کتاب حسادت پنهان
زخمی که در سکوت جامعه، خانواده و اقتصاد را میبلعد
معرفی کتاب حسادت پنهان
کتاب حسادت پنهان؛ زخمی که در سکوت جامعه، خانواده و اقتصاد را میبلعد نوشته علی کاویان فر است و نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. این اثر دربارهی احساساتی است که اغلب پنهان میماند اما میتواند خانواده، دوستی، محیط کار و حتی تصمیمهای جمعی را تحتتأثیر قرار دهد. نویسنده در این اثر با مثالهای متعدد و طرح موقعیتهای آشنا نشان میدهد حسادت فقط یک واکنش شخصی نیست و گاهی در پوشش دلسوزی، عدالتخواهی یا رقابت ظاهر میشود. کتاب میکوشد همچنین میکوشد فاصلهی میان رقابت و رفاقت را از مسیر خودآگاهی و بازنگری در روابط توضیح دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب حسادت پنهان
کتاب حسادت پنهان نوشته علی کاویان فر به سراغ یکی از پیچیدهترین احساسات انسانی رفته است؛ احساسی که معمولاً انکار میشود اما در رفتارهای روزمره، تصمیمهای خانوادگی، روابط کاری و حتی قضاوتهای اجتماعی اثر میگذارد. نویسنده حسادت را واکنشی تند یا آشکار نمیبیند بلکه آن را احساسی میداند که گاهی در قالب نگرانی، نصیحت، شوخی، مقایسه یا تخریب غیرمستقیم عمل میکند. کتاب بر این نکته تکیه دارد که مسئلهی اصلی وجود حسادت نیست بلکه مسیری است که این احساس به سمت آن هدایت میشود. همین نگاه باعث شده است اثر حاضر به هشداردادن بسنده نکند و به ریشهها، نشانهها و پیامدهای این موضوع هم بپردازد.
کتاب حسادت پنهان، حسادت را احساسی طبیعی اما تعیینکننده معرفی میکند که اگر شناخته و مهار نشود، به تخریب رابطهها و فرسایش اعتماد میانجامد. نویسنده ابتدا ریشههای این احساس را در ترس از کمبود، مقایسه و نیاز به دیدهشدن جستوجو میکند و سپس نشان میدهد که این وضعیت در خانواده، محیط کار، اقتصاد و جامعه چه شکلهایی پیدا میکند. متن با استفاده از نمونههای متعدد، از رقابت میان خواهر و برادر تا حذف همکار موفق و تخریب اجتماعی افراد برجسته، مسیر پنهان عملکردن براساس حسادت را نمایان میکند. در ادامه این کتاب بر خودآگاهی، مرزبندی، قدردانی، گفتوگو و بازتعریف موفقیت تکیه میکند تا حسادت از نیرویی مخرب به عاملی برای رشد و همکاری تبدیل شود.
خلاصه کتاب حسادت پنهان
این کتاب در ۴ بخش اصلی تنظیم شده است: شناخت، ابزارها، مطالعههای موردی و آگاهی. در بخش نخست، ریشههای حسادت در ترس از کمبود، مقایسهی اجتماعی، نیاز به پذیرش و هراس از جایگزینشدن بررسی میشود و بعد نمونههایی از آن در خانواده، محیط کار، اقتصاد و جامعه کنار هم قرار میگیرد. بخش ابزارها چند الگوی مشخص برای تشخیص و مدیریت این احساس ارائه میدهد؛ از مسیر شناسایی محرکها و پرسش از خود تا نمودارهایی دربارهی چرخهی تخریب، بهرهوری و ریشههای حسادت. بخش مطالعههای موردی، موقعیتهایی ملموس از دوستی، خانواده، سازمان و کسبوکار را پیش میکشد تا نشان دهد این احساس چگونه در پوشش حمایت، اخلاق یا عدالت عمل میکند. در بخش پایانی این کتاب دوباره به سمت خودآگاهی، مرزبندی، قدردانی، بازتعریف موفقیت و تبدیل حسادت به انگیزهی رشد میپردازد. فضای اثر تحلیلی و مثالمحور است و بیش از هر چیز میخواهد نامی برای رفتارهایی بیابد که بسیاری آنها را تجربه کردهاند اما شاید نتوانستهاند دقیق توصیفشان کنند.
چرا باید کتاب حسادت پنهان را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب حسادت پنهان را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب نشانههای حسادت پنهان را در موقعیتهای آشنا مثل خانواده، دوستی و محیط کار بهصورت مشخص توضیح میدهد و شناسایی آن را در خود و دیگران آسانتر میکند.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند تفاوت میان نگرانی واقعی و رفتارهای تخریبگر را دقیقتر تشخیص دهد.
- این اثر حسادت را فقط در سطح فردی نگه نمیدارد و با بررسی اثر آن بر سازمان، اقتصاد و روابط اجتماعی دیدی وسیعتر در این خصوص به خواننده میدهد..
- این کتاب با طرح مطالعههای موردی، مفاهیم انتزاعی را به موقعیتهای ملموس و قابلتصور نزدیک میکند و خواننده راحتتر میتواند تجربههای روزمرهی خود که با این احساس گره خوردهاند را شناسایی کند.
- بخش ابزارها به درک فرایند شکلگیری حسادت و مسیر تبدیل آن به رشد شخصی افراد کمک میکند.
