کتاب دنده هفت
معرفی کتاب دنده هفت
کتاب الکترونیکی «دنده هفت: سفری کوتاه و جذاب به دنیای خاطرات رانندگی» نوشتهٔ لیدا صداقت کیش توسط نشر رشد فرهنگ منتشر شده است. این اثر مجموعهای از داستانها و خاطرات کوتاه دربارهٔ تجربههای رانندگی و اتفاقات جادهای است که نویسنده با زبانی صمیمانه و روایی، آنها را از زاویهٔ دید خود و اطرافیانش روایت میکند. موضوع اصلی کتاب، مواجهه با موقعیتهای مختلف رانندگی و نقش هوش هیجانی در مدیریت این موقعیتهاست. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دنده هفت
«دنده هفت» اثری در قالب مجموعه داستان کوتاه است که به روایت خاطرات و تجربههای واقعی رانندگی میپردازد. لیدا صداقت کیش، نویسندهٔ کتاب، با الهام از اتفاقات روزمره و تجربههای شخصی خود و اطرافیان، داستانهایی را گردآوری کرده که هرکدام به یکی از جنبههای رفتاری، هیجانی یا اجتماعی رانندگی میپردازند. ساختار کتاب بهگونهای است که هر فصل یا بخش، یک خاطره یا تجربهٔ مستقل را روایت میکند و در پایان هر داستان، نکتهای دربارهٔ اهمیت کنترل هیجان، صبوری، مهربانی یا مسئولیتپذیری در رانندگی مطرح میشود. این کتاب در سال ۱۴۰۰ منتشر شده و فضای آن، ترکیبی از طنز، تامل و آموزش غیرمستقیم است. نویسنده تلاش کرده است با استفاده از روایتهای واقعی، مخاطب را به اهمیت هوش هیجانی در رانندگی و زندگی روزمره آگاه کند. «دنده هفت» نهتنها به مسائل فنی رانندگی نمیپردازد، بلکه بیشتر دغدغههای رفتاری و انسانی را در بستر جاده و خودرو بررسی میکند و از این طریق، پلی میان تجربههای شخصی و یادگیری اجتماعی میسازد.
خلاصه داستان دنده هفت
در «دنده هفت»، لیدا صداقت کیش مجموعهای از خاطرات و داستانهای کوتاه را روایت میکند که هرکدام به یکی از موقعیتهای پرتنش یا آموزندهٔ رانندگی میپردازند. نویسنده با بازگویی تجربههای شخصی و شنیدههایش، نشان میدهد که رانندگی فقط یک مهارت فنی نیست، بلکه عرصهای برای بروز هیجانات، تصمیمگیریهای لحظهای و تعاملات انسانی است. در آغاز کتاب، نویسنده از علاقهٔ خود به رانندگی و نقش پدر و مادرش در آموزش این مهارت میگوید و تأکید میکند که آموزشهای والدینش نهتنها فنی، بلکه رفتاری و احساسی بودهاند. در ادامه، داستانهایی از تصادف، درگیریهای خیابانی، مهربانی در لحظات بحرانی، گذشت و ایثار در جاده، و حتی شوخیها و اتفاقات طنزآمیز رانندگی نقل میشود. هر خاطره، بهنوعی به اهمیت کنترل هیجان، صبر، همدلی و مسئولیتپذیری اشاره دارد. نویسنده در برخی روایتها، به اشتباهات رایج رانندگان، واکنشهای هیجانی و پیامدهای آنها میپردازد و با مثالهایی واقعی، نشان میدهد که چگونه یک تصمیم عجولانه یا واکنش احساسی میتواند به مشکلات بزرگتر منجر شود. در مقابل، خاطراتی از مهربانی، گذشت و رفتارهای مثبت نیز آورده شده که تأثیر آنها بر کاهش تنش و بهبود روابط انسانی را برجسته میکند. در مجموع، «دنده هفت» با روایتهایی ساده و ملموس، به خواننده یادآوری میکند که رانندگی، عرصهای برای تمرین هوش هیجانی و رشد فردی است و هر تجربهٔ جادهای میتواند درسی برای زندگی باشد.
چرا باید کتاب دنده هفت را بخوانیم؟
این کتاب با جمعآوری خاطرات و تجربههای واقعی از رانندگی، فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با موقعیتهای گوناگون و چالشهای هیجانی جاده آشنا شود. «دنده هفت» بهجای ارائهٔ توصیههای مستقیم، از طریق روایت داستانها، اهمیت کنترل هیجان، صبر، همدلی و مسئولیتپذیری را در رانندگی و زندگی روزمره نشان میدهد. خواندن این اثر میتواند به درک بهتر رفتارهای انسانی در شرایط استرسزا کمک کند و الهامبخش تغییر نگرش نسبت به رانندگی و تعاملات اجتماعی باشد. همچنین، فضای طنز و روایتهای صمیمانه، مطالعهٔ کتاب را برای علاقهمندان به داستانهای کوتاه و خاطرات روزمره جذابتر میکند.
مطالعهٔ این کتاب برای کسانی مناسب است که به داستانهای کوتاه و خاطرات واقعی علاقه دارند، بهویژه افرادی که دغدغهٔ بهبود رفتارهای اجتماعی، کنترل هیجان و افزایش هوش هیجانی در رانندگی را دارند. همچنین، برای رانندگان تازهکار یا کسانی که با استرس و تنشهای جادهای دستوپنجه نرم میکنند، این کتاب میتواند آموزنده باشد.
بخشی از کتاب دنده هفت
«یکی از عرصههایی که ممکن است زمان بسیاری از عمر مفیدمان به آن صرف شود مقولهی "رانندگی، خودرو، جاده و اتفاقات مرتبط با اینهاست". بهطور کلی در طول این فرایند، رو به رو شدن با صحنهها و ماجراهای مختلف میتواند تاثیر عمیقی بر روحیه و عملکرد ما در ادامهی روز و یا حتی روند زندگی داشته باشد. از سویی دیگر، میزان تجربه و آگاهی قبلی ما نسبت به وقایع، میتواند تا حدودی تعیینکنندهی شکل رفتار ما در هر ماجرایی باشد. در همین راستا بر آن شدم تا با داستانهایی کوتاه از تجارب شخصی خود و اطرافیانم که در بحث رانندگی و یا موارد مرتبط با خودرو برایم الهامبخش بوده، گرد هم آورده تا شاید چراغی هر چند کوچک، در مسیر این بخش از زندگیمان باشد. غالبا تصور بر این است که هر خودرویی برای حرکت کردن، به حداکثر شش دنده نیاز دارد. پس ماجرای دندهی هفت چیست؟ در حقیقت، عوامل دیگری نیز وجود دارد که در حرکت کردن خودرو دخیلاند. بنابراین دندهی هفت، همان هوش هیجانی راننده است که اگر این نوع از هوش نباشد، ممکن است با نبودن هوش هیجانی و رفتار کردن نامناسب فرد، آسیبهای روانی، جسمی و مالی بسیاری برای خود و سایرین گردد.»