کتاب اولین کتاب من، کوسه ها باز بیشاپ + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:باز بیشاپ
انتشارات:نشر دُکسا
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب اولین کتاب من، کوسه ها

اولین کتاب من، کوسه‌ها اثری از باز بیشاپ با ترجمه‌ی مهسا پورحقانی است که نشر دکسا آن را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. این کتاب اطلاعاتی جامع و جذاب درباره‌ی کوسه‌ها، یکی از شگفت‌انگیزترین موجودات دریایی، ارائه می‌دهد و به‌طور ویژه برای کودکان و نوجوانان طراحی شده است. متن کتاب با زبانی ساده و قابل فهم، دنیای پررمزوراز کوسه‌ها را به تصویر می‌کشد و به معرفی گونه‌های مختلف، ویژگی‌های بدنی، رفتارها و نقش آن‌ها در اکوسیستم دریایی می‌پردازد. علاوه‌بر اطلاعات علمی، کتاب تلاش کرده است تا با تصاویر و مثال‌های متنوع، کنجکاوی و علاقه‌ی مخاطبان جوان را نسبت به دنیای زیر آب برانگیزد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اولین کتاب من، کوسه ها

اولین کتاب من، کوسه‌ها نوشته‌ی باز بیشاپ و ترجمه‌ی مهسا پورحقانی، اثری آموزشی و علمی برای کودکان و نوجوانان است که به معرفی دنیای کوسه‌ها می‌پردازد. این کتاب در قالبی مصور و رنگارنگ، اطلاعاتی درباره‌ی تاریخچه‌ی کوسه‌ها، ساختار بدنی، رفتارهای زیستی و گونه‌های مختلف آن‌ها ارائه کرده است. نویسنده با بهره‌گیری از مثال‌های ملموس و توضیحات کوتاه، تلاش کرده است تا مفاهیم علمی را به‌گونه‌ای بیان کند که برای مخاطبان کم‌سن‌وسال قابل درک باشد. ساختار کتاب به‌صورت بخش‌بندی‌شده است و هر بخش به یکی از جنبه‌های زندگی کوسه‌ها اختصاص یافته است؛ از معرفی گونه‌های مختلف گرفته تا ویژگی‌های منحصربه‌فرد هرکدام، نحوه‌ی شکار، تغذیه و حتی نقش کوسه‌ها در اکوسیستم دریایی. در انتهای کتاب نیز واژه‌نامه‌ای برای توضیح اصطلاحات علمی و تخصصی آورده شده است تا فهم مطالب برای کودکان آسان‌تر شود. این کتاب نه‌تنها اطلاعات علمی ارائه می‌دهد، بلکه به اهمیت حفاظت از کوسه‌ها و نقش انسان در بقای آن‌ها نیز اشاره کرده است.