خواندن کتاب حسادت پنهان به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خانوادههایی که با مقایسه، رقابت پنهان یا تنش میان اعضا دستوپنجه نرم میکنند.
- مدیران و اعضای تیمهایی که میخواهند ریشههای بیاعتمادی، شایعهسازی و حذف غیرمستقیم در محیط کار را بهتر شناسایی کنند.
- دانشجویان و علاقهمندان به مباحث روانشناسی اجتماعی و روابط انسانی که به پیوند میان احساسات فردی و ساختارهای اجتماعی توجه دارند.
- کسانی که میخواهند الگوهای پنهان تخریب در دوستیها، روابط عاطفی و مناسبات خانوادگی را دقیقتر ببینند.
- مخاطبانی که بهدنبال شناخت بیشتر دربارهی نقش مقایسه، کمبود و نیاز به تأیید در شکلگیری تعارضها هستند.
- کسانی که میخواهند مرزهای سالمتری در روابط خود تعریف کنند و از کاهش اعتماد پیشگیری کنند.
بخشی از کتاب حسادت پنهان
«حسادت بخشی از طبیعت انسانی است و مسئله اصلی، نه انکار آن، بلکه هدایت آن به مسیری سازنده است.
حسادت: سایهٔ همزادِ انسانیت
حسادت، درست مانند عشق، تنفر، گرمای محبت، یا سردی بیتفاوتی، ریشهای در ژرفای روان آدمی دارد. این احساس، نشانگر زنده بودنِ میل به بقاء، پیشرفت، و تعلق است؛ همان نیرویی که عشق را به جنون تبدیل میکند یا نفرت را به آتش میکشد. تفاوت در اینجاست که عشق را میستاییم، تنفر را تقبیح میکنیم، اما حسادت را در تاریکی انکار میپوشانیم. حقیقت این است: حسادت ذاتاً شر نیست، بلکه زنگ هشداری است که از نیازهای برآورده نشدهٔ ما سخن میگوید. مسئله سرکوفتنِ آن نیست، بلکه مدیریت مسیری است که این انرژی هیجانی در پیش میگیرد. همانگونه که خشم کنترل نشده ویرانگر است، اما خشمِ مهار شده میتواند به عدالت بیانجامد، حسادت نیز اگر به رسمیت شناخته شود، میتواند موتور محرکهای برای کشف استعدادهای پنهان یا بازتعریف ارزشهای فردی باشد.
«حسادت، همچون آتشی است که اگر آن را به باد بسپاری، جنگل وجودت را میسوزاند، اما اگر مهارش کنی، گرما بخش خانهٔ روابط ات میشود.»»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب حسادت پنهان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | حسادت پنهان |
| حجم فایل کتاب | ۱۹.۶۶ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۵۹۲۷۶۳۶ |
| تعداد صفحهها | ۶۲ صفحه |
| قیمت کتاب | ۸۵۰۰۰ تومان |
این کتاب واقعا عالیه، و کوتاه هم هست و میتونید یک روزه تموم کنید ولی کلی نکات مفید داره واقعا خوشحالم که این کتاب رو خوندم، جای همچین آموزش هایی چقدر تو مراکز آموزشی مثل مدرسه و دانشگاه کم که...بیشتر
کتاب خوبی بود. واقعا حیف اکثر کسایی که خودشون حسادت دارن، نمیرن دنبال رفع این موضوع و حتی هیچوقت نمیگن که من حسود هستم یا این حس حسادت هست، بلکه این حس رو کلا انکار میکنن چه برسه بخوان بیان...بیشتر
این کتاب با زبانی ساده و در عین حال عمیق، رازهای پنهان حسادت را به شکلی بیسابقه باز میکند و نشان میدهد چگونه این احساس پیچیده و اغلب ناآگاهانه، در روابط خانوادگی، محیط کار و جامعه تأثیر میگذارد. با مثالهای...بیشتر
به نظر من کسی که این کتاب رو نوشته خیلی فکر کرده و من خیلی این کتاب رو خیلی دوست دارم و حتما پیشنهاد میکنم که بخونین 🤗
کوتاه و ساده ولی درعین حال سرشار از نکات ژرف و باارزش بود درباره ریشهی حسادت، و روش بهرهبرداری از این احساس طبیعی. در این کتاب تاکید نویسنده روی خودآگاهی و رشد فردی و همچنین نکته قابل توجه در رابطه با...بیشتر
به نظرم این کتاب به صورت مختصر از زوایای مختلف به حسادت نگاه کرده و با دید جزئی تونسته تحلیل کنه. خوندنش میتونه باعث آگاهی بیشتر نسبت به محیط اطرافمون بشه. من که با خوندنش شناخت بیشتری از حسادت پیدا کردم و...بیشتر
کتاب خوبی بود ارزش خوندن داره
در حالت کلی برای معرفی نسیتل جامع حسادت خوب بود ولی حقیقتا من نتونستم با این کتاب ارتباط بگیرم. حس کردم از زاویه ای کاملا منفی به حسادت نگاشته شده و مثال هایی که زده میشه تماما از دید حسادت...بیشتر
چند صفحهی اول نشان از یک غرض ورزی دارد یا شاید مثال میهمانی مناسب نبود! ادامه ندادم.