کتاب خداشناسی در اصول کافی + دانلود نمونه رایگان

کتاب خداشناسی در اصول کافی

گردآورنده:علیرضا ملکی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب خداشناسی در اصول کافی

کتاب الکترونیکی «خداشناسی در اصول کافی» به گردآوری و تدوین علیرضا ملکی اختصاص دارد و نشر حافظ اسرار آن را منتشر کرده است. این اثر بخشی از مجموعه کتاب‌های سیری در اسرار خداشناسی است و به بررسی احادیث و آموزه‌های مرتبط با شناخت خداوند در کتاب «اصول کافی» می‌پردازد. کتاب حاضر با بهره‌گیری از ترجمه و شرح سید جواد مصطفوی و بر اساس آثار محمدباقر کمره‌ای، تلاش دارد مفاهیم بنیادین توحید و خداشناسی را از منظر روایات شیعه و به‌ویژه احادیث امامان معصوم تبیین کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خداشناسی در اصول کافی

«خداشناسی در اصول کافی» اثری است که با تمرکز بر بخش‌هایی از کتاب حدیثی «اصول کافی» نوشتهٔ محمدبن یعقوب کلینی، به موضوع خداشناسی و توحید در اندیشهٔ شیعه می‌پردازد. این کتاب در قالب ناداستان و با ساختاری تحلیلی و روایی، مجموعه‌ای از احادیث، مناظرات و استدلال‌های امامان معصوم را دربارهٔ شناخت خداوند گردآوری کرده است. اثر حاضر بخشی از مجموعه‌ای با عنوان «سیری در اسرار خداشناسی» است و به‌طور خاص، احادیث مرتبط با توحید، صفات الهی، حدوث جهان، و پاسخ به شبهات منکران خدا را بررسی می‌کند. کتاب با ترجمه و شرح سید جواد مصطفوی و بر اساس آثار محمدباقر کمره‌ای تدوین شده و تلاش دارد با زبانی روشن، مفاهیم عمیق فلسفی و کلامی را از دل روایات استخراج کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا به معرفی اجمالی «اصول کافی» و جایگاه آن در میان منابع حدیثی شیعه می‌پردازد و سپس با نقل مناظرات و استدلال‌های امام صادق و دیگر امامان، به تبیین مباحث خداشناسی می‌پردازد. این اثر نه‌تنها برای پژوهشگران علوم دینی، بلکه برای علاقه‌مندان به مباحث فلسفهٔ دین و کلام اسلامی نیز قابل استفاده است.

خلاصه کتاب خداشناسی در اصول کافی

در «خداشناسی در اصول کافی»، محور اصلی کتاب بر نقل و شرح احادیث و مناظراتی است که به موضوع توحید و شناخت خداوند می‌پردازند. نویسنده با گردآوری روایات از امامان معصوم، به‌ویژه امام صادق، تلاش کرده است تا ابعاد مختلف خداشناسی را از منظر شیعه بررسی کند. در این کتاب، مباحثی چون اثبات وجود خدا، رد شبهات منکران و دهریون، تبیین صفات الهی، و توضیح حدود و مرزهای شناخت انسان از ذات خداوند مطرح شده است. - کتاب با نقل مناظراتی آغاز می‌شود که در آن‌ها امام صادق با منکران خدا و دوگانه‌پرستان به گفت‌وگو می‌نشیند و با استدلال‌های عقلی و مثال‌های ملموس، وجود خداوند و یگانگی او را اثبات می‌کند. - در ادامه، به موضوعاتی مانند حادث بودن جهان، محدودیت ادراک انسان نسبت به ذات الهی، و تفاوت صفات خداوند با صفات مخلوقات پرداخته می‌شود. امامان معصوم در این احادیث، بر این نکته تأکید دارند که خداوند نه جسم است و نه قابل درک با حواس، و صفات او عین ذات اوست. - کتاب همچنین به نقد دیدگاه‌های دهریون و منکران خدا می‌پردازد و با نقل مناظرات، نشان می‌دهد که جهل انسان نسبت به جهان و ناتوانی او در شناخت کامل، دلیلی بر انکار خداوند نیست. - در بخش‌هایی از کتاب، به موضوعاتی چون نهی از توصیف خداوند به غیر آنچه خود فرموده، کمترین درجهٔ خداشناسی، و تفاوت میان اسماء الهی و اسماء مخلوقات اشاره شده است. در مجموع، «خداشناسی در اصول کافی» با تکیه‌بر احادیث و مناظرات، تلاش دارد تصویری روشن از مبانی توحید و شناخت خداوند در اندیشهٔ شیعه ارائه دهد، بی‌آنکه وارد مباحث انتزاعی و پیچیدهٔ فلسفی شود.

چرا باید کتاب خداشناسی در اصول کافی را بخوانیم؟

این کتاب با گردآوری و شرح احادیث و مناظرات امامان معصوم دربارهٔ خداشناسی، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با استدلال‌های عقلی و نقلی در باب توحید و صفات الهی آشنا شود. «خداشناسی در اصول کافی» نه‌تنها به پرسش‌های بنیادین دربارهٔ وجود خدا و صفات او پاسخ می‌دهد، بلکه با نقل مناظرات تاریخی، شیوهٔ استدلال و گفت‌وگو در مواجهه با شبهات را نیز نشان می‌دهد. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به درک عمیق‌تر از مبانی اعتقادی شیعه و روش‌های استدلالی امامان کمک کند و زمینه‌ای برای تأمل بیشتر در مباحث فلسفهٔ دین و کلام اسلامی فراهم آورد.

مطالعهٔ این کتاب به علاقه‌مندان مباحث اعتقادی، دانشجویان و پژوهشگران علوم دینی، و کسانی که به دنبال فهم بهتر توحید و خداشناسی در اندیشهٔ شیعه هستند پیشنهاد می‌شود. همچنین برای افرادی که با پرسش‌ها و شبهات فلسفی و کلامی دربارهٔ وجود خدا روبه‌رو هستند، این اثر می‌تواند راهگشا باشد.

بخشی از کتاب خداشناسی در اصول کافی

«امام صادق علیه‌السلام فرمود: ای پسر آدم، اگر پرنده‌ای دل تو را بخورد سیر نگردد و اگر سر سوزنی بر دیده‌ات نهند آن را بپوشاند و کور کند و تو می‌خواهی با این دو ملکوت و باطن آسمان‌ها و زمین را بدانی؟ اگر راست می‌گویی همین خورشید یک آفریدهٔ خداست، اگر می‌توانی که چشم خود را بدان بدوزی و خوب آن را نگاه کنی، پس چنان است که تو می‌گویی. ابی هاشم جعفری گوید: از امام رضا علیه‌السلام پرسیدم که خدا را توان وصف کرد؟ فرمود: قرآن نمی‌خوانی؟ عرض کردم چرا. فرمود: قول خدای تعالی را نخواندی که «لا تدرکه الابصار و هو یدرک الابصار»؟ گفتم: چرا. فرمود: ابصار را می‌فهمی؟ گفتم: آری. فرمود: چیست؟ گفتم: دید چشم‌ها. فرمود: اوهام دل‌ها مهم‌تر از دید چشم‌هاست؛ اوهام او را ادراک نکنند و اوهام را او درک کند.»