کتاب افسانه های عجیب و غریب
معرفی کتاب افسانه های عجیب و غریب
کتاب افسانه های عجیب و غریب نوشته رانسم ریگز و ترجمه فریده محرمی، مجموعهای از داستانهای کوتاه فانتزی است که با محوریت شخصیتها و وقایع غیرعادی، دنیایی متفاوت را پیش روی مخاطب میگذارد. این اثر توسط انتشارات انتخاب منتشر شده و با روایتی تخیلی و گاه طنزآمیز، به سراغ افسانههایی میرود که در دل خود نکات اخلاقی و اجتماعی نهفته دارند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب افسانه های عجیب و غریب
کتاب افسانههای عجیب و غریب مجموعهای از داستانهای کوتاه است که هرکدام به روایت ماجرایی متفاوت و شگفتانگیز میپردازد. این کتاب در قالب افسانههایی از فرهنگهای مختلف، شخصیتهایی را معرفی میکند که هر یک ویژگیهای خارقالعاده یا سرگذشتی غیرمعمول دارند. اثر حاضر در سالهای اخیر نوشته شده و با نگاهی به سنتهای شفاهی و مکتوب، تلاش میکند افسانههایی را که نسل به نسل منتقل شدهاند، بازآفرینی کند.
رانسم ریگز در پیشگفتار اشاره میکند که این داستانها نهفقط برای سرگرمی، بلکه بهعنوان حاملان دانش و رازهای پنهان اهمیت دارند. فضای کتاب، آمیزهای از طنز، تخیل و نقد اجتماعی است و هر داستان، جهانی مستقل با قواعد و پیامهای خاص خود دارد. این مجموعه برای نوجوانان و بزرگسالان علاقهمند به ادبیات فانتزی و داستانهای تمثیلی مناسب است و میتواند مخاطب را به دنیایی متفاوت و پر از شگفتی ببرد.
خلاصه داستان افسانه های عجیب و غریب
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
در کتاب افسانههای عجیب و غریب، هر داستان با یک موقعیت غیرمنتظره و شخصیتهایی با تواناییها یا سرنوشتهای عجیب آغاز میشود. برای نمونه، در داستان آدمخواران پر زرق و برق، روستاییان سادهدل با گروهی آدمخوار قانونمند روبهرو میشوند که تنها از اعضای بدن انسانهای تصادفی یا مجرمان تغذیه میکنند. این مواجهه، بهتدریج سبک زندگی روستاییان را دگرگون میکند و آنها را به معامله با آدمخواران و حتی فروش اعضای بدن خود سوق میدهد؛ روندی که به تغییرات عمیق اجتماعی و اخلاقی در روستا میانجامد.
در داستان شاهزاده خانم چنگال زبان، شاهزادهای با ویژگیهای فیزیکی عجیب، درگیر ماجرای هویت، پذیرش و طرد شدن میشود و سرانجام راهی برای اثبات ارزش خود در جامعه مییابد. داستان اولین ایمبرین نیز به روایت زنی میپردازد که میتواند به پرنده تبدیل شود و با تکرار زمان، پناهگاهی برای افراد عجیب و غریب ایجاد میکند. هر داستان، با زبانی نمادین و گاه طنزآمیز، به موضوعاتی چون هویت، تفاوت، قدرت انتخاب و پیامدهای اجتماعی تصمیمات فردی میپردازد. پایانبندیها اغلب باز هستند و مخاطب را به تأمل دربارهی پیامهای اخلاقی و اجتماعی داستانها دعوت میکنند.
چرا باید کتاب افسانه های عجیب و غریب را خواند؟
این کتاب با روایت داستانهایی غیرمنتظره و شخصیتهایی که هرکدام ویژگیهای منحصر به فردی دارند، مخاطب را به دنیایی میبرد که در آن مرز میان واقعیت و خیال محو میشود. هر داستان، فرصتی برای اندیشیدن به ارزشهای انسانی، پیامدهای انتخابها و پذیرش تفاوتها فراهم میکند؛ همچنین فضای طنزآمیز و تخیلبرانگیز کتاب، تجربهای متفاوت از خواندن داستانهای کوتاه را رقم میزند و میتواند الهامبخش نگاه تازهای به مسائل روزمره باشد.
خواندن کتاب افسانه های عجیب و غریب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این مجموعه برای نوجوانان و بزرگسالانی مناسب است که به داستانهای فانتزی، افسانههای تمثیلی و روایتهایی با مضامین هویت، تفاوت و نقد اجتماعی علاقه دارند؛ همچنین برای کسانی که بهدنبال داستانهایی با پیامهای اخلاقی و ساختارشکن هستند، گزینهای جذاب خواهد بود.
بخشی از کتاب افسانه های عجیب و غریب
«این داستانها دلیل زنده بودن من برای نوشتن این حرفها میباشد. آنها نهتنها زندگی من بلکه زندگی دوستان و خویشاوندان نزدیک و دوست داشتنی مرا نیز حفظ کردند. من میلارد نولینگز، بهدلیل برای مفید بودن برای این داستان ها زنده هستم هرچند که این داستانها در سالیان گذشته نوشته شده باشند. به همین دلیل من خودم را وقف حفظ و اشاعهی این داستانها نمودهام و خودم ویرایش و حاشیهنویسی این داستانها را برعهده گرفتهام. این نسخه بههیچوجه جامع یا کامل نیست. نسخهای که من با خواندن آن بزرگ شدهام یک نسخهی معروف (مجموعه سه جلدی سنگین وزن بیشتر از دوستم برونوین) بود. اما این داستانها، داستانهای موردعلاقهی من هستند و من این اختیار را به خودم داده ام که این داستانها را با بینشهای تاریخی و وابسته به قراین حاشیهنویسی کنم طوریکه داستانهای عجیب و غریب در هر جا از این دانش من بهره مند شوند؛ همچنین امیدوارم این نسخه سبکتر از نسخه های قبلی باشد و همراهی راحت برای شما در مسافرت و ماجراجوییتان باشد و مفید بودن خود را به شما ثابت نماید. همانطور که پیش از این برای من ثابت نمود.»