خلاصه کتاب اولین کتاب من، کوسه ها

این کتاب غیرداستانی است و خلاصه‌ی محتوایی آن به شرح زیر است: کتاب اولین کتاب من، کوسه‌ها با معرفی کوسه‌ها به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین گونه‌های حیوانات آغاز شده است. نویسنده توضیح داده است که کوسه‌ها بیش از ۴۰۰ میلیون سال پیش در آب‌های زمین زندگی می‌کرده‌اند و حتی پیش از دایناسورها وجود داشته‌اند. ساختار بدنی کوسه‌ها، تفاوت آن‌ها با سایر ماهی‌ها و ویژگی‌هایی مانند اسکلت غضروفی، انواع باله‌ها و حس بویایی قوی از جمله موضوعاتی است که در بخش‌های ابتدایی کتاب به آن‌ها پرداخته شده است. در ادامه، کتاب به معرفی گونه‌های مختلف کوسه‌ها می‌پردازد و هرکدام را با ویژگی‌های منحصربه‌فردشان شرح داده است؛ از کوسه‌ی آب‌سنگ باهاما و کوسه‌های سرگاوی گرفته تا کوسه‌ی سفید بزرگ و کوسه‌نهنگ. هر گونه با توضیحاتی درباره‌ی محل زندگی، نحوه‌ی شکار، اندازه و رفتارهای خاص خود معرفی شده است. برای مثال، کوسه‌نهنگ به‌عنوان بزرگ‌ترین ماهی دنیا و کوسه‌ی سرچکشی بزرگ با سر پهن و دید وسیع توصیف شده‌اند. کتاب همچنین به رفتارهای جالب کوسه‌ها مانند شکار گروهی، استتار، تولید نور در برخی گونه‌ها و مهاجرت اشاره کرده است. در بخش‌هایی از کتاب، نقش کوسه‌ها به‌عنوان شکارچیان اصلی اقیانوس و اهمیت آن‌ها در حفظ تعادل اکوسیستم دریایی توضیح داده شده است. در انتها، نویسنده به خطرات تهدیدکننده‌ی کوسه‌ها، نقش انسان در کاهش جمعیت آن‌ها و راهکارهایی برای حفاظت از این موجودات پرداخته است. واژه‌نامه‌ای نیز برای توضیح اصطلاحات علمی و تخصصی در پایان کتاب آمده است.

چرا باید کتاب اولین کتاب من، کوسه ها را بخوانیم؟

این کتاب با ارائه‌ی اطلاعات دقیق و طبقه‌بندی‌شده درباره‌ی کوسه‌ها، به مخاطب کمک می‌کند تا شناختی عمیق‌تر و واقعی‌تر از این موجودات دریایی پیدا کند. ویژگی شاخص کتاب، بیان ساده و مثال‌های متنوعی است که مفاهیم علمی را برای کودکان و نوجوانان قابل لمس کرده است. تصاویر و توضیحات کوتاه، یادگیری را جذاب‌تر و آسان‌تر می‌کند. علاوه‌بر این، کتاب به اهمیت حفاظت از کوسه‌ها و نقش آن‌ها در اکوسیستم اشاره کرده است و مخاطب را به مسئولیت‌پذیری در قبال محیط زیست تشویق می‌کند. مطالعه‌ی این اثر نه‌تنها اطلاعات علمی ارائه می‌دهد، بلکه نگرش تازه‌ای نسبت به دنیای زیر آب و موجودات آن ایجاد می‌کند.

خواندن این کتاب به کودکان و نوجوانانی پیشنهاد می‌شود که به حیوانات دریایی، به‌ویژه کوسه‌ها علاقه دارند یا دوست دارند درباره‌ی زیست‌شناسی و محیط زیست بیشتر بدانند. همچنین برای والدین و مربیانی که به‌دنبال منابع آموزشی تصویری و قابل فهم درباره‌ی جانوران دریایی هستند، مناسب است.

بخشی از کتاب اولین کتاب من، کوسه ها

کوسه‌ها از قدیمی‌ترین نوع پا گونه‌های حیوانات هستند. اولین کوسه‌های شناخته شده بیش از ۴۰۰ میلیون سال قبل در آب‌های زمین شنا می‌کردند، حتی قبل از دایناسورها! کوسه‌ها ماهی هستند. مانند ماهی‌های دیگر، کوسه‌ها هم از طریق آب‌شش نفس می‌کشند و برای شنا کردن از باله استفاده می‌کنند. برخلاف بقیه‌ی ماهی‌ها، اسکلت کوسه به جای استخوان از غضروف ساخته شده است. غضروف نسبت به استخوان انعطاف بیشتری دارد و به حرکت کوسه کمک می‌کند. کوسه‌ها در اندازه‌های مختلف هستند و در هر اقیانوسی شنا می‌کنند. بعضی از آنها حتی در دریاچه‌ها و رودخانه هم زندگی می‌کنند. کوسه‌ها یکی از جالب‌ترین حیوانات روی زمین هستند.