کتاب من مبتلا به AS هستم
معرفی کتاب من مبتلا به AS هستم
کتاب من مبتلا به AS هستم نوشتهی رضا محمدیزاده با مشاوره علمی حمیدرضا سلطانی، اثری است که بهصورت تخصصی و از زاویهی نگاه یک بیمار به موضوع اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) میپردازد. این کتاب توسط انتشارات آهیل منتشر شده است و تلاش دارد با زبانی صمیمی و تجربهمحور، اطلاعات علمی و کاربردی را دربارهی این بیماری مزمن و التهابی ارائه دهد. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که هم بیماران و هم خانوادهها و اطرافیان آنها بتوانند با چالشها، نشانهها، روند تشخیص، درمان و مسائل روانی و اجتماعی مرتبط با AS آشنا شوند. نویسنده با تکیهبر تجربیات شخصی و روایتهای ملموس، تلاش کرده است تا راهکارهایی برای مدیریت بهتر بیماری و بهبود کیفیت زندگی ارائه کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من مبتلا به AS هستم
من مبتلا به AS هستم اثری غیرداستانی در حوزهی سلامت و پزشکی است که به موضوع اسپوندیلیت آنکیلوزان، یک بیماری مزمن و التهابی مفاصل، میپردازد. رضا محمدیزاده، نویسنده کتاب، با بهرهگیری از تجربه زیسته خود و مشاوره علمی حمیدرضا سلطانی، تلاش کرده است تا تصویری جامع از این بیماری ارائه دهد. کتاب در سه بخش اصلی تنظیم شده است: معرفی بیماری و تاریخچه آن، بررسی ابعاد روانشناختی و اجتماعی، و در نهایت شناخت، تشخیص و مدیریت بیماری. در بخش اول، تاریخچه، واژهشناسی و عوامل ایجاد بیماری بهطور دقیق بررسی شدهاند. بخش دوم به تأثیرات روانی، اجتماعی و سبک زندگی میپردازد و چالشهایی مانند استرس، اضطراب، احساس تنهایی، تغییرات هویتی و روابط خانوادگی را واکاوی میکند. بخش سوم نیز به جنبههای تخصصیتر مانند انواع بیماری، علائم، روند تشخیص، درمانهای دارویی و غیر دارویی و مدیریت بیماری اختصاص یافته است. کتاب با رویکردی واقعگرایانه و تجربهمحور، سعی دارد هم اطلاعات علمی و هم راهنماییهای عملی را در اختیار مخاطب قرار دهد، بدون آنکه به اغراق یا سادهسازی موضوع بپردازد.
خلاصه کتاب من مبتلا به AS هستم
کتاب من مبتلا به AS هستم با روایت شخصی نویسنده آغاز میشود؛ جایی که او نخستین نشانههای بیماری را در روزهای پراضطراب پس از همهگیری کووید-۱۹ تجربه میکند. این تجربه شخصی، نقطه شروعی برای ورود به دنیای پیچیده اسپوندیلیت آنکیلوزان است. نویسنده در بخش اول، به معرفی بیماری، تاریخچه و واژهشناسی آن میپردازد و توضیح میدهد که AS چگونه از گذشتههای دور تا امروز مورد توجه پزشکان و پژوهشگران بوده است. عوامل ژنتیکی، نقش میکروبیوم روده، تأثیرات محیطی و استرسهای مکانیکی از جمله موضوعاتی هستند که در این بخش به آنها پرداخته شده است. در بخش دوم، کتاب به ابعاد روانشناختی و اجتماعی بیماری میپردازد. نویسنده با تکیهبر تجربه زیسته خود، چالشهایی مانند استرس و اضطراب پیش از تشخیص، احساس تنهایی و انزوا، خستگی مزمن، تغییرات در هویت فردی و اجتماعی، تأثیر بیماری بر روابط خانوادگی و زناشویی، افکار منفی و کمالگرایی، تجربه آسیبهای روحی و حتی خطر اعتیاد را بررسی میکند. همچنین، موضوع فرزندآوری و چالشهای آن برای بیماران AS، سازگاری با بیماری، جستجوی اطلاعات و نقش فضای مجازی، انگیزش و امید، و اهمیت حمایت روانی از دیگر محورهای این بخش هستند. در بخش سوم، کتاب وارد مباحث تخصصیتر میشود و انواع اسپوندیلوآرتریتها، علائم بالینی، روند تشخیص، تفاوتهای انواع بیماری، عوارض غیرمفصلی (مانند مشکلات چشمی، پوستی، گوارشی، قلبی و ریوی)، و اهمیت تشخیص بهموقع و مدیریت صحیح بیماری را شرح میدهد. نویسنده با مثالهای واقعی و توضیحات علمی، اهمیت پیگیری درمان، پرهیز از قطع خودسرانه دارو، و نقش پزشک آگاه را برجسته میکند. در نهایت، کتاب بر این نکته تأکید دارد که مدیریت AS نیازمند آگاهی، پذیرش، حمایت اجتماعی و روانی و همکاری نزدیک با تیم درمانی است.
چرا باید کتاب من مبتلا به AS هستم را بخوانیم؟
این کتاب با ترکیب تجربه شخصی و دانش علمی، تصویری واقعی و ملموس از زندگی با اسپوندیلیت آنکیلوزان ارائه میدهد. یکی از ویژگیهای شاخص آن، پرداختن به جنبههای روانی و اجتماعی بیماری در کنار اطلاعات پزشکی است؛ موضوعی که در بسیاری از منابع صرفاً تخصصی کمتر دیده میشود. نویسنده نهتنها به نشانهها و روند درمان میپردازد، بلکه چالشهای روزمره، احساسات، نگرانیها و راهکارهای مقابله با مشکلات را نیز مطرح کرده است. همچنین، کتاب به اهمیت حمایت خانواده، نقش پزشک، مدیریت استرس و امیدواری اشاره دارد و راهکارهایی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران ارائه میدهد. این اثر میتواند به عنوان یک راهنمای کاربردی برای بیماران، خانوادهها و حتی پزشکان مورد استفاده قرار گیرد و به درک بهتر بیماری و مدیریت آن کمک کند.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با اسپوندیلیت آنکیلوزان یا بیماریهای مزمن التهابی مفاصل درگیر هستند، همچنین به خانوادهها و اطرافیان بیماران، دانشجویان و فعالان حوزه سلامت، و افرادی که به دنبال شناخت بهتر چالشهای روانی و اجتماعی بیماریهای مزمن هستند. این کتاب برای کسانی که به دنبال راهکارهای عملی برای مدیریت بیماری، بهبود کیفیت زندگی و افزایش آگاهی درباره AS هستند، مناسب است.