کتاب هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده
معرفی کتاب هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده
کتاب الکترونیکی «هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده» نوشتهٔ «مایانک کجریوال» و با ترجمهٔ «ایمان رئیسی وانانی» و «مانا شاکرین» توسط نشر آتینگر منتشر شده است. این اثر به بررسی نقش و تأثیر هوش مصنوعی در شکلدهی به صنایع آینده میپردازد و با رویکردی تحلیلی، کاربردهای این فناوری را در حوزههای مختلف صنعتی و اجتماعی واکاوی میکند. کتاب حاضر برای علاقهمندان به فناوری، دانشجویان و فعالان حوزهٔ صنعت و مدیریت فناوری اطلاعات، منبعی جامع و روزآمد بهشمار میآید. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده
«هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده» اثری ناداستان و تحلیلی است که به قلم «مایانک کجریوال» نگاشته شده و تمرکز آن بر بررسی جایگاه و نقش هوش مصنوعی در صنایع نوظهور و آینده است. این کتاب با ساختاری منظم و فصلبندیشده، ابتدا به تعریف مفاهیم پایهای هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و یادگیری ژرف میپردازد و سپس به بررسی چالشها و فرصتهای پیادهسازی این فناوری در صنایع مختلف میرسد. نویسنده با تکیهبر شواهد و مطالعات موردی، روندهای جهانی و تحولات فناورانه را تحلیل کرده و به موضوعاتی مانند بازده سرمایهگذاری، چالشهای داده، اخلاق و سیاستگذاری در هوش مصنوعی و همچنین تأثیر این فناوری بر نیروی کار و ساختارهای سازمانی میپردازد. کتاب با نگاهی واقعگرایانه، از گمانهزنیهای صرف پرهیز میکند و تلاش دارد تصویری مستند و مبتنی بر شواهد از آیندهٔ صنایع تحتتأثیر هوش مصنوعی ارائه دهد. قالب کتاب ناداستان تحلیلی است و برای مخاطبانی با دغدغههای فناورانه و مدیریتی، محتوایی قابلتوجه فراهم میکند.
خلاصه کتاب هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده
کتاب «هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده» با مروری بر تاریخچه و مفاهیم پایهای هوش مصنوعی آغاز میشود و سپس به تبیین جایگاه این فناوری در صنایع آینده میپردازد. نویسنده ابتدا تفاوتها و ارتباطات میان هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و یادگیری ژرف را شرح داده و انواع یادگیری ماشین را با مثالهای کاربردی توضیح میدهد. در ادامه، کتاب به بررسی چالشهای عملی پیادهسازی هوش مصنوعی در صنایع میپردازد؛ از جمله معضلات مربوط به دادهها، کیفیت داده، حفظ حریم خصوصی و سنجش بازده سرمایهگذاری در پروژههای مبتنیبر هوش مصنوعی. در بخشهای میانی، اثر به نقش شرکتهای بزرگ فناوری، استارتاپها و بنگاههای غیر فناورانه در توسعه و تجاریسازی هوش مصنوعی میپردازد و با ارائهٔ مطالعات موردی، کاربردهای این فناوری را در حوزههایی مانند رادیولوژی، بانکداری، تولید و خردهفروشی بررسی میکند. نویسنده تأکید کرده است که پیادهسازی هوش مصنوعی در سازمانها نهتنها به تغییرات فناورانه، بلکه به تحولات ساختاری و مهارتی در نیروی کار نیز منجر میشود. در فصلهای پایانی، کتاب به موضوعات اخلاقی و سیاستگذاری در حوزهٔ هوش مصنوعی میپردازد و چالشهایی مانند مقررات حفاظت از دادهها، مالکیت معنوی آثار تولیدشده توسط هوش مصنوعی و معضلات قانونی پیرامون فناوریهای نوظهور را بررسی میکند. در نهایت، نویسنده با پرهیز از پیشبینیهای اغراقآمیز، بر اهمیت تحلیل روندهای واقعی و شواهد موجود برای درک آیندهٔ صنایع تحتتأثیر هوش مصنوعی تأکید میکند. پیام اصلی کتاب این است که هوش مصنوعی، با وجود همهٔ چالشها و ابهامات، بهعنوان پیشران اصلی تحول در صنایع آینده نقشآفرینی خواهد کرد.
چرا باید کتاب هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی تحلیلی و مستند، تصویری جامع از تأثیرات هوش مصنوعی بر صنایع مختلف ارائه میدهد و بهجای تکیهبر پیشبینیهای غیرمستند، بر شواهد و مطالعات موردی تمرکز دارد. خواننده با مطالعهٔ این اثر میتواند با مفاهیم پایهای هوش مصنوعی، چالشهای پیادهسازی آن در صنعت، مسائل اخلاقی و سیاستگذاریهای مرتبط و همچنین روندهای جهانی در این حوزه آشنا شود. کتاب برای کسانی که به دنبال درک عمیقتر از نقش هوش مصنوعی در آیندهٔ کسبوکار و جامعه هستند، محتوایی کاربردی و روزآمد فراهم میکند. همچنین، با بررسی نمونههای واقعی و تحلیل ساختارهای سازمانی، به مدیران و تصمیمگیرندگان کمک میکند تا با دیدی واقعبینانهتر به فرصتها و تهدیدهای این فناوری بنگرند.
مطالعهٔ این کتاب به علاقهمندان حوزهٔ فناوری، دانشجویان و پژوهشگران رشتههای مهندسی، مدیریت فناوری اطلاعات و علوم داده، مدیران صنایع و فعالان حوزهٔ سیاستگذاری فناوری پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ آیندهٔ شغلی، تحول در ساختارهای سازمانی یا مسائل اخلاقی و حقوقی مرتبط با هوش مصنوعی دارند، این اثر میتواند راهگشا باشد.
بخشی از کتاب هوش مصنوعی تحولی در صنایع آینده
«آرمان این کتاب، تبیین نقش هوش مصنوعی در «صنایع آینده» است. نه گمانهزنی درباره «چگونگی» شکلگیری این صنایع، زیرا تاریخ به ما آموخته است که در توانایی پیشبینی اختراعات بلندمدت، باید فروتن باشیم. چه کسی در سال ۲۰۰۰ میتوانست با استدلال پیشبینی کند مثلا شرکتی مانند ۸016 به سازنده تریلیون دلاری گوشیهای هوشمند تبدیل شود؟؛ صنعت گردشگری استثنایی مانند اعتیاد به رسانههای اجتماعی در قرن بیست و یک پدیدار گردد؟؛ یک رمزارز غیرمتمرکز (بیتکوین) بهاندازه مصرف انرژی یک کشور کوچک نیاز به انرژی برای استخراج پیدا کند؟ یا یک اثر هنری خلقشده توسط هوش مصنوعی، مجادلات بینالمللی درباره حق نشر آن ایجاد کند (فصل ششم)؟ با نگاه به گذشته، به نظر میرسد اگرچه پیشبینی چرخههای کسبوکار (که خود بسیار ناچیز است) تا حدی ممکن است. اما پیشبینی مسیر فناوریهای پیشرفته، چه رسد به تأثیرات آن، عملاً غیرممکن است. من امیدوارم که هدف من کمتر جاهطلبانه باشد اما خالی از فایده هم نباشد. به زبان ساده، من قصد ندارم زمان زیادی را به گمانهزنی در مورد این که اختراعات و یا صنایع آینده چه خواهد بود، صرف کنم. بهعلاوه قرار هم نیست در مورد تأثیرات پیشبینیشده فناوری که در حال حاضر وجود ندارد (و ممکن است تا بیست سال دیگر هم وجود نداشته باشد و با طبق دادههای ما احتمالاً تا چند سال آینده متداول خواهند شد) بحث کنم. در عوض، این کتاب بر اساس این فرض استوار شده است که هوش مصنوعی، آنگونه که امروزه وجود دارد، به ما اجازه میدهد تا مطالب مهمی را در مورد صنایع بالقوه آینده عنوان کنیم. به بیان دیگر همانگونه که لازم نیست بازارهای آینده را- که هنوز شکل نگرفتهاند- دقیقاً تعریف کنیم تا بتوانیم دربارهٔ رویکرد مناسب خود نسبت به صنایع کنونی گفتوگو کنیم، همچنین نیازی نیست بدانیم آیندهٔ هوش مصنوعی دقیقاً چگونه خواهد بود. چرا که همین صنایع امروزی، چشمانداز آیندهٔ غیرقطعی خود را ترسیم میکنند.»