کتاب جوجه اردک زشت هانس کریستین اندرسن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب جوجه اردک زشت

کتاب جوجه اردک زشت

معرفی کتاب جوجه اردک زشت

کتاب الکترونیکی «جوجه اردک زشت» اثری از هانس کریستین اندرسن و فاطمه روستا است که نشر نعناع آن را منتشر کرده است. این کتاب بازنویسی یکی از داستان‌های مشهور و بین‌المللی ادبیات کودک و نوجوان به شمار می‌آید و با تصویرگری و روایت فاطمه روستا، داستانی آشنا را با زبانی تازه برای نسل جدید بازگو می‌کند. «جوجه اردک زشت» با محوریت پذیرش تفاوت‌ها و یافتن جایگاه خود در جهان، به موضوعاتی چون هویت، طردشدگی و امید می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جوجه اردک زشت

«جوجه اردک زشت» از جمله داستان‌های کلاسیک و ماندگار ادبیات کودک است که توسط هانس کریستین اندرسن نوشته شده و در این نسخه، فاطمه روستا آن را بازنویسی و تصویرگری کرده است. این کتاب در قالب داستانی کوتاه و کودکانه، ماجرای جوجه‌ای متفاوت را روایت می‌کند که به دلیل ظاهرش مورد تمسخر و طرد قرار می‌گیرد. روایت کتاب با زبانی ساده و تصاویری جذاب، کودکان را با مفاهیمی چون پذیرش تفاوت‌ها، صبر و امید آشنا می‌کند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که با پیشروی داستان، مخاطب را همراه با جوجه اردک در مسیر رشد و کشف هویت خود قرار می‌دهد. این اثر بخشی از مجموعه ادبیات بین‌المللی است که داستان‌های هانس کریستین اندرسن را برای کودکان امروز بازآفرینی می‌کند و با توجه به بازنویسی و تصویرگری جدید، تجربه‌ای تازه از داستانی آشنا ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب جوجه اردک زشت

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با انتظار یک اردک مادر برای به‌دنیا آمدن جوجه‌هایش آغاز می‌شود. پس از شکستن تخم‌ها، جوجه‌ای متفاوت و خاکستری‌رنگ میان جوجه‌های زرد به دنیا می‌آید. جوجه اردک زشت به‌دلیل ظاهر متفاوتش، از سوی خواهر و برادرهایش و دیگر حیوانات مزرعه مورد تمسخر و طرد قرار می‌گیرد. مادرش تلاش می‌کند از او حمایت کند، اما فشار محیط باعث می‌شود جوجه تصمیم بگیرد مزرعه را ترک کند و به‌دنبال جایی برای پذیرفته‌شدن برود. در مسیرش با حیوانات مختلف روبه‌رو می‌شود و حتی در سختی‌های زمستان، امیدش را از دست نمی‌دهد. سرانجام با آمدن بهار، جوجه اردک متوجه می‌شود که به یک قو تبدیل شده است و جایگاه واقعی خود را میان قوهای زیبا پیدا می‌کند. داستان با بازگشت او به نزد مادر و پذیرفته‌شدن در خانواده و جمع جدیدش به پایان می‌رسد، درحالی‌که پیام اصلی داستان درباره پذیرش خود و دیگران و ارزش صبر و امید است.

چرا باید کتاب جوجه اردک زشت را بخوانیم؟

این کتاب با بازآفرینی یکی از داستان‌های شناخته‌شدهٔ جهان، فرصتی فراهم می‌کند تا کودکان و نوجوانان با مفاهیمی مانند تفاوت، پذیرش، صبر و امید آشنا شوند. روایت داستان به‌گونه‌ای است که همدلی با شخصیت اصلی را برمی‌انگیزد و به مخاطب نشان می‌دهد که هر فردی می‌تواند جایگاه خود را در جهان پیدا کند. تصویرگری و بازنویسی فاطمه روستا نیز به جذابیت و تازگی روایت افزوده است. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به رشد عاطفی و اجتماعی کودکان کمک کند و آن‌ها را به پذیرش تفاوت‌ها و احترام به دیگران تشویق کند.

«جوجه اردک زشت» برای کودکان و نوجوانانی مناسب است که با موضوعاتی مانند تفاوت، طردشدگی یا جست‌وجوی هویت دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همچنین والدین، مربیان و آموزگاران می‌توانند از این کتاب برای آموزش مفاهیم همدلی و پذیرش استفاده کنند.

بخشی از کتاب جوجه اردک زشت

«روزی روزگاری در مزرعه‌ای سرسبز، اردکی مهربان در لانه‌اش نشسته بود. اردک قصهٔ ما بی‌حوصله و منتظر بود. گاهی آه می‌کشید و می‌گفت: «کاش زودتر جوجه‌هایم به دنیا بیایند. چه‌قدر دلم می‌خواهد که آن‌ها را ببینم!» بالاخره در صبحی آفتابی، تخم‌ها یکی یکی ترک خوردند. چند جوجه اردک زرد و نرم از آن‌ها بیرون آمدند و با صدای تیز و شیرین خود گفتند: «قواک! قواک!» و بال‌های کوچک خود را تکان دادند. مامان اردک با ذوق گفت: «به‌به! چه جوجه‌های بانمکی دارم!» اما هنوز یک تخم بزرگ در لانه مانده بود. مامان اردک گفت: «این یکی مثل بقیه نیست؛ حتما به وقت بیشتری نیاز دارد.» پس دوباره روی آن نشست و صبر کرد.»