کتاب مرگ ما مرثیه ندارد
معرفی کتاب مرگ ما مرثیه ندارد
کتاب مرگ ما مرثیه ندارد نوشتهی حجت یکتا توسط نشر پارس تاک منتشر شده است. این اثر روایتی داستانی از زندگی جوانانی است که در بستر جنگ ایران و عراق، میان عشق و باروت، روزگار میگذرانند. نویسنده با نگاهی انسانی و بیپیرایه، قصهی شخصیتهایی را روایت میکند که در کنار ما زندگی میکنند و درگیر فرازونشیبهای عشق، خانواده، مدرسه و جبهه هستند. داستان حول محور جمال، جوانی از خانوادهای کارگر، و عشقش به شیرین شکل میگیرد؛ عشقی که در سایهی جنگ و شرایط اجتماعی آن دوران، با چالشهای جدی روبهرو میشود. روایت کتاب، همزمان با تصویرسازی از فضای شهری و روستایی، به وقایع تلخ و شیرین زندگی مردم عادی و رزمندگان میپردازد و تلاش میکند لایههای مختلف احساسات، دغدغهها و تصمیمهای شخصیتها را به تصویر بکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مرگ ما مرثیه ندارد
کتاب مرگ ما مرثیه ندارد با قلم حجت یکتا، داستانی عاشقانه را در دل روزهای پرآشوب جنگ روایت میکند. این کتاب با تمرکز بر زندگی جمال، جوانی از طبقهی کارگر شهر بروجرد، و عشقش به شیرین، دختر همسایه، تصویری از زندگی مردم عادی در دوران جنگ ایران و عراق ارائه میدهد. نویسنده با جزئیات دقیق، فضای شهری، خانوادهها، مغازهها و حتی روابط همسایگی را به تصویر کشیده است. روایت کتاب از یک سو به دغدغههای عاشقانه و جوانانه میپردازد و از سوی دیگر، سایهی سنگین جنگ و تأثیر آن بر زندگی روزمره را نشان میدهد. ساختار داستان، با رفتوبرگشت میان خاطرات، زندگی خانوادگی، مدرسه، مغازهی کلهپزی و جبهه، خواننده را با لایههای مختلف شخصیتها و جامعهی آن دوران آشنا میکند. حجت یکتا در این کتاب، نهتنها به روایت عشق و دلدادگی پرداخته، بلکه به تلخیهای جنگ، از دستدادنها، بمباران مدارس و اضطرابهای شبانه نیز توجه نشان داده است. مرگ ما مرثیه ندارد، داستانی است از امید، دلتنگی، تصمیمهای دشوار و مقاومت در برابر شرایطی که زندگی را به چالش میکشد.
خلاصه داستان مرگ ما مرثیه ندارد
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان مرگ ما مرثیه ندارد با تصویرسازی از اعزام رزمندگان به جبهه آغاز میشود. جمال، جوانی نوزدهساله، پس از ثبتنام در مسجد محله، همراه گروهی از همشهریانش راهی جبهه میشود. روایت، همزمان با توصیف فضای سرد و برفی جادههای منتهی به منطقهی ماووت، به گذشتهی جمال و رابطهی عاشقانهاش با شیرین بازمیگردد. عشق جمال و شیرین در سایهی محدودیتهای اجتماعی و فشارهای خانوادهها شکل میگیرد؛ جمال برای رسیدن به شیرین باید شرط پدر او را بپذیرد و به جبهه برود. در این میان، نویسنده با توصیف دقیق زندگی روزمره، مغازهی کلهپزی پدر جمال، روابط همسایگی و دغدغههای خانوادهها، فضای اجتماعی آن دوران را بازآفرینی میکند. روایتهایی از بمباران مدارس، مرگ دانشآموزان و اضطرابهای شبانه، تلخی جنگ را به زندگی شخصیتها تزریق میکند. جمال، میان دو راهی عشق و وظیفه، تصمیم میگیرد به جبهه برود تا شاید بتواند به وصال شیرین برسد. در جبهه، او با رزمندگان دیگری آشنا میشود و تجربههای تازهای از دوستی، دلتنگی و خطر را از سر میگذراند. داستان با رفتوبرگشت میان جبهه و شهر، خاطرات و واقعیت، تصویری از نسلی را ارائه میدهد که میان عشق و مرگ، انتخاب میکند و میجنگد.
چرا باید کتاب مرگ ما مرثیه ندارد را بخوانیم؟
مرگ ما مرثیه ندارد با نگاهی انسانی و بیواسطه، تجربههای زیستهی نسلی را روایت میکند که میان عشق و جنگ، زندگی را از سر گذراندهاند. این کتاب با جزئیات ملموس و شخصیتپردازی دقیق، فضای اجتماعی و خانوادگی دههی شصت را بازآفرینی کرده است. روایت داستان، نهتنها به تلخیها و مصائب جنگ میپردازد، بلکه امید، دلدادگی و مقاومت را نیز به تصویر میکشد. خواندن این کتاب فرصتی است برای لمس دغدغهها، ترسها و آرزوهای جوانانی که در شرایطی دشوار، برای عشق و زندگی جنگیدهاند. همچنین، کتاب با پرداختن به روابط خانوادگی، دوستیها و خاطرات روزمره، تصویری چندلایه از جامعهی آن دوران ارائه میدهد و به مخاطب امکان میدهد با لایههای پنهان احساسات و تصمیمهای شخصیتها همذاتپنداری کند.
خواندن مرگ ما مرثیه ندارد به علاقهمندان داستانهای اجتماعی، عاشقانه و جنگی پیشنهاد میشود. این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهی شناخت زندگی مردم عادی در دوران جنگ، روابط خانوادگی و تأثیرات اجتماعی جنگ را دارند. همچنین به دانشجویان و پژوهشگران حوزهی ادبیات معاصر و تاریخ اجتماعی ایران توصیه میشود.