کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست راجیو کومار + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست

کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست

معرفی کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست

معرفی کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست

کتاب الکترونیکی «مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست» (در علوم محیط زیست) با ویراستاری «راجیو کومار»، «رامان کومار» و «گورپریت کائور» و ترجمهٔ «امیرحسین حمیدیان» و «نگین ولی‌زاده» توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است. این اثر به بررسی نقش نانومواد و فناوری نانو در حل مسائل زیست‌محیطی می‌پردازد و موضوعاتی مانند آلودگی، تصفیه آب، مدیریت پسماند و کاربردهای نانو در کشاورزی را پوشش می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست

این کتاب تصویری جامع از کاربردهای نانومواد در حوزهٔ محیط زیست ارائه می‌دهد و به بررسی آخرین پیشرفت‌ها و چالش‌های این فناوری در مدیریت آلودگی و بهبود کیفیت محیط زیست می‌پردازد. دورهٔ انتشار کتاب با توجه به تاریخ انتشار آن، هم‌زمان با رشد سریع فناوری نانو و افزایش دغدغه‌های زیست‌محیطی است. نویسندگان و مترجمان تلاش کرده‌اند تا با گردآوری پژوهش‌های به‌روز و مطالعات موردی، مخاطب را با جنبه‌های مختلف نانومواد، از سنتز و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی تا پیامدهای زیست‌محیطی و راهکارهای مدیریتی آشنا کنند. کتاب علاوه بر پرداختن به کاربردهای عملی نانومواد در تصفیه آب، خاک و هوا، به موضوعاتی مانند ایمنی، سیاست‌گذاری، انتقال فناوری و تأثیرات اجتماعی و اقتصادی نانومواد نیز می‌پردازد. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر فصل به یکی از جنبه‌های کلیدی نانوفناوری در محیط زیست اختصاص یافته و در پایان هر فصل خلاصه‌ای از مطالب و منابع ارائه شده است. این اثر با رویکرد میان‌رشته‌ای، برای دانشجویان، پژوهشگران و سیاست‌گذاران حوزهٔ محیط زیست و فناوری نانو قابل استفاده است.

خلاصه کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست

این کتاب با مروری بر چالش‌های زیست‌محیطی معاصر آغاز می‌شود و نقش نانوفناوری را در مقابله با آلودگی‌های هوا، آب، خاک و زباله‌های جامد بررسی می‌کند. نویسندگان ابتدا انواع آلودگی و تأثیرات آن بر اکوسیستم را شرح می‌دهند و سپس به معرفی نانومواد، منابع، طبقه‌بندی و ویژگی‌های آن‌ها می‌پردازند. بخش‌های بعدی به کاربردهای نانومواد در تصفیه آب و فاضلاب، حذف فلزات سنگین، رنگ‌ها و آفت‌کش‌ها اختصاص دارد و روش‌های نوین نانوپالایی و نانوحسگرها برای پایش و اصلاح محیط زیست معرفی می‌شوند. کتاب همچنین به پیامدهای زیست‌محیطی، ایمنی و مدیریت نانومواد، اثرات آن‌ها بر سلامت انسان، گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم‌ها می‌پردازد و راهکارهایی برای کاهش ریسک و مدیریت پایدار ارائه می‌دهد. در فصل‌های پایانی، کاربرد نانومواد در کشاورزی، تولید کود و آفت‌کش‌های نوین، مدیریت پسماند و تکنیک‌های گیاه‌پالایی با کمک نانو بررسی می‌شود. در مجموع، کتاب تلاش می‌کند تصویری متعادل از فرصت‌ها و چالش‌های نانوفناوری در علوم محیط زیست ارائه دهد و همزمان به جنبه‌های فنی، مدیریتی و اخلاقی این حوزه بپردازد.

چرا باید کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست را خواند؟

این کتاب با گردآوری پژوