کتاب مهج
معرفی کتاب مهج
کتاب الکترونیکی «مُهَج» اثر «وحید خسروبیگی» مجموعهای از اشعار مذهبی و آیینی است که نشر ماندگاران آن را منتشر کرده است. این کتاب در قالب مرثیه، نوحه، زمینه و شور سروده شده و به موضوعات مرتبط با اهل بیت (ع)، بهویژه واقعهٔ کربلا و مصائب خاندان پیامبر (ص) میپردازد. سرودههای این مجموعه، اغلب با محوریت سوگواری و مدح شخصیتهای برجستهٔ شیعه، بهویژه امام حسین (ع)، حضرت زهرا (س)، حضرت علی (ع) و دیگر بزرگان دین، نگاشته شدهاند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مهج
«مُهَج» مجموعهای از اشعار فارسی معاصر است که در قالبهای مختلف مرثیه، نوحه، زمینه و شور سروده شدهاند. این کتاب در دستهٔ شعر مذهبی و آیینی قرار میگیرد و محتوای آن به وقایع و شخصیتهای مهم تاریخ تشیع، بهویژه واقعهٔ عاشورا و مصائب اهل بیت (ع)، اختصاص یافته است. وحید خسروبیگی، شاعر این اثر، با بهرهگیری از زبان روزمره و مضامین عاطفی، تلاش کرده است تا ارتباطی نزدیک میان مخاطب و مفاهیم دینی برقرار کند. ساختار کتاب به گونهای است که هر شعر یا نوحه، به یکی از شخصیتها یا رویدادهای تاریخی میپردازد و در کنار بیان احساسات و سوگواری، به آموزههای اخلاقی و معنوی نیز توجه دارد. این مجموعه نهتنها برای استفادهٔ شخصی علاقهمندان به شعر آیینی مناسب است، بلکه مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) نیز میتوانند از آن بهره ببرند. قالب کتاب، مجموعه شعر است و هر قطعه، مستقل از دیگری، به موضوعی خاص اشاره دارد.
چرا باید کتاب مهج را بخوانیم؟
«مُهَج» با گردآوری اشعار آیینی و مرثیههای معاصر، فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با زبان شعر، به عمق عواطف و باورهای مذهبی شیعه نزدیک شود. این کتاب با تمرکز بر سوگواری و مدح اهل بیت (ع)، بهویژه امام حسین (ع) و حضرت زهرا (س)، فضایی برای تأمل بر مفاهیم ایثار، وفاداری و عشق به خاندان پیامبر (ص) ایجاد میکند. اشعار این مجموعه، علاوهبر بیان مصائب و رنجهای تاریخی، به امید، دعا و ارتباط معنوی با اهل بیت (ع) نیز میپردازند. خواندن این کتاب میتواند برای کسانی که به دنبال تجربهٔ عاطفی و معنوی عمیق در قالب شعر هستند، ارزشمند باشد. همچنین، این اثر منبعی برای مداحان و ذاکران است تا از سبکها و مضامین متنوع آن در مجالس مذهبی بهره ببرند.
این کتاب برای علاقهمندان به شعر آیینی و مذهبی، مداحان، ذاکران اهل بیت (ع)، و کسانی که به دنبال تقویت ارتباط معنوی خود با مفاهیم عاشورا و اهل بیت (ع) هستند، مناسب است. همچنین، برای پژوهشگران ادبیات معاصر و کسانی که دغدغهٔ شناخت شعر مذهبی روز را دارند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب مهج
«بر در بیت امیرالمومنین در میزنم هر شب و هر روز و هر ساعت مکرر میزنم راه و رسم در زدن را هم دگر آموختم مثل نوکرهای خوبش، مثل قنبر میزنم من کبوتر بچهای بودم که از روز نخست روی بام خانهٔ حیدر فقط پر میزنم من همیشه سایهاش را بر سرم حس میکنم به همین خاطر به سینه سنگ حیدر میزنم روی پیشانی هرکس که علی را رد کند بی برو برگرد چسب گبر و کافر میزنم در گرفتاری و سختی رو به نامردان مزن من فقط در مشکلاتم، رو به حیدر میزنم خانههای خادمانش هم خودش دارالشفاست لاف نه، حرف از علی فتاح خیبر میزنم من غدیری هستم و اهل سقیفه نیستم داده وعده لحظهٔ مردن میآید در برم بوسه بر پای علی را پس در آخر میزنم»