تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب نسخه اوراژ
معرفی کتاب نسخه اوراژ
معرفی کتاب نسخه اوراژ
کتاب الکترونیکی «نیروی گرجیف (جلد سوم): نسخهٔ اوراژ» نوشتهٔ سی. دالی کینگ با ترجمهٔ محمود پورآزاد اثری پژوهشی در حوزهٔ آموزههای باطنی و مکتب گرجیف است که توسط نشر تحاجیلی منتشر شده است. این کتاب به بررسی و بازخوانی آموزههای آلفرد ریچارد اوراژ، یکی از شاگردان برجستهٔ گرجیف، میپردازد و تلاش دارد نسخهای از دانش باطنی را که در گروههای نیویورک تدریس میشد، حفظ و بازگو کند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نسخه اوراژ
این کتاب در دورهای نوشته شده که آموزههای گرجیف و شاگردانش، بهویژه آلفرد ریچارد اوراژ، در میان جویندگان معنویت و روانشناسی باطنی جایگاه ویژهای داشتند. نویسنده با رویکردی تحلیلی و مستند، به روایت تجربههای شخصی خود از حضور در گروههای اوراژ و تعامل با گرجیف میپردازد. متن کتاب، علاوه بر بازتاب فضای فکری دهههای ابتدایی قرن بیستم، به اختلافات و تفاوتهای رویکردی میان گرجیف و اوراژ نیز اشاره میکند. نویسنده تلاش میکند نسخهای از آموزههای باطنی را که در خطر فراموشی یا تحریف قرار گرفتهاند، با دقت و بیطرفی ثبت کند. کتاب، ضمن مرور تاریخچهٔ شکلگیری این مکتب، به اهمیت تعریف دقیق مفاهیم و اصطلاحات فنی در انتقال دانش باطنی تأکید دارد و خواننده را به رویکردی شکاکانه و جستجوگرانه دعوت میکند.
خلاصه کتاب نسخه اوراژ
این کتاب با مقدمهای مفصل آغاز میشود که در آن نویسنده دلایل نگارش اثر و اهمیت حفظ نسخهٔ اوراژ از آموزههای باطنی را شرح میدهد. متن، به روایت تجربههای نویسنده از آشنایی با گرجیف و اوراژ، شرکت در جلسات گروهی و تأثیر این آموزهها بر زندگی شخصی و فکری او میپردازد. نویسنده تفاوتهای میان رویکرد عقلانی اوراژ و شیوهٔ عاطفی و عملی گرجیف را بررسی میکند و بر اهمیت استقلال فکری و پرهیز از زودباوری یا دیرباوری تأکید دارد. بخشهایی از کتاب به تعریف دقیق مفاهیم کلیدی مانند واقعیت، عدم واقعیت، دانش اصیل و دانش فرعی اختصاص یافته است. نویسنده با استفاده از مثالهایی از علم، فلسفه و روانشناسی، تلاش میکند ساختار و منطق آموزههای باطنی را برای خواننده روشن کند. در ادامه، به جایگاه انسان در جهان، قانون اکتاو و قانون سهگانهٔ گرجیف پرداخته میشود و اهمیت شناخت تواناییهای بالقوهٔ انسان و مسیر تکامل فردی مورد بحث قرار میگیرد. کتاب، خواننده را به رویکردی انتقادی و جستجوگرانه در مواجهه با دانش باطنی دعوت میکند و بر ضرورت تجربهٔ شخصی و آزمونپذیری آموزهها تأکید دارد.
چرا باید کتاب نسخه اوراژ را خواند؟
این کتاب برای کسانی که به آموزههای باطنی، مکتب گرجیف و تاریخچهٔ جنبشهای معنوی قرن بیستم علاقهمند هستند، فرصتی فراهم میکند تا با روایت دست اول یکی از اعضای فعال این جریان آشنا شوند. اثر حاضر، علاوه بر بازخوانی آموزههای اوراژ، به بررسی انتقادی تفاوتهای رویکردی میان عقلانیت و معنویت میپردازد و خواننده را به تفکر مستقل و پرسشگری دعوت میکند. همچنین، کتاب با ارائهٔ تعاریف دقیق و مثالهای علمی، به فهم بهتر مفاهیم پیچیدهٔ روانشناسی باطنی کمک میکند.
خواندن کتاب نسخه اوراژ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به فلسفهٔ باطنی، روانشناسی تحلیلی، تاریخ جنبشهای معنوی و پژوهشگران حوزهٔ گرجیف و شاگردانش مفید است. همچنین کسانی که دغدغهٔ شناخت خود، رشد فردی و جستجوی معنای زندگی دارند، میتوانند از مباحث این اثر بهره ببرند.
فهرست کتاب نسخه اوراژ
- مقدمه: شرح دلایل نگارش کتاب و اهمیت حفظ نسخهٔ اوراژ از آموزههای باطنی. - موضوع و نگرش: تبیین رویکرد کلی کتاب نسبت به دانش باطنی و تمایز آن با تاریخچهٔ ظاهری مکاتب معنوی. - نقشهٔ محلی: معرفی ساختار دانش و جایگاه انسان در جهان، با تأکید بر تقسیمبندی دانش به سه سطح (علم، مهتاب، علم اصیل). - قایق: ارائهٔ روش عملی برای آزمون و تجربهٔ آموزههای باطنی و تأکید بر ضرورت تجربهٔ شخصی. - نقشهٔ بزرگتر: بررسی جایگاه انسان در کیهان، قانون اکتاو و قانون سهگانهٔ گرجیف و ارتباط آن با ساختارهای علمی و فلسفی. - مقصد: جمعبندی و نتیجهگیری دربارهٔ اهمیت رویکرد انتقادی و جستجوگرانه در مواجهه با دانش باطنی.
بخشی از کتاب نسخه اوراژ
«این رساله را برای منتشر کردن ننوشتهام و دلایل این تصمیم را بعداً با جزییات کاملتری بیان میکنم. البته دلایل من برای نوشتن این کتاب ساده و روشن است. این نسخه رویکردی خاص به معارف باطنی است؛ رویکردی که به خوبی و به طور کامل آن را میشناسم و مطمئن هستم اگر اکنون نوشته نشود از بین خواهد رفت. در واقع برای انجام این کار دیر شده است؛ بسیاری از افرادی که در طول پانزده سال گذشته با اصول و جزییات آن به طور کامل آشنا شده بودند، به سمت روشهای دیگر رفتهاند. شاید روشهای مشروعی باشند اما کاملاً متفاوت با یکدیگرند. از نظر آنان این نسخه ماهرانه تحریف شده است. نگرشهای دیگر نیز نه تنها تغییر کرده بلکه با گذشت زمان از بین رفتهاند. همچنین اظهار میدارند این تغییرات با حسن نیت انجام شده است تا با استفاده از تکنیکهای به ظاهر بهتر مسیر اصلی را بهبود ببخشد. هدف من اینجا قضاوت در مورد حکمت اینگونه تلاشها نیست؛ آن چه که بر جای میماند یقیناً مبهم است و در نهایت اعتبار هر آن چه که تحت تاثیر این نسخه قرار گرفته است را ویران میکند. چیزی که برای من اهمیت دارد این است که این نسخه محفوظ بماند. آموزههای باطنی در تمام دورانها وجود داشته است (همانطور که اکنون وجود دارد)؛ اگر چه به ندرت در این سطح پدید میآید، سطحی که آسپنسکی به آن تاریخ عمومی یا تاریخ جنایت میگوید. مانند کتابهای تاریخ در مدارس که از جنگ، دسیسه، خشونت و ظلم میگویند. در حال حاضر و شاید تا مدتهای مدید نظرگاه اجمالی و مبهمی نسبت به آموزههای باطنی داریم که در لباسهای مبدل و نسخههای گوناگونی پدیدار میشوند...»