کتاب آیین دوست یابی و مهارت های ارتباطی برای کودکان و نوجوانان
معرفی کتاب آیین دوست یابی و مهارت های ارتباطی برای کودکان و نوجوانان
کتاب الکترونیکی «آیین دوستیابی و مهارتهای ارتباطی برای کودکان و نوجوانان» (The Social Skills Workbook for Kids) نوشتهٔ ناتاشا دانیلز و با ترجمهٔ میلاد شیروانی توسط نشر نبض دانش منتشر شده است. این کتاب با رویکردی آموزشی و تعاملی، به کودکان و نوجوانان کمک میکند تا مهارتهای اجتماعی، دوستیابی و ارتباط مؤثر را بیاموزند و تمرین کنند. تمرکز اصلی کتاب بر آموزش گامبهگام مهارتهای ارتباطی، حل تعارض، و تقویت اعتماد به نفس در موقعیتهای اجتماعی است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آیین دوست یابی و مهارت های ارتباطی برای کودکان و نوجوانان
این کتاب در قالب مجموعهای از فعالیتها، تمرینها و مثالهای کاربردی، به کودکان و نوجوانان میآموزد که مهارتهای اجتماعی نیز مانند ریاضی یا هنر، قابل یادگیری و تمرین هستند. «آیین دوستیابی و مهارتهای ارتباطی برای کودکان و نوجوانان» با زبانی ساده و مستقیم، به موضوعاتی چون شروع مکالمه، حفظ دوستیها، حل اختلافات، مدیریت احساسات و رفتار مناسب در خانه و مدرسه میپردازد. نویسنده، که خود مددکار بالینی است، تلاش کرده تا با ارائهٔ راهکارهای عملی و قابل اجرا، والدین و مربیان را نیز در مسیر آموزش این مهارتها به فرزندانشان همراه کند. کتاب در سال ۱۴۰۴ منتشر شده و ساختار آن به گونهای است که هر فصل با تمرینها و فعالیتهای متنوع، کودک را به مشارکت فعال در یادگیری تشویق میکند. این اثر نهتنها برای کودکان و نوجوانان، بلکه برای والدین و معلمان نیز منبعی مفید به شمار میآید تا بتوانند فرزندان را در مسیر رشد اجتماعی و ارتباطی حمایت کنند.
خلاصه کتاب آیین دوست یابی و مهارت های ارتباطی برای کودکان و نوجوانان
کتاب «آیین دوستیابی و مهارتهای ارتباطی برای کودکان و نوجوانان» با معرفی اهمیت مهارتهای اجتماعی آغاز میشود و به کودکان نشان میدهد که این مهارتها مانند ابرقدرتهایی هستند که میتوان آنها را شناخت و تقویت کرد. در فصلهای ابتدایی، کودک با فعالیتهایی مانند رمزگشایی از ابرقدرتهای اجتماعی خود، تمرین مشاهده و گوش دادن، و شناسایی احساسات دیگران آشنا میشود. سپس، گامبهگام به موضوعاتی مانند شروع مکالمه، ادامه دادن گفتگو، پرسیدن سوالات مناسب، و رعایت نوبت در صحبت کردن پرداخته میشود. کتاب با مثالهای ملموس و تمرینهای عملی، به کودک یاد میدهد که چگونه دوست پیدا کند، دوستیها را حفظ کند و با موقعیتهای دشوار مانند شایعهپراکنی یا اختلاف نظر کنار بیاید. همچنین، به اهمیت خوددوستی، شناخت ارزشهای فردی و مدیریت حساسیتها اشاره میشود. بخشهایی از کتاب به رفتار مناسب در مدرسه، خانه و فضای مجازی اختصاص یافته و نکاتی دربارهٔ آداب معاشرت، همکاری، و مهربانی در موقعیتهای مختلف ارائه میشود. در نهایت، کودک میآموزد که با تمرین و تکرار، میتواند مهارتهای اجتماعی خود را تقویت کند و در روابط دوستانه و خانوادگی موفقتر باشد.
چرا باید کتاب آیین دوست یابی و مهارت های ارتباطی برای کودکان و نوجوانان را خواند؟
این کتاب با ارائهٔ تمرینهای عملی و فعالیتهای تعاملی، به کودکان و نوجوانان کمک میکند تا مهارتهای اجتماعی را به صورت تدریجی و قابل لمس بیاموزند. ساختار کتاب به گونهای است که هر مهارت به بخشهای کوچک تقسیم شده و با مثالهای روزمره و قابل فهم، یادگیری را آسانتر میکند. والدین و مربیان نیز میتوانند از این کتاب به عنوان راهنمایی برای حمایت از فرزندان خود در مسیر رشد اجتماعی بهره ببرند. تمرکز بر خودآگاهی، اعتماد به نفس و مدیریت احساسات، از دیگر ویژگیهای برجستهٔ این اثر است که آن را به منبعی کاربردی برای تقویت روابط دوستانه و خانوادگی تبدیل میکند.
خواندن کتاب آیین دوست یابی و مهارت های ارتباطی برای کودکان و نوجوانان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان و نوجوانانی مناسب است که در برقراری ارتباط با همسالان، دوستیابی یا حفظ دوستیها با چالش روبهرو هستند. همچنین والدین، معلمان و مشاورانی که به دنبال راهکارهایی برای آموزش مهارتهای اجتماعی به فرزندان یا دانشآموزان خود هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند. برای کودکانی که دچار اضطراب اجتماعی، کمرویی یا مشکلات رفتاری در جمع هستند، این کتاب میتواند راهنمایی مؤثر باشد.
فهرست کتاب آیین دوست یابی و مهارت های ارتباطی برای کودکان و نوجوانان
- مقدمه برای والدین: توضیح دربارهٔ اهمیت مهارتهای اجتماعی و نقش والدین در آموزش آنها. - فصل اول: مهارتهای اجتماعی چیستند؟ معرفی مهارتهای اجتماعی به عنوان ابرقدرتهایی که قابل یادگیریاند و تمرینهایی برای شناخت و تقویت آنها. - فصل دوم: چگونه با هر کسی صحبت کنیم؟ آموزش شروع و ادامهٔ مکالمه، پرسیدن سوالات مناسب، رعایت نوبت و نشانههای زبان بدن. - فصل سوم: گوش بدهید! تمرینهای شنیدن فعال، درک زبان بدن، رعایت فاصلهٔ شخصی و اهمیت صبر در گفتگو. - فصل چهارم: دوستیابی: تمرکز بر خوددوستی، شناخت ویژگیهای مثبت فردی، پیدا کردن دوست و حفظ دوستیها. - فصل پنجم: حفظ دوستیها: مدیریت حساسیتها، قوانین اجتماعی رایج، مقابله با شایعهپراکنی و حل اختلافات. - فصل ششم: در مدرسه و خارج از مدرسه: رفتار مناسب در کلاس، همکاری، آداب معاشرت و استفادهٔ ایمن از شبکههای اجتماعی. - فصل هفتم: در خانه خود و خانه دیگران: اشتراکگذاری، رعایت حریم خصوصی، آداب مهمانی و کمک به دیگران.
بخشی از کتاب آیین دوست یابی و مهارت های ارتباطی برای کودکان و نوجوانان
«سلام، دوست عزیز! دوستیابی میتواند سخت باشد. میدانم... واقعاً سخت. دیدن اینکه همهٔ اطرافتان به راحتی دوست پیدا میکنند در حالی که همچنان در تلاش هستید، میتواند ناامیدکننده باشد. من این را درک میکنم! وقتی کودک بودم، خانوادهام مرتباً نقل مکان میکردند. خودم را تماماً در مدارس جدید، محاصره شده با چهرههای تازه مییافتم. نمیدانستم چگونه باید دوست پیدا کنم. ناامیدانه منتظر میماندم تا کسی به من نزدیک شود و سعی کند دوستم شود. این موضوع به ندرت اتفاق میافتاد. بنابراین اغلب احساس ناراحتی و تنهایی میکردم. نمیخواهم این داستان برای شما تکرار شود. آرزو داشتم کسی به من کمک میکرد تا اعتماد به نفسم را بسازم. آرزو داشتم کسی من را تشویق میکرد تا حرکات شجاعانهای انجام دهم. آرزو داشتم کسی به من یاد میداد که چگونه گفتگو را آغاز کرده و ادامه دهم. حتی با افرادی که نمیشناسم. افرادی که مهارتهای اجتماعی عالی دارند، در یک باشگاه مخفی که شما نتوانید عضو آن شوید نیستند، حتی اگر گاهی اینگونه به نظر برسد. شما میتوانید مهارتهای اجتماعی را بیاموزید! من چنین کتابی نداشتم. اما در نهایت یاد گرفتم چگونه مهارتهای اجتماعیام را رشد دهم. یاد گرفتم چه چیزهایی مانعم بودند و چگونه با ترسهایم مقابله کنم. حتی یاد گرفتم چگونه گفتگو را آغاز کنم و در نهایت، خوشبختانه، چگونه دوستیها را ایجاد و حفظ کنم. خوشبختانه، لازم نیست به اندازهٔ من صبر کنید تا بالهای مهارت اجتماعی خود را به دست آورید! من این کتاب را نوشتهام تا تمام مهارتهای اجتماعیای را که هماکنون برای موفقیت در مدرسه، خانه و محله به آنها نیاز دارید، به شما آموزش دهم.»