کتاب صدا فریاد می زند از سردرد
معرفی کتاب صدا فریاد می زند از سردرد
معرفی کتاب صدا فریاد می زند از سردرد
کتاب الکترونیکی «صدا فریاد میزند از سر درد» (نمایشنامه) نوشتهٔ «محمدحسین شکرگزار» و منتشرشده توسط نشر ماندگاران، اثری در ژانر نمایشنامهٔ اجتماعی است که با نگاهی به روابط انسانی و تضادهای درونی و بیرونی شخصیتها، داستان دو زوج را در بستر زندگی شهری روایت میکند. این نمایشنامه با زبانی روزمره و فضایی معاصر، به بررسی چالشهای ارتباطی و روانی میان شخصیتها میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب صدا فریاد می زند از سردرد
این نمایشنامه در فضایی معاصر و شهری شکل میگیرد و با تمرکز بر دو زوج با پیشینهها و دغدغههای متفاوت، به بررسی لایههای پنهان روابط انسانی میپردازد. «صدا فریاد میزند از سر درد» در قالب پنج تابلو، روایتهایی موازی از زندگی «سهیل» و «سیمین» و همچنین «سحر» و «برزو» را پیش میبرد. هر تابلو بخشی از زندگی این شخصیتها را به تصویر میکشد و با پیشرفت داستان، ارتباط میان این دو زوج و تاثیر تصمیمات و رفتارهایشان بر یکدیگر آشکارتر میشود. نمایشنامه با الهام از نظریههای جامعهشناسی مانند نظریهٔ «اروینگ گافمن» دربارهٔ نقشآفرینی و سیماچهها، به لایههای پنهان اختلافات و تضادهای زوجین میپردازد و نشان میدهد که بسیاری از کشمکشها ریشه در درونیات و ناگفتههای شخصیتها دارد. اثر در سالهای اخیر نوشته شده و دغدغههای روز جامعهٔ ایرانی را بازتاب میدهد، بدون آنکه به قضاوت یا نتیجهگیری قطعی برسد. فضای اثر، خانههایی است که هرکدام نماد وضعیت روانی و اجتماعی شخصیتها هستند و دیالوگها، کشمکشها و لحظات سکوت، به تدریج ابعاد تازهای از روابط را آشکار میکند.
خلاصه کتاب صدا فریاد می زند از سردرد
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! نمایشنامه با روایت «سهیل» و «سیمین» آغاز میشود؛ زوجی که به تازگی اسبابکشی کردهاند و درگیر مسائل روزمره و اختلافات کوچک و بزرگ هستند. شوخیها، دلخوریها و تلاش برای حل مشکلات خانه، به تدریج به کشمکشهای عمیقتری بدل میشود. در تابلوی دوم، «سحر» و «برزو» وارد صحنه میشوند؛ زوجی که زندگیشان تحت تاثیر یک حادثه و شرایط جسمی برزو، دچار تغییر شده است. گفتوگوهای آنها حول محور نارضایتی، دلسردی و تلاش برای حفظ ظاهر زندگی مشترک میچرخد. با پیشرفت داستان، ارتباط میان این دو زوج و تاثیر رفتارهایشان بر یکدیگر آشکار میشود. در تابلوی سوم، سهیل و سحر در خانهٔ سحر با هم ملاقات میکنند و گفتوگوهایی دربارهٔ انتخابها و دوراهیهای زندگی شکل میگیرد. تابلوی چهارم و پنجم، به بازگشت شخصیتها به خانههای خود و مواجهه با پیامدهای تصمیماتشان میپردازد. در نهایت، رازهایی برملا میشود و شخصیتها با واقعیتهای تلخ و شیرین زندگیشان روبهرو میشوند. نمایشنامه با نریشنهایی که در میان تابلوها آمده، به لایههای درونی شخصیتها و تردیدهایشان عمق میبخشد و نشان میدهد که هر انتخاب، پیامدهای خاص خود را دارد.
چرا باید کتاب صدا فریاد می زند از سردرد را خواند؟
این نمایشنامه با روایت چندلایه و شخصیتپردازی دقیق، به بررسی تضادهای درونی و بیرونی انسانها در روابط نزدیک میپردازد. اثر با استفاده از دیالوگهای طبیعی و موقعیتهای ملموس، مخاطب را با چالشهای روزمره و بحرانهای عاطفی شخصیتها همراه میکند. همچنین، نمایشنامه به خوبی نشان میدهد که بسیاری از اختلافات و بحرانها، ریشه در ناگفتهها و لایههای پنهان روان انسان دارند و انتخابها و واکنشها، سرنوشت شخصیتها را رقم میزند.
خواندن کتاب صدا فریاد می زند از سردرد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به نمایشنامههای اجتماعی، دانشجویان و پژوهشگران رشتههای هنرهای نمایشی و علوم اجتماعی و کسانی که دغدغهٔ روابط انسانی، تعارضات خانوادگی و روانشناسی ارتباطات را دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال درک عمیقتری از پیچیدگیهای زندگی مشترک و انتخابهای فردی هستند، خواندن این اثر میتواند مفید باشد.
فهرست کتاب صدا فریاد می زند از سردرد
- تابلو اول (سیمین و سهیل): روایت زندگی روزمره و اختلافات کوچک و بزرگ یک زوج جوان پس از اسبابکشی، با تمرکز بر چالشهای ارتباطی و شوخیهای تلخ و شیرین. - تابلو دوم (سحر و برزو): نمایش زندگی زوجی که با حادثهای تلخ و تغییر شرایط جسمی برزو، دچار بحران شدهاند و تلاش میکنند معنای جدیدی برای رابطهشان پیدا کنند. - تابلو سوم (سحر و سهیل): ملاقات و گفتوگوی دو شخصیت دربارهٔ انتخابها، دوراهیها و راههای ممکن در زندگی، با تاکید بر تردیدها و وسوسههای انسانی. - تابلو چهارم (سیمین و سهیل): بازگشت به خانه و مواجهه با پیامدهای تصمیمات، اوجگیری اختلافات و افشای احساسات سرکوبشده. - تابلو پنجم (سحر و برزو): بازتاب پیامدهای اتفاقات گذشته، تلاش برای ترمیم رابطه و مواجهه با واقعیتهای جدید زندگی. - نریشنها: میانپردههایی که به لایههای درونی شخصیتها و تردیدهایشان عمق میبخشد و فضای ذهنی اثر را گسترش میدهد.
بخشی از کتاب صدا فریاد می زند از سردرد
«هوا سرد بود... شاید کمی هم برف میاومد، خوب یادم نیست ولی خوب یادمه که مثل همیشه مشغول مطالعه بودم. میز شماره یک، کنار بغل دانشگاه جایی بود که من و چند تا از دوستای مثل خودم روشنفکر رو برای نشستن روی خودش عادت داده بود... وقتی سرمو آوردم بالا چشمم افتاد به کسی که مسیر زندگیمو عوض کرد... بهش لبخند زدم... اونم خندید... انگار سر یه سیم لخت رو داده بودن دستم... این اولین ملاقات ما بود... مطمئنم این اتفاق برای اون هم افتاد... هیچوقت فکرشو نمیکردم حضور کسی انقدر تو زندگیم مهم بشه... من با شغلم ازدواج کرده بودم و هیچوقت تصمیم نداشتم براش هوو بیارم... اما عقل و دل مثل ساعتشنی میمونه... وقتی یکی پر بشه، اون یکی مجبوره که خالی بشه...»