کتاب انگل های ماهیان دریایی و سفالوپودها اسون کلیمپل + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب انگل های ماهیان دریایی و سفالوپودها

کتاب انگل‌های ماهیان دریایی و سفالوپودها (راهنمای عملی) نوشته اسون کلیمپل، توماس کوهن، جولیان مونستر، دوریان د. دورگه، رجینا کلاپر و جودیت کوچمن، با ترجمه حسینعلی ابراهیم‌زاده موسوی، هومن رحمتی هولاسو، الناز بردبار و سیدعلیرضا رضایی، اثری تخصصی در حوزه انگل‌شناسی آبزیان است که انتشارات دانشگاه تهران آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی جامع انگل‌های شایع و مهم در ماهیان دریایی و سفالوپودها می‌پردازد و ساختار آن به گونه‌ای طراحی شده که هم برای پژوهشگران و دانشجویان و هم برای فعالان صنعت شیلات و آبزی‌پروری قابل استفاده باشد. مطالب کتاب با رویکردی کاربردی و همراه با تصاویر، جداول و دستورالعمل‌های عملی ارائه شده‌اند تا شناسایی، نمونه‌برداری و تحلیل انگل‌ها را تسهیل کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انگل های ماهیان دریایی و سفالوپودها

کتاب انگل‌های ماهیان دریایی و سفالوپودها با هدف ارائه راهنمایی عملی برای شناسایی و بررسی انگل‌های آبزیان دریایی تدوین شده است. نویسندگان، با تکیه‌بر تجربیات میدانی و پژوهش‌های آزمایشگاهی، ساختار کتاب را به بخش‌هایی چون آناتومی و مورفولوژی ماهیان و سفالوپودها، گروه‌های مختلف انگل‌ها، تکنیک‌های شناسایی و نمونه‌برداری و همچنین ملاحظات ایمنی مواد غذایی تقسیم کرده‌اند. هر فصل با خلاصه‌ای از نکات کلیدی و منابع مرتبط تکمیل شده است. این کتاب نه‌تنها به معرفی گونه‌های مختلف انگل‌ها و میزبان‌های آن‌ها می‌پردازد، بلکه به ارتباط اکولوژیک و نقش انگل‌ها در شبکه‌های غذایی دریایی نیز توجه دارد. اسون کلیمپل و همکارانش تلاش کرده‌اند تا با ارائه دستورالعمل‌های گام‌به‌گام، ابزارهای موردنیاز و روش‌های آزمایشگاهی، فرایند شناسایی و تحلیل انگل‌ها را برای مخاطبان تسهیل کنند. این اثر برای دانشجویان، پژوهشگران، دامپزشکان حوزه آبزیان و پرورش‌دهندگان ماهی، منبعی قابل اتکا برای درک بهتر بیماری‌های انگلی و مدیریت سلامت آبزیان به‌شمار می‌آید.

خلاصه کتاب انگل های ماهیان دریایی و سفالوپودها

کتاب انگل‌های ماهیان دریایی و سفالوپودها با مروری بر اهمیت اقتصادی و زیست‌محیطی ماهیان و سفالوپودها آغاز می‌شود و نقش کلیدی آن‌ها را در اکوسیستم‌های دریایی و تأمین غذای انسان برجسته می‌کند. نویسندگان ابتدا به معرفی آناتومی و مورفولوژی نمونه‌هایی از ماهیان مهم مانند کاد اقیانوس اطلس و شاه‌ماهی می‌پردازند و ویژگی‌های زیستی و اکولوژیک آن‌ها را شرح می‌دهند. سپس، گروه‌های اصلی انگل‌ها شامل پروتوزوآ، دی‌ژن‌ها، سستودها، نماتودها و سایر گروه‌ها معرفی می‌شوند و چرخه‌های زندگی، میزبان‌های واسط و نهایی و تأثیرات آن‌ها بر سلامت ماهی و انسان بررسی می‌شود. در بخش تکنیک‌های شناسایی، کتاب ابزارها و روش‌های نمونه‌برداری، کالبدگشایی، آماده‌سازی نمونه‌ها و تحلیل‌های آزمایشگاهی را به‌صورت گام‌به‌گام توضیح می‌دهد. دستورالعمل‌های عملی برای جمع‌آوری نمونه از بازار ماهی، کشتی‌های تحقیقاتی یا صید دستی، نگهداری و فیکس‌کردن انگل‌ها و رنگ‌آمیزی آن‌ها ارائه شده است. همچنین، روش‌های آنالیز ژنتیکی و بررسی محتوای معده برای شناسایی انگل‌ها و تعیین رژیم غذایی میزبان‌ها شرح داده شده‌اند. در بخش پایانی، ملاحظات ایمنی مواد غذایی و بیماری‌های قابل‌انتقال از طریق مصرف ماهی آلوده به انگل‌ها مطرح شده است. راهکارهای کاهش خطر، غیرفعالسازی انگل‌ها و اهمیت آگاهی‌بخشی به مصرف‌کنندگان و فعالان صنعت شیلات نیز مورد توجه قرار گرفته است. کتاب با ارائه منابع علمی و مطالعات موردی، مخاطب را با جدیدترین یافته‌ها و چالش‌های حوزه انگل‌شناسی آبزیان آشنا می‌کند.

چرا باید کتاب انگل های ماهیان دریایی و سفالوپودها را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی عملی و جامع، امکان آشنایی با ساختار بدن ماهیان و سفالوپودها، گونه‌های مختلف انگل‌ها و روش‌های شناسایی و تحلیل آن‌ها را فراهم می‌کند. وجود تصاویر، جداول و دستورالعمل‌های مرحله‌به‌مرحله، یادگیری و اجرای تکنیک‌های آزمایشگاهی را ساده‌تر کرده است. همچنین، توجه به ارتباط انگل‌ها با سلامت انسان و صنعت شیلات، اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری‌های انگلی را برجسته می‌سازد. مطالعه این کتاب به پژوهشگران و فعالان حوزه آبزیان کمک می‌کند تا با شناخت دقیق‌تر عوامل بیماری‌زا، مدیریت بهتری بر سلامت آبزیان و ایمنی مواد غذایی داشته باشند.

خواندن این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران زیست‌شناسی، دامپزشکی و شیلات، فعالان صنعت آبزی‌پروری، کارشناسان بهداشت مواد غذایی و علاقه‌مندان به اکولوژی دریایی پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که با بیماری‌های آبزیان یا ایمنی مواد غذایی دریایی سروکار دارند، منبعی کاربردی و تخصصی به‌شمار می‌آید.

علم به زبان کودکانه؛ ورزش ها
دروازه تغییر مراجع
روبرت ای. ووبلدینگ
زندگی من
لئون تروتسکی
مجموعه مقالات اولین همایش ملی آموزش زبان انگلیسی برای اهداف ویژه و دانشگاهی (١)
غلامرضا کیانی
درآمدی بر صنعت انرژی رژیم صهیونیستی اسرائیل
مصطفی سمیعی نسب
والدین من (جلد هشتم، تکنیک های مقابله با اختلافات زناشویی)
منیر کلانتر قریشی
شناخت درمانی کودکان و نوجوانان