کتاب نادر شیرمرد اتک ابوالفضل قاسمی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب نادر شیرمرد اتک

کتاب نادر شیرمرد اتک

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب نادر شیرمرد اتک

کتاب نادر شیرمرد اتک: سردار شکست‌ناپذیر ایران نوشته‌ی ابوالفضل قاسمی، اثری پژوهشی و روایی درباره‌ی زندگی و شخصیت نادرشاه افشار است. این کتاب توسط انتشارات جهان سیاست به‌صورت الکترونیکی منتشر شده است. نویسنده که خود اهل درگز، زادگاه نادرشاه، بوده، با تکیه‌بر تحقیقات میدانی، گفت‌وگو با بزرگان ایل افشار و بررسی منابع تاریخی، تصویری متفاوت و ملموس از دوران نوجوانی و جوانی نادرشاه ارائه داده است. کتاب حاضر نه‌تنها به روایت زندگی شخصی و خانوادگی نادر می‌پردازد، بلکه زمینه‌های اجتماعی، جغرافیایی و قومی منطقه‌ی خراسان و نقش آن‌ها در شکل‌گیری شخصیت و نبوغ نظامی او را نیز بررسی می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نادر شیرمرد اتک

نادر شیرمرد اتک: سردار شکست‌ناپذیر ایران اثری است که با رویکردی پژوهشی و روایی به زندگی نادرشاه افشار، یکی از چهره‌های برجسته‌ی تاریخ ایران، می‌پردازد. ابوالفضل قاسمی، نویسنده‌ی کتاب، با بهره‌گیری از منابع محلی، خاطرات شفاهی و اسناد تاریخی، تلاش کرده است تا زوایای کمترشناخته‌شده‌ی دوران نوجوانی و جوانی نادر را بازنمایی کند. کتاب ساختاری داستانی دارد و در عین حال، تحلیل‌های تاریخی و اجتماعی را نیز در خود جای داده است. بخش‌هایی از کتاب به بررسی جغرافیای منطقه‌ی درگز و خراسان، مناسبات قومی و قبیله‌ای، و تأثیر این عوامل بر شکل‌گیری شخصیت نادر اختصاص یافته است. نویسنده با نقد آثار پیشین درباره‌ی نادرشاه، بر اهمیت پژوهش میدانی و شناخت دقیق بسترهای تاریخی تأکید کرده است. این اثر، علاوه‌بر روایت زندگی نادر، تصویری از تحولات سیاسی و اجتماعی ایران در دوره‌ی افشاریان و نقش ایل افشار در دفاع از مرزهای کشور ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب نادر شیرمرد اتک

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! کتاب با توصیف سرزمین درگز و منطقه‌ی اتک آغاز می‌شود؛ جایی که نادرشاه افشار در آن زاده و بزرگ شد. نویسنده با روایت‌هایی از کودکی و نوجوانی نادر، به شرایط دشوار و پرحادثه‌ی این منطقه اشاره می‌کند؛ منطقه‌ای که همواره در معرض تاخت‌وتاز قبایل ازبک و ترکمن قرار داشت و مردمانش برای بقا ناگزیر به سلح‌شوری و دفاع از خود بودند. در این بستر، نادر به‌تدریج روحیه‌ی جنگ‌جویی و مقاومت را در خود پرورش می‌دهد. کتاب به نقش ایل افشار و بزرگان آن در شکل‌گیری شخصیت نادر می‌پردازد و از طریق گفت‌وگوهای محلی و خاطرات شفاهی، فضای اجتماعی و فرهنگی آن دوران را بازسازی می‌کند. در ادامه، به مبارزات نادر با فئودال‌ها و حاکمان منطقه، تلاش برای اتحاد قبایل و مقابله با خیانت داخلی و تجاوز خارجی پرداخته شده است. نویسنده با اشاره به فتوحات اولیه و تاکتیک‌های نظامی نادر، نشان می‌دهد که چگونه استعداد و نبوغ نظامی او در همین سال‌های جوانی شکل گرفت. کتاب تا شکست ملک محمود سیستانی، والی خون‌ریز خراسان، پیش می‌رود و تصویری از آغاز راه نادرشاه به‌عنوان یک رهبر نظامی و سیاسی ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب نادر شیرمرد اتک را بخوانیم؟

این کتاب با ترکیب روایت داستانی و پژوهش تاریخی، تصویری زنده و ملموس از دوران کمترشناخته‌شده‌ی زندگی نادرشاه افشار ارائه می‌دهد. ویژگی شاخص اثر، توجه به زمینه‌های اجتماعی، جغرافیایی و قومی منطقه‌ی خراسان و نقش آن‌ها در شکل‌گیری شخصیت نادر است. خواننده با مطالعه‌ی این کتاب، نه‌تنها با زندگی شخصی و خانوادگی نادر آشنا می‌شود، بلکه با ساختارهای قدرت، مناسبات قبیله‌ای و چالش‌های سیاسی آن دوران نیز مواجه می‌گردد. استفاده از منابع محلی و خاطرات شفاهی، به روایت کتاب اصالت و تازگی بخشیده است. این اثر برای کسانی که به تاریخ ایران، ریشه‌های تحولات سیاسی و نقش شخصیت‌های تاریخی علاقه دارند، اطلاعات ارزشمندی فراهم می‌کند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان تاریخ ایران، پژوهشگران حوزه‌ی مطالعات اجتماعی و قومی، دانشجویان تاریخ و کسانی که به بررسی ریشه‌های تحولات سیاسی و نظامی ایران علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که دغدغه‌ی شناخت شخصیت‌های تأثیرگذار و روند شکل‌گیری هویت ملی دارند، مناسب است.

بخشی از کتاب نادر شیرمرد اتک

در همان روزهایی که من این روایت‌ها را می‌شنیدم، با کنج‌کاوی در پیرامون آن جویای توضیح بودم. آرزو می‌کردم بزرگ‌تر و باسوادتر شوم تا بتوانم به حقایق این اشارات تاریخی پی‌ببرم. بدانم سرزمینی که این‌چنین نوابغی را در دامان خود پرورش داده است چه سوابق تاریخی دارد. مردم آن از چه نژاد و قومی هستند. ولی متأسفانه هر چه سن‌ام زیادتر و اندوخته‌هایم بیش‌تر می‌شد، به تحقیق احوال این نابغه‌ی نظامی شرق و خصم بی‌امان دشمنان ایران می‌پرداختم، کم‌تر چیزی از زندگی چهل‌سال اول زندگانی وی به دست‌ام می‌آمد. دوسوم بیش‌تر عمر این مرد بزرگ تاریخ ما در این نقاط دلاورخیز و گم‌نام سپری شده است ولی اغلب کسانی که درباره‌ی شناسایی نادر قلم به‌دست گرفته‌اند، حاضر نشده‌اند تحمل این زحمت را بکشند. حوادث این مدت عمر او را مورد بررسی قرار دهند. دست‌کم پنج صفحه در اطراف جغرافیا و تاریخ و محل تولد و از آداب و عادات اقوامی که روش تربیت محلی آنان در اندیشه و روحیه‌ی وی بی‌تأثیر نبوده است بنگارند. هر چه بیش‌تر در کتب و رسالاتی که راجع به نادر به‌چاپ رسیده بود فرورفته و تحقیق کردم؛ بی‌پایگی و بی‌اعتباری این نوشته‌ها مرا رنج می‌داد. می‌دیدم اشتباهات دویست‌ساله تا به امروز هم‌چنان دنبال می‌شود. عده‌ای در عصر ما که دنیای تحقیق و مستندسازی است حاضر نمی‌شوند برای نوشته‌های خود زحمت بیش‌تری بکشند تا قادر شوند نکات تاریک تاریخ را روشن کنند.