کتاب من هنوز یه بچه ام!
معرفی کتاب من هنوز یه بچه ام!
کتاب من هنوز یه بچهام نوشتهی زهره برمکی اثری در حوزهی تربیت کودک و نوجوان است که انتشارات سخنوران آن را منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی کاربردی و بر پایهی تجربیات و پژوهشهای نویسنده، به والدین و مربیان کمک میکند تا رفتارها و نیازهای کودکان را بهتر بشناسند و با آنها ارتباط موثرتری برقرار کنند. من هنوز یه بچهام بهعنوان مجموعهای از راهکارهای عملی برای تربیت آسان، تلاش دارد والدین را از نقش و تاثیر رفتارهای خود در شکلگیری شخصیت و عادات فرزندان آگاه کند و با ارائهی مثالها و تمرینهای متنوع، مسیر رشد و پرورش سالم کودکان را هموارتر سازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من هنوز یه بچه ام!
کتاب من هنوز یه بچهام نوشتهی زهره برمکی اثری غیرداستانی و آموزشی است که به موضوع تربیت کودکان و بهبود ارتباط والد-کودک میپردازد. ساختار کتاب بر پایهی فصلهای موضوعی شکل گرفته و هر فصل به یکی از جنبههای مهم رشد روانی و رفتاری کودک اختصاص دارد. نویسنده با زبانی روشن و مثالهای ملموس، نیازهای اساسی کودکان در سنین مختلف را بررسی کرده و نقش والدین را در پاسخگویی به این نیازها برجسته ساخته است. کتاب با طرح پرسشهایی کلیدی، والدین را به تأمل دربارهی رفتارها و انتظاراتشان دعوت میکند و راهکارهایی برای مدیریت چالشهای روزمرهی تربیتی ارائه میدهد. در کنار مباحث نظری، تمرینها و توصیههای عملی نیز گنجانده شده تا خواننده بتواند آموختهها را در زندگی روزمره به کار گیرد. من هنوز یه بچهام اثری است که تلاش میکند با تکیهبر تجربه و دانش روانشناسی، والدین را به سوی تربیتی آگاهانهتر و مهربانانهتر هدایت کند.
خلاصه کتاب من هنوز یه بچه ام!
کتاب من هنوز یه بچهام با مقدمهای آغاز میشود که در آن نویسنده تأکید میکند بسیاری از مشکلات رفتاری کودکان ریشه در رفتار و نگرش والدین دارد و پذیرش این مسئولیت، نخستین گام برای تغییر مثبت است. در ادامه، راهنمایی برای استفادهی مؤثر از آموزههای کتاب ارائه شده و بر اهمیت عملگرایی و صبوری در فرایند تربیت کودک تأکید شده است. فصل اول به شناخت نیازهای روانشناختی کودکان در سنین مختلف میپردازد. از تولد تا یکونیم سالگی، نیاز به امنیت و حضور فیزیکی و عاطفی مادر برجسته میشود. در یکونیم تا سه سالگی، شکلگیری اعتماد به نفس و اجازه برای تجربه و خطا اهمیت دارد. سه تا شش سالگی، دوران کنجکاوی و رشد هوش است و نویسنده بر غنیسازی محیط و تحریک حواس پنجگانه تأکید کرده است. شش تا یازده سالگی، زمان آموزش رسمی و غیررسمی و یادگیری مهارتهای اجتماعی و مسئولیتپذیری است. در پایان فصل، خلاصهای از نیازهای اساسی هر دوره سنی ارائه شده است. فصل دوم شامل ۳۱ نکته طلایی فرزندپروری است. موضوعاتی مانند عشق بیقید و شرط، قانونآگاهی، اهمیت عذرخواهی والدین، شناخت تفاوتهای فردی کودکان، تفاوت پاداش و رشوه، نقش مسئولیتدادن به کودک، آموزش صبر و به تعویق انداختن خواستهها، و اهمیت بازی در زندگی کودک به تفصیل بررسی شدهاند. نویسنده با مثالهای روزمره نشان داده است که چگونه رفتار والدین میتواند عزت نفس، مسئولیتپذیری و مهارتهای اجتماعی کودک را تقویت یا تضعیف کند. در فصل سوم، فنون بهبود ارتباط والد-کودک مطرح شده است. اصولی مانند اختصاص زمان کیفی برای بازی، گفتوگوی روزانه، مهارت همدلی، گوش دادن فعال، کنترل خشم، شناخت زبان عشق کودک و انتقاد سازنده بهعنوان ابزارهای کلیدی برای ارتباط مؤثر معرفی شدهاند. هر اصل با توضیح و مثالهای عملی همراه است تا والدین بتوانند آنها را در تعاملات روزمره به کار ببرند. در مجموع، کتاب من هنوز یه بچهام با ترکیب دانش روانشناسی و تجربهی عملی، والدین را به بازنگری در رفتارها و نگرشهای خود دعوت میکند و راهکارهایی برای تربیت آسانتر و ارتباط سالمتر با کودکان ارائه میدهد.
چرا باید کتاب من هنوز یه بچه ام! را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر نیازهای واقعی کودکان و نقش والدین در شکلگیری شخصیت آنها، رویکردی متفاوت نسبت به بسیاری از منابع تربیتی دارد. نویسنده با مثالهای ملموس و تمرینهای قابل اجرا، به والدین کمک میکند تا رفتارهای خود را بازبینی کنند و مسئولیتپذیری بیشتری در فرایند تربیت فرزند داشته باشند. یکی از ویژگیهای شاخص کتاب، توجه به تفاوتهای فردی کودکان و پرهیز از مقایسه و برچسبزنی است. همچنین، تأکید بر عشق بیقید و شرط، آموزش مهارتهای ارتباطی و اهمیت بازی و تجربه در رشد کودک، این اثر را به منبعی کاربردی برای والدین تبدیل کرده است. خواندن این کتاب میتواند به والدین کمک کند تا با درک بهتر نیازهای فرزندشان، فضای امنتر و شادتری برای رشد او فراهم کنند و از تکرار اشتباهات رایج تربیتی بکاهند.
خواندن این کتاب به والدینی پیشنهاد میشود که دغدغهی تربیت آگاهانه و بهبود ارتباط با فرزندشان را دارند. همچنین برای مربیان، مشاوران کودک و افرادی که با کودکان در ارتباط هستند و به دنبال راهکارهای عملی برای مدیریت رفتار و رشد مهارتهای اجتماعی و عاطفی کودکان هستند، مناسب است.