویری از انسان معاصر و دغدغههایش ارائه میدهد. داستانها در بسترهای گوناگون، از اتاق خواب یک مرد تا سرزمینی خیالی و حتی میدان جنگ، شکل میگیرند و هرکدام با زاویهای تازه به مفاهیمی چون مرگ، هویت، سکوت، قهرمانی و شکست مینگرند. ابراهیمی در این اثر، ساختار کلاسیک داستان را به چالش میکشد و با واردکردن عناصر غیرمنتظره، مرز میان واقعیت و خیال را کمرنگ میکند. شخصیتها اغلب درگیر گفتوگوهای فلسفی یا موقعیتهایی میشوند که آنها را به بازاندیشی درباره خود و جهان پیرامونشان وامیدارد. این کتاب، نهتنها بازتابی از جامعه و زمانهی نویسنده است، بلکه تلاشی برای طرح پرسشهایی بنیادین درباره معنای زندگی و مرگ، نقش فرد در جامعه و ماهیت حقیقت بهشمار میآید.
خلاصه داستان رونوشت، بدون اصل
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! رونوشت بدون اصل با داستانهایی آغاز میشود که هرکدام فضایی متفاوت و گاه سوررئال دارند. در داستان «گفتوگوی من و غریبهی صبحگاهی»، راوی با جوجهتیغی سخنگویی روبهرو میشود که وارد خانهاش شده و با او درباره اعتقادات، تکرار، وفاداری و معنای زندگی بحث میکند. این گفتوگو، مرز میان واقعیت و خیال را از بین میبرد و به نوعی بازتابی از درگیریهای ذهنی انسان معاصر است. در داستان «کازمرگ»، راوی به سرزمینی خیالی دعوت میشود که در آن مراسمی عجیب به نام «کازمرگ» برگزار میشود؛ مراسمی که افراد را به تجربهی مرگ و بازگشت به زندگی وامیدارد تا معنای واقعی مرگ و زندگی را درک کنند. این تجربه، راوی را به تأمل درباره ارزش حیات، توبه، گناه و نقش سنتها در جامعه میکشاند. داستان «سکوت» روایت مردی به نام دون خوزه فدریکو است که به دوسال سکوت محکوم میشود. او در سلول خود با نگهبانان مختلف روبهرو میشود و هرکدام با رفتار و گفتارشان، ابعاد تازهای از تنهایی، مقاومت و معنای آزادی را پیش روی او میگذارند. این داستان، سکوت را نهتنها بهعنوان یک مجازات، بلکه بهعنوان تجربهای ویرانگر و درعینحال تأملبرانگیز به تصویر میکشد. در داستان «قهرمان من، قهرمان ذلیل من»، نویسنده با خلق شخصیتی که میان قهرمانی و شکست سرگردان است، به بحران هویت و نقش انسان در جهان معاصر میپردازد. سایر داستانها نیز هرکدام با روایتی خاص، به موضوعاتی چون جنگ، پوچی، تکرار و جستوجوی معنا میپردازند و خواننده را به سفری ذهنی و فلسفی دعوت میکنند.
چرا باید کتاب رونوشت، بدون اصل را بخوانیم؟
رونوشت بدون اصل اثری است که با روایتهای کوتاه و متنوع، خواننده را به مواجهه با پرسشهای عمیق درباره زندگی، مرگ، هویت و معنای وجود دعوت میکند. نادر ابراهیمی در این کتاب، با زبانی موجز و گاه طنزآمیز، موقعیتهایی خلق کرده که نهتنها سرگرمکنندهاند، بلکه ذهن را به چالش میکشند و به تأمل وامیدارند. داستانها با پرداختن به موقعیتهای غیرمنتظره و شخصیتهایی چندوجهی، امکان همذاتپنداری و بازاندیشی درباره تجربههای انسانی را فراهم میکنند. این کتاب برای کسانی که به روایتهای فلسفی، طنز تلخ و نگاه متفاوت به مسائل روزمره علاقهمندند، تجربهای تازه و متفاوت رقم میزند.
خواندن رونوشت بدون اصل به علاقهمندان داستانهای کوتاه، دوستداران روایتهای فلسفی و کسانی که به جستوجوی معنا، هویت و تجربههای انسانی در قالب داستان علاقه دارند، پیشنهاد میشود. همچنین به کسانی که دغدغههایی درباره مرگ، تنهایی، تکرار و نقش فرد در جامعه دارند، این کتاب توصیه میشود.