کتاب مردی با انار آبی
معرفی کتاب مردی با انار آبی
کتاب مردی با انار آبی نوشته مجید حاتمی و منتشرشده توسط نشر شالگردن، مجموعهای از داستانهای کوتاه فارسی است که در قالب مونولوگ و دیالوگهای فلسفی نوشته شده است. این اثر با نگاهی شاعرانه و گاه طنزآمیز، به تنهایی، دلتنگی و جستوجوی معنا در زندگی روزمره میپردازد. فضای داستانها اغلب ساده و صمیمی است و شخصیتها در موقعیتهایی معمولی اما تأملبرانگیز قرار میگیرند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مردی با انار آبی
کتاب مردی با انار آبی در دستهی داستانهای کوتاه فارسی قرار میگیرد. این کتاب مجموعهای از روایتهای کوتاه و گاه بههمپیوسته است که هرکدام حول محور یک مرد تنها و باغ انار آبیاش شکل میگیرند. فضای داستانها اغلب بارانی، مهآلود و آمیخته با حسرت و امید است. مجید حاتمی با بهرهگیری از عناصر نمادین مانند انار آبی، باغ، باران و گوزن، جهانی خیالانگیز را میسازد. روایتها بیشتر بر پایهی گفتوگوهای کوتاه و مونولوگهای فلسفی پیش میروند و هر داستان، بخشی از دغدغههای انسانی مانند تنهایی، انتظار، آرزو و دلبستگی را به تصویر میکشد. کتاب از نظر ساختار، پیوستگی روایی ندارد و هر داستان را میتوان مستقل از دیگری دانست، اما در مجموع فضایی یکدست و حالوهوایی مشترک میان آنها برقرار است. نویسنده در مقدمهی کتاب به این موضوع اشاره میکند که بهتر است هر قصه با فاصله خوانده شود تا تأثیر عمیقتری بر مخاطب بگذارد.
خلاصه داستان مردی با انار آبی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستانهای کتاب مردی با انار آبی با روایتی از یک مرد تنها آغاز میشود که باغی از انارهای آبی دارد و در جستوجوی معنایی برای زندگی و ارتباط با دیگران است. روایتهای کتاب اغلب با یک اتفاق ساده یا گفتوگویی کوتاه شروع میشوند؛ برای مثال، مردی که بهدنبال انار آبی میگردد یا با فروشندهای دربارهی گلابی و انار صحبت میکند. در داستانی دیگر، گفتوگو با درخت چنار یا گل شمعدانی، بهانهای برای بیان دلتنگیها و امیدهای کوچک میشود. شخصیت اصلی گاهی با فرشتهها، گاهی با آدمها و گاهی با حیوانات وارد گفتوگو شده و هربار بخشی از تنهایی یا آرزویش را آشکار میکند. مضامینی مانند انتظار برای باران، جستوجوی اتفاق خوب، ترس از ترکشدن و... در سراسر کتاب تکرار میشوند. داستانها پایان مشخصی ندارند و بیشتر بر لحظهها و احساسات گذرا تمرکز کردهاند.
چرا باید کتاب مردی با انار آبی را خواند؟
این اثر با روایتهای کوتاه و گفتوگوهای شاعرانه، به موضوعاتی مانند تنهایی، امید، دلتنگی و جستوجوی معنا در زندگی میپردازد. استفاده از نمادهایی مانند انار آبی، باران و باغ، فضایی متفاوت و تأملبرانگیز ایجاد میکند. خواندن این اثر فرصتی است برای تجربهی لحظههایی از زندگی که شاید در هیاهوی روزمره کمتر به آنها توجه شود. مخاطب میتواند در میان سطرهای کتاب، با احساسات و افکار شخصیتها همذاتپنداری کرده و به بازنگری در دیدگاه خود به روابط انسانی و آرزوهای شخصی برسد.
خواندن کتاب مردی با انار آبی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان داستانهای کوتاه فارسی، دوستداران روایتهای شاعرانه و کسانی که مسائلی مانند تنهایی، دلتنگی و جستوجوی معنا را تجربه میکنند، مناسب است؛ همچنین خواندن آن به کسانی که بهدنبال مطالعهی داستانی متفاوت و تأملبرانگیز هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب مردی با انار آبی
«گل شمعدونی رو که گذاشتم تو بالکن دیدم هوا دوباره مه شده! اصلا هر دفعه من این گل شمعدونی رو اینجا میذارم هوا مه میشه... بعد هواشناسی فکر میکنه که مه شدن هوا ربط به ابرها و این جور چیزها داره..! سادهان دیگه, منم میذارم خوش باشن... بالاخره یک عده دارن حقوق میگیرن که این حرفها رو تحویل مردم بدن... من و این گل شمعدونی با هم رفیقیم همیشه هم طفلک دلش گرفته بود. دروغ چرا! میگفت: یک روز یکی اومد بیهوا من و بو کرد بعدش گذاشت رفت... دله من هم پشت سرش رفت و دیگه برنگشت. راست میگفت. خب گل بود دیگه! درخت نبود که همهچی رو تو خودش بریزه و یک عمر سکوت کنه!»