کتاب گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس علیرضا ملکی سورکوهی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس

کتاب گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس

کتاب «گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس» نوشتهٔ علیرضا ملکی سورکوهی و با تصویرگری آناهیتا جوانمردی، اثری داستانی برای کودکان است که نشر متخصصان آن را منتشر کرده است. این کتاب با محوریت موضوعاتی چون دوستی، مهربانی و اعتماد، داستانی آموزنده را برای گروه سنی ۷ سال به بالا روایت می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس

«گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس» داستانی کودکانه است که با زبانی ساده و تصاویری رنگی، مفاهیمی چون دوستی، وفاداری و اهمیت انتخاب دوستان را به تصویر می‌کشد. علیرضا ملکی سورکوهی در این کتاب، ماجرای چند پرنده را روایت کرده که هرکدام با تصمیمات و رفتارهای خود، پیام‌هایی دربارهٔ اعتماد و عواقب آن به مخاطب منتقل می‌کنند. ساختار کتاب به‌صورت داستانی پیوسته است و با توجه به گروه سنی هدف، روایت به‌گونه‌ای طراحی شده که کودکان بتوانند به‌راحتی با شخصیت‌ها و اتفاقات همذات‌پنداری کنند. تصویرگری آناهیتا جوانمردی نیز به جذابیت و فهم بهتر داستان کمک کرده است. این کتاب در قالب داستان کوتاه کودکانه، تلاش دارد با ماجرایی ساده اما پرمعنا، ارزش‌های انسانی را به نسل جدید منتقل کند.

خلاصه کتاب گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با معرفی دو پرنده به نام‌های «سینه‌سرخ» و «حنایی» آغاز می‌شود که تصمیم می‌گیرند برای زمستان لانه‌ای بسازند و آذوقه جمع کنند. آن‌ها با همکاری و تقسیم وظایف، به فکر ساختن خانه‌ای گرم و امن هستند. در همسایگی آن‌ها، دارکوبی زندگی می‌کند که با نوک تیزش تنهٔ درخت را سوراخ کرده و برای خود لانه‌ای ساخته است. دارکوب به حنایی پیشنهاد می‌دهد که به جای تلاش برای ساختن لانه با شاخ و برگ، به او بپیوندد و در لانهٔ آماده و گرم دارکوب زندگی کند. حنایی که تحت‌تأثیر راحتی و ظاهر جذاب لانهٔ دارکوب قرار گرفته، پیشنهاد او را می‌پذیرد و دوست قدیمی خود، سینه‌سرخ را تنها می‌گذارد. سینه‌سرخ با تلاش فراوان، به‌تنهایی لانه‌ای می‌سازد و برای زمستان آماده می‌شود. اما حنایی در لانهٔ دارکوب با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود؛ دارکوب نه‌تنها فضای کافی برای او باقی نمی‌گذارد، بلکه رفتار مناسبی هم ندارد. با شروع سرما و بارش برف، حنایی متوجه اشتباه خود می‌شود و از تصمیمش پشیمان می‌گردد. درنهایت، سینه‌سرخ با مهربانی و وفاداری، حنایی را می‌پذیرد و به او کمک می‌کند تا از سرما و گرسنگی نجات پیدا کند. داستان با تأکید بر ارزش دوستی واقعی و اعتماد به دوستان قدیمی به پایان می‌رسد، بی‌آنکه پایان ماجرا به‌طور کامل افشا شود.

چرا باید کتاب گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستانی ساده و آموزنده، به کودکان نشان می‌دهد که دوستی و وفاداری ارزش‌هایی هستند که نباید به‌راحتی از دست بروند. ماجرای «گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس» به‌خوبی اهمیت انتخاب دوستان مناسب و عواقب اعتماد بی‌جا را به تصویر می‌کشد. همچنین، داستان به کودکان کمک می‌کند تا مفهوم پشیمانی و بازگشت به ارزش‌های اصیل را درک کنند. تصویرگری جذاب و فضای داستانی کودکانه، این اثر را به گزینه‌ای مناسب برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم اخلاقی تبدیل کرده است.

این کتاب برای کودکان ۷ سال به بالا که به داستان‌های حیوانات و موضوعات دوستی و مهربانی علاقه دارند، مناسب است. همچنین والدین و مربیانی که به‌دنبال کتابی برای آموزش ارزش‌های اخلاقی به کودکان هستند، می‌توانند از این اثر بهره ببرند.

بخشی از کتاب گنجشک باوفا و دارکوب بدجنس

«در همسایگی کنجشک‌ها، یک دارکوب زندگی می‌کرد که با نوک دراز و تیز خود، تنهٔ درختی را سوراخ و مثل سایر دارکوب‌ها، برای خودش لانه درست کرده بود. دارکوب نزدیک حنایی شد و به او گفت: «داری چه کار می‌کنی؟» حنایی جواب داد: «دارم فکر می‌کنم که با کمک دوست خوبم، سینه‌سرخ، یک لانهٔ جدید بسازم. فصل سرما نزدیک است و باید برای جمع‌آوری آذوقهٔ زمستانی هم آماده باشیم.» دارکوب با نگاهی به حنایی گفت: «چرا این‌همه زحمت می‌کشی؟ بیا با من زندگی کن. لانهٔ من گرم و نرم است و دیگر نیازی به جمع‌کردن چوب و برگ نداری.» حنایی کمی فکر کرد و گفت: «ولی من و سینه‌سرخ همیشه با هم بودیم و دوست داشتیم با کمک هم لانه بسازیم.» دارکوب با خنده گفت: «دوستی خوب است، اما راحتی بهتر است! من همیشه لانهٔ آماده دارم. اگر دوست داشتی، بیا پیش من.» حنایی با تردید به دارکوب نگاه کرد و به فکر فرو رفت...

۲۵%