کتاب شبیه افسانه ها مجید ایزدی + دانلود نمونه رایگان

کتاب شبیه افسانه ها

نویسنده:مجید ایزدی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب شبیه افسانه ها

کتاب شبیه افسانه‌ها نوشته‌ی مجید ایزدی و به همت انتشارات سوره مهر منتشر شده است. این اثر مجموعه‌ای از روایت‌ها و خاطرات درباره‌ی زندگی و شخصیت خلبان سرلشکر شهید عباس دوران است؛ چهره‌ای که نامش در تاریخ معاصر ایران با شجاعت و فداکاری گره خورده است. نویسنده با گردآوری خاطرات شفاهی خانواده، دوستان، همکاران و همرزمان عباس دوران، تصویری چندوجهی از زندگی شخصی، حرفه‌ای و روحیات این خلبان برجسته ارائه داده است. کتاب با نگاهی به دوران کودکی، نوجوانی، علاقه به پرواز، تحصیلات، ورود به نیروی هوایی، چالش‌های دوران انقلاب و جنگ تحمیلی و در نهایت نقش‌آفرینی‌های او در دفاع مقدس، سعی دارد ابعاد مختلف شخصیت و زندگی عباس دوران را به‌دور از اغراق و اسطوره‌سازی صرف، به تصویر بکشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شبیه افسانه ها

کتاب شبیه افسانه‌ها با قلم مجید ایزدی، روایتی مستند و چندلایه از زندگی عباس دوران، خلبان نام‌آشنای نیروی هوایی ایران است. این کتاب با تکیه‌بر خاطرات شفاهی اعضای خانواده، دوستان، همکاران و همرزمان، تلاش کرده است تا تصویری واقعی و ملموس از عباس دوران ارائه کند؛ شخصیتی که نامش در حافظه‌ی جمعی ایرانیان با شجاعت، فروتنی و عشق به وطن پیوند خورده است. ساختار کتاب مبتنی بر روایت‌های کوتاه و پیوسته است که هرکدام بخشی از زندگی، منش، دغدغه‌ها و فرازونشیب‌های عباس دوران را بازگو می‌کند. از کودکی و نوجوانی در محله‌های قدیمی شیراز تا ورود به دانشکده‌ی خلبانی، آموزش‌های سخت در آمریکا، بازگشت به ایران، حضور فعال در نیروی هوایی، چالش‌های دوران انقلاب و پاک‌سازی‌ها، تا روزهای پرالتهاب آغاز جنگ تحمیلی و نقش‌آفرینی‌های او در عملیات‌های هوایی، کتاب با جزئیات و روایت‌های دست‌اول، سیر زندگی این خلبان را دنبال کرده است. نویسنده در خلال روایت‌ها، به دیگر خلبانان و هم‌رزمان عباس دوران نیز پرداخته است تا تصویری جامع‌تر از فضای نیروی هوایی و شرایط آن دوران ارائه دهد. کتاب شبیه افسانه‌ها نه‌تنها به زندگی فردی و خانوادگی عباس دوران می‌پردازد، بلکه بخشی از تاریخ اجتماعی و نظامی ایران را نیز بازتاب می‌دهد.

خلاصه کتاب شبیه افسانه ها

کتاب شبیه افسانه‌ها با تمرکز بر زندگی عباس دوران، از کودکی و نوجوانی او در خانواده‌ای مذهبی و ساده‌زیست در شیراز آغاز می‌شود. روایت‌ها نشان می‌دهد که عباس از همان سال‌های ابتدایی زندگی، علاقه‌ی ویژه‌ای به پرواز و آسمان داشته و این علاقه، مسیر زندگی او را به‌سوی دانشکده‌ی خلبانی و سپس نیروی هوایی ایران هدایت می‌کند. خاطرات خانواده و دوستان، تصویری از پسری باهوش، مسئولیت‌پذیر و مردم‌دار ارائه می‌دهد که همواره دغدغه‌ی کمک به خانواده و اطرافیان را داشته است. در ادامه، کتاب به دوران آموزش خلبانی عباس دوران در آمریکا می‌پردازد؛ جایی که با وجود سخت‌گیری‌ها و ذهنیت منفی نسبت به دانشجویان ایرانی، او با استعداد و پشتکار خود موفق می‌شود دوره‌ها را با موفقیت طی کند و به ایران بازگردد. پس از بازگشت، عباس دوران با چالش‌های متعددی روبه‌رو می‌شود؛ از تصادف سخت و آسیب‌دیدگی جدی تا پاک‌سازی‌های گسترده‌ی نیروی هوایی پس از انقلاب که منجر به اخراج موقت او می‌شود. با این حال، عشق به پرواز و وطن، او را دوباره به آسمان بازمی‌گرداند. کتاب بخش مهمی از خود را به روایت روزهای آغازین جنگ تحمیلی اختصاص داده است. عباس دوران در این مقطع، با وجود کمبود امکانات و آشفتگی‌های سازمانی، نقش فعالی در عملیات‌های هوایی ایفا می‌کند. گزارش‌های روزنوشت و خاطرات همرزمان، تصویری از شجاعت، ابتکار و روحیه‌ی فداکاری او ارائه می‌دهد. روایت‌ها نشان می‌دهد که عباس دوران نه‌تنها در میدان نبرد، بلکه در زندگی شخصی و روابط انسانی نیز الگویی از فروتنی، صداقت و مسئولیت‌پذیری بوده است. دغدغه‌ی اصلی کتاب، ثبت و بازخوانی بخشی از تاریخ معاصر ایران از زاویه‌ی نگاه انسانی و واقعی است؛ بی‌آنکه عباس دوران را صرفاً به اسطوره‌ای دست‌نیافتنی تبدیل کند.

چرا باید کتاب شبیه افسانه ها را بخوانیم؟

کتاب شبیه افسانه‌ها با روایت‌های مستند و جزئی‌نگر، فرصتی فراهم می‌کند تا با ابعاد کمترشناخته‌شده‌ی زندگی عباس دوران آشنا شویم؛ شخصیتی که نامش فراتر از یک قهرمان نظامی، به نماد فروتنی، مسئولیت‌پذیری و عشق به مردم بدل شده است. این کتاب با کنار هم قرار دادن خاطرات خانواده، دوستان و همرزمان، تصویری انسانی و ملموس از عباس دوران ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد که قهرمانان واقعی، در کنار شجاعت و فداکاری، ویژگی‌هایی چون مهربانی، صداقت و مردم‌داری را نیز در خود دارند. مطالعه‌ی این اثر، نه‌تنها برای علاقه‌مندان به تاریخ معاصر و دفاع مقدس، بلکه برای هرکسی که به دنبال الگوهای انسانی و الهام‌بخش در زندگی روزمره است، تجربه‌ای ارزشمند خواهد بود.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزه‌ی دفاع مقدس، دوست‌داران روایت‌های زندگی‌نامه‌ای و کسانی که به دنبال شناخت شخصیت‌های الهام‌بخش و واقعی در بستر تحولات اجتماعی و نظامی هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب شبیه افسانه ها

«عباس از همان کودکی عاشق آسمان و پرواز بود. اگر صدای هواپیمایی می‌شنید، سریع به پشت‌بام می‌دوید و با چشم‌هایش هواپیما را در آسمان تعقیب می‌کرد. همین علاقه سبب شده بود اطلاعات خوبی دربارهٔ انواع هواپیماها داشته باشد. سال ۱۳۴۷ در پادگان عجب‌شیر آذربایجان غربی سرباز بودم. عباس هم دیپلمش را با نمره‌های خوب به پایان رسانده و منتظر اعزام به خدمت بود. همین ایام عمهٔ ما که ساکن فریمان بود، برای دیدار به شیراز آمد. از عباس خواست تا رسیدن زمان سربازی مدتی به خانهٔ ایشان برود. خارج از برادری، روی ارتباط و رفاقت نزدیکی که با عباس داشتم، مدتی که در عجب‌شیر بودم، از طریق نامه باهم در ارتباط بودیم. عباس از فریمان نامه‌ای به من نوشت. بعد از احوالپرسی نوشته بود: «من از سربازی خوشم نمی‌آید. مقداری پول پس‌انداز دارم، مقداری دیگر هم فلانی به من داد، کاش فلان مبلغ هم داشتم که از اینجا به تهران می‌رفتم و در آزمون خلبانی ثبت‌نام می‌کردم.» برایش نوشتم: «عباس، سربازی دو سال است، خدمت نظام سی سال. می‌خواهی برای فرار از دو سال خدمت، سی‌سال خودت را گرفتار کنی؟!» برایم نوشت: «من بزرگ شده‌ام، می‌خواهم برای خودم تصمیم بگیرم. تعداد اعضای خانوادهٔ ما زیاد است و پدر از مخارج این بچه‌ها برنمی‌آید، می‌خواهم نظامی شوم تا کمک‌خرجی برای خانواده باشم.» البته عباس تا زمان دیپلم همهٔ تابستان‌ها کار می‌کرد تا هم خرج و مخارج خودش را دربیاورد، هم کمک‌خرج خانه باشد.»

۲۰%