کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی
معرفی کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی
معرفی کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی
کتاب الکترونیکی «شخنران شو! (جلد چهارم/ دانستنیها و نکات تخصصی سخنرانی)» نوشتهٔ «الکساندر مارکوس» و با ترجمه و گردآوری «فرشید نادرینژاد» توسط انتشارات فرناد منتشر شده است. این جلد از مجموعهٔ «شخنران شو!» به موضوعات تخصصی و کاربردی در حوزهٔ سخنرانی عمومی میپردازد و برای افرادی که به دنبال ارتقای مهارتهای اجرایی و فنی در سخنرانی هستند، مناسب است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی
این کتاب بخشی از یک مجموعه چهارجلدی است که هر جلد به جنبهای از سخنرانی عمومی میپردازد. جلد چهارم، یعنی «دانستنیها و نکات تخصصی سخنرانی»، تمرکز خود را بر مهارتهای فنی و نکات اجرایی قرار داده است؛ از جمله آشنایی با انواع صحنهها، تاریخچهٔ صحنه، زبان بدن، نحوهٔ دست دادن و دست زدن، استفاده از پروژکتور و اسلایدشو، و ارتباط با آژانسهای سخنرانی. نویسنده در مقدمه به تجربههای شخصی خود از مسیر تبدیل شدن به یک سخنران حرفهای اشاره میکند و با روایت اشتباهات و چالشهایی که پشت سر گذاشته، فضای کتاب را صمیمی و واقعگرایانه ساخته است. این کتاب با بهرهگیری از تجربیات سخنرانان مهمان و نقلقولهای کاربردی، تلاش میکند تصویری جامع از مهارتهای لازم برای سخنرانی موفق ارائه دهد. ساختار کتاب به گونهای است که میتوان به صورت موضوعی و بر اساس نیاز، بخشهای مختلف آن را مطالعه کرد.
خلاصه کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی
این کتاب با روایتی از تجربههای شخصی نویسنده آغاز میشود؛ کسی که در ابتدا علاقهای به سخنرانی نداشته اما به مرور و با مواجهه با چالشها، به یک سخنران حرفهای تبدیل شده است. در ادامه، کتاب به بررسی تاریخچه و انواع صحنههای سخنرانی میپردازد و اصطلاحات مرتبط با صحنه را توضیح میدهد. سپس به مهارتهای ارتباطی مانند دست دادن و دست زدن میپردازد و نکات ظریفی را دربارهٔ تاثیر این حرکات بر مخاطب بیان میکند. بخشهایی از کتاب به توصیههای سخنرانان مهمان اختصاص یافته که هر یک از زاویهای متفاوت به اهمیت آمادهسازی، شناخت مخاطب و لذت بردن از تجربهٔ سخنرانی اشاره میکنند. در ادامه، مباحث فنی مانند استفاده از پروژکتور، اسلایدشو، محتوای بصری و مدیریت مشکلات فنی مطرح میشود. نویسنده همچنین به اهمیت اعتبارسنجی، نمایش تصاویر و دادهها، و تقسیمبندی اسلایدشو برای مدیریت زمان اشاره میکند. بخش پایانی کتاب به نحوهٔ همکاری با آژانسهای سخنرانی، روند رزرو رویدادها و نکات حرفهای برای حفظ ارتباط با آژانسها میپردازد. در مجموع، کتاب تلاش میکند با ارائهٔ نکات عملی و تجربهمحور، مسیر تبدیل شدن به یک سخنران حرفهای را برای خواننده روشن کند.
چرا باید کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی را خواند؟
این کتاب برای کسانی که به دنبال یادگیری مهارتهای تخصصی سخنرانی هستند، مجموعهای از نکات کاربردی و تجربههای واقعی را فراهم میکند. خواننده با مطالعهٔ این اثر با چالشهای رایج در سخنرانی، راهکارهای مدیریت صحنه، استفاده از ابزارهای بصری و نحوهٔ تعامل با مخاطب آشنا میشود. همچنین، توصیههای سخنرانان حرفهای و نکات فنی دربارهٔ تجهیزات و همکاری با آژانسها، این کتاب را به منبعی مناسب برای ارتقای مهارتهای اجرایی تبدیل کرده است.
خواندن کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای افرادی مناسب است که در مسیر حرفهای شدن در سخنرانی عمومی قرار دارند یا به دنبال بهبود مهارتهای اجرایی و فنی خود هستند؛ از جمله سخنرانان، مدرسان، مربیان، مجریان رویدادها و کسانی که با ارائههای عمومی سر و کار دارند. همچنین برای کسانی که با مشکلاتی مانند اضطراب صحنه یا مدیریت تجهیزات فنی روبهرو هستند، نکات مفیدی ارائه میدهد.
فهرست کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی
- پیشگفتار مترجم و گردآورنده: توضیح دربارهٔ هدف مجموعه و تقسیمبندی موضوعی کتابها.- سخن آغازین نویسنده: روایت تجربهٔ شخصی نویسنده از مسیر تبدیل شدن به سخنران و اهمیت مهارتآموزی در این حوزه.- چگونه از این کتاب استفاده کنید: راهنمای مطالعهٔ موضوعی و استفادهٔ کاربردی از بخشهای مختلف کتاب.- صحنه و تاریخچهٔ آن: بررسی تاریخچهٔ صحنه، انواع صحنهها (پروسنیوم، برآمده، گرد) و اصطلاحات مرتبط با صحنه.- تجربه سخنران - بخش ۱: توصیههای سخنران مهمان دربارهٔ آمادهسازی و شناخت مخاطب.- دست دادن و دست زدن: نکات ارتباطی و روانشناختی دربارهٔ تاثیر این حرکات در سخنرانی.- تجربه سخنران - بخش ۲: توصیههای سخنران مهمان دربارهٔ تاثیرگذاری بر مخاطب و لذت بردن از تجربهٔ سخنرانی.- پروژکتورها، اسلایدشوها و محتوای بصری: راهنمای استفاده از ابزارهای بصری، مدیریت مشکلات فنی و نکات مربوط به ارائهٔ تصویری.- تصاویر مناسب برای انیمیشن: انتخاب و آمادهسازی تصاویر برای اسلایدشو و انیمیشن.- حافظهٔ خارجی و اینترنت: نکات فنی دربارهٔ ذخیرهسازی و پشتیبانگیری از ارائهها.- پروژکتورها و بلندگوها: راهنمای کار با تجهیزات صوتی و تصویری در سالنهای مختلف.- حل مشکلات: راهکارهای رفع مشکلات فنی رایج در حین سخنرانی.- آژانسها: معرفی نقش آژانسهای سخنرانی، نحوهٔ همکاری و نکات حرفهای برای ارتباط با آنها.- از زبان مترجم: توضیحاتی دربارهٔ روند ترجمه و گردآوری کتاب و ارتباط با مخاطبان.
بخشی از کتاب دانستنی ها و نکات تخصصی سخنرانی
«من هیچوقت نمیخواستم که یک سخنران شوم! در واقع از صحبت کردن جلوی مردم با تمام وجود متنفرم. اما همهٔ امیدهای من برای فرار کردن از هر گونه صحبت در جمع زمانی از بین رفت که ناشر من به من اطلاع داد که بخاطر چاپ کتاب جدیدم، یک تور ۲ هفتهای سخنرانی برای من رزرو کردهاند. در ابتدا من فکر کردم که با من شوخی میکنند؛ اما حالتهای صورتشان بسیار جدی بود و مشخص شد که اصلا شوخی در کار نیست! این مسئله بسیار ظالمانه بود! باورم نمیشد! در تمام زندگیام تلاش کرده بودم که نویسنده بشوم تا دیگر در جلوی جمع صحبت نکنم اما متاسفانه سرنوشت چیز دیگری برای من رقم زده بود! زمانی که تلاش کردم تا این کار را انجام ندهم و از این کار فرار کنم، ناشر من حقایقی که برای من کمی تلخ بودند را برای من بازگو کردند: اگر نویسندهای هستی که میخواهی در بازار امروز موفق شوی باید برای کتاب رونمایی بذاری و باید صحبت کنی. این کار یک الزام برای من بود و صحبت مستقیم با مشتریان احتمالی، یکی از اولین کارهایی بود که باید انجام میدادم. من با تمام وجودم میخواستم که موفق شوم. نویسنده شدن شغل رویاییام بود بنابراین همه چیز را به کنار گذاشتم. اعتماد به نفسم را جمع کردم و کار را آغاز کردم!»