کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
معرفی کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم) با نام اصلی An introduction to modern astrophysics نوشته برادلی دبلیو. کارول و دیل آستلی با ترجمه کامبیز خالقی و احسان مهرجو توسط نشر رمز منتشر شده است. این کتاب یکی از منابع معتبر و جامع در زمینهی اخترفیزیک و فیزیک نجومی بهشمار میرود و بهویژه برای دانشجویان و علاقهمندان به نجوم و فیزیک طراحی شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
کتاب مقدمهای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم) به بررسی دقیق و بهروز منظومهی شمسی، سیارات، قمرها، دنبالهدارها و فرایندهای فیزیکی مرتبط با آنها میپردازد. این کتاب بخشی از یک مجموعهی چندجلدی است که بهعنوان منبع درسی در بسیاری از دانشگاهها و المپیادهای نجوم مورد استفاده قرار میگیرد. برادلی دبلیو. کارول و دیل آستلی در این جلد، تحولات علمی و اکتشافات جدید در حوزهی منظومهی شمسی و سیارات فراخورشیدی را با زبانی تحلیلی و بر پایهی اصول فیزیکی توضیح دادهاند. کتاب باتکیهبر پیشرفتهای فناوری و دادههای رصدی جدید، تصویری پویا از دانش اخترفیزیک ارائه میدهد و به بررسی ساختار، تحول و ویژگیهای اجسام منظومهی شمسی و فراتر از آن میپردازد. این اثر علاوهبر ارائهی مفاهیم پایه، به تحلیلهای ریاضی و مدلسازیهای فیزیکی نیز توجه دارد و برای دانشجویان فیزیک و نجوم، منبعی قابلاتکا محسوب میشود.
خلاصه کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
در این جلد از کتاب مقدمهای بر اخترفیزیک نوین، تمرکز اصلی بر منظومهی شمسی و فرایندهای فیزیکی حاکم بر آن است. کتاب با مرور ویژگیهای کلی سیارات، تفاوتهای ساختاری و ترکیبی سیارات زمینی و غولهای گازی را بررسی میکند و نقش فاصله از خورشید و دما را در شکلگیری این تفاوتها توضیح میدهد. قمرهای سیارات، کمربند سیارکها، اجسام کمربند کوییپر و دنبالهدارها از دیگر موضوعات کلیدی هستند که با جزئیات علمی و تحلیلی موردبحث قرار میگیرند؛ همچنین کتاب به فرایندهای تشکیل و تحول منظومهی شمسی، نقش نیروهای کشندی، فیزیک جوها، اثرات گلخانهای، اتلاف مؤلفههای جوی و جدایش گرانشی میپردازد. مدلهای ریاضی برای تخمین دما، فرار گازها از جو سیارات و نقش نیروهای کوریولیس در گردش جوی نیز بهطور مفصل شرح داده شدهاند. در نهایت، کتاب با بررسی پیچیدگیهای سامانههای آبوهوایی و تأثیرات متقابل اجسام منظومهی شمسی، تصویری جامع از پویایی و تحول این سامانه ارائه میدهد.
چرا باید کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم) را خواند؟
کتاب مقدمهای بر اخترفیزیک نوین با رویکردی تحلیلی و مبتنی بر دادههای علمی، به بررسی عمیق ساختار و تحول منظومهی شمسی و سیارات میپردازد. خواننده با مطالعهی این اثر، با مفاهیم کلیدی اخترفیزیک، مدلسازیهای ریاضی و تحلیلهای فیزیکی آشنا میشود و میتواند درک بهتری از فرایندهای شکلگیری و تحول سیارات، قمرها و اجسام کوچک منظومهی شمسی بهدست آورد؛ همچنین کتاب بهروزترین اکتشافات و نظریههای علمی را در قالبی آموزشی و تحلیلی ارائه میکند و برای دانشجویان و علاقهمندان به نجوم، منبعی ارزشمند برای تعمیق دانش و آمادگی برای پژوهشهای پیشرفته فراهم میسازد.
خواندن کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان رشتههای فیزیک، نجوم و علوم فضایی، شرکتکنندگان المپیاد نجوم و اخترفیزیک و علاقهمندان به مباحث علمی و تحلیلی دربارهی منظومهی شمسی و سیارات مناسب است؛ همچنین برای کسانی که بهدنبال درک عمیقتر فرایندهای فیزیکی و مدلسازیهای ریاضی در اخترفیزیک هستند، گزینهای کاربردی بهشمار میرود.
بخشی از کتاب مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین (جلد سوم)
«در واقع بعد از چاپ ویرایش اول این کتاب، کیهانشناسی وارد حیطهی جدید اندازهگیریهای دقیق شده است. بعد از استخراج اطلاعات حاصل از بررسیهای تداخلسنج میکرو موج زمینهی و یلکینسون سن عالم با دقتی بیشتر در حدود ۲۷ کاهش پیدا کرد و به چیزی در حدود ۱۳/۷ میلیارد سال رسید. علاوه بر این مطالعات دقیقتر در حوزهی تحولات ستارهای هم نشان داد که این سن جدید اندازهگیری شده از ستارههای پیر مسنترین خوشههای ستارهای مطابقت کامل دارد. ما در مقدمهی ویرایش اول نوشته بودیم: «هیچ زمانی تا بدین اندازه اخترفیزیک نوین را بررسی نکرده بودیم». این جمله عطف به بررسیهای پیشرفتهی عظیمی نوشته شده بود که در دههی قبل از آن به انجام رسیده بود. بدیهی است که این مقدمه پیش از پیشرفتهای آینده نوشته شده. پیوستن تلسکوپ فضایی هابل و تصویربرداریهای باکیفیت بالای آن، رصدخانهی پرتو ایکس چاندرا و تلسکوپ فروسرخ اسپیترز از همراهان اصلی ما در این مسیر بودهاند. از روی زمین هم، تلسکوپهای غولپیکری به بزرگی ۸ متر یا حتی بزرگتر به جمع کاوشگران کیهان پیوستند. پروژههای جاهطلبانهای که روزگاری شاید در مخیلهی اخترشناسان نیز نمیگنجید، توانستند دادههای آماری بسیاری استخراج کنند.»