کتاب سبزهای کوچک من
معرفی کتاب سبزهای کوچک من
کتاب سبزهای کوچک من نوشته فاطمه حناچی (حنا) مجموعهای از شعرهایی است که در آن پیوند مادر، دختر، خاطره، فقدان، طبیعت و زیستن در میان زخمهای عاطفی کنار هم قرار میگیرند. این کتاب فقط بر احساسات شخصی تکیه ندارد، بلکه از تصویرهایی مثل باران، درخت، ماه، دریاچه، روستا و خانه برای ساختن جهانی استفاده میکند که در آن عشق و اندوه مدام به هم میرسند. این کتاب را نشر گنجور منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سبزهای کوچک من
کتاب سبزهای کوچک من نوشته فاطمه حناچی (حنا) مجموعهای از شعرهای عاطفی و تصویری است که محور اصلی آن رابطهی زنانه در امتداد نسلهاست؛ از مادر به شاعر و از شاعر به دختر. متن آغازین کتاب این پیوند را بهشکل رشتهای ناپیدا تصویر میکند؛ رشتهای که هم یاد، هم صدا و هم تجربهی زیسته را منتقل میکند. همین نگاه، فضای کلی اثر را میسازد: جهانی که در آن مادر فقط یک شخصیت نیست، بلکه سرچشمهی زبان، خاطره، پناه و حتی خودِ شعر است.
کتاب سبزهای کوچک من در شعرهایش مدام میان چند قلمرو رفتوآمد میکند: خانه و روستا، کودکی و اکنون، عشق و سوگ، خشکی و باران، و نیز امید و فرسودگی. در فهرست شعرها عنوانهایی مثل از مادرم تا دخترم، پیراهن مادرم، دخترم طبیب است، دریاچه ارومیه، ماهی قرمز، پروانهها میمیرند و یلدای بی مادر دیده میشود؛ عنوانهایی که نشان میدهند شاعر هم به تجربههای خانوادگی نزدیک مانده و هم به تصویرهای اجتماعی و محیطی توجه داشته است. در بسیاری از شعرها طبیعت فقط پسزمینه نیست، بلکه زبان بیان احساس است؛ باران، درخت، گل، کویر، ماه و آب هرکدام بخشی از اندوه، دلتنگی یا تمنای بازگشت را حمل میکنند.
کتاب سبزهای کوچک من از نظر حالوهوا، مجموعهای یکدست و درعینحال متنوع است. بعضی شعرها رنگ سوگ و فقدان دارند و بعضی دیگر به مهر مادری، کودکی، رؤیا و ادامهی زندگی نزدیک میشوند. حضور پررنگ مادر و دختر باعث شده است که کتاب فقط به یادآوری گذشته محدود نماند و به تداوم عاطفه در نسل بعد هم فکر کند. در کنار این خط اصلی، اشاره به مکانهایی مثل روستا، قبرستان، دریاچه و شهر، به شعرها بُعدی ملموس داده است. نتیجه، مجموعهای است که بیشتر از هر چیز بر حافظه، پیوند خانوادگی و بازتاب احساس در تصویرهای طبیعی استوار شده است.
چرا باید کتاب سبزهای کوچک من را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب سبزهای کوچک من را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری پیوسته از رابطهی مادر، شاعر و دختر ارائه میدهد و عاطفه را در امتداد نسلها دنبال میکند.
- شعرها از عناصر طبیعت مثل باران، درخت، ماه، گل و آب برای بیان دلتنگی، عشق و فقدان استفاده میکنند.
- بخش مهمی از کتاب به حافظهی کودکی، خانه، روستا و یاد مادر اختصاص دارد و از این راه فضای احساسی مشخصی میسازد.
- برخی شعرها علاوهبر تجربهی شخصی، به موضوعهایی مثل خشکی دریاچه، قفس، جنگ و فرسودگی جمعی هم نزدیک میشوند.
- خواندن این کتاب برای کسانی که به شعرهای تصویری و عاطفی علاقه دارند، امکان دنبالکردن یک جهان واژگانی پیوسته را فراهم میکند.
خواندن کتاب سبزهای کوچک من به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به شعر معاصر فارسی که به محورهای مادر، دختر و خاطره توجه دارند.
- خوانندگانی که از شعرهای سرشار از تصویرهای طبیعی مثل باران، درخت، ماه و گل لذت میبرند.
- کسانی که میخواهند شعرهایی دربارهی فقدان، دلتنگی و پیوند خانوادگی بخوانند.
- مخاطبانی که به شعرهای احساسی با رگههایی از یادآوری کودکی و زیست زنانه علاقه دارند.
- خوانندگانی که دوست دارند در کنار عاطفهی شخصی، نشانههایی از دغدغههای اجتماعی و محیطی را هم در شعر ببینند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سبزهای کوچک من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | سبزهای کوچک من |
| موضوع | شعر نو، شعر معاصر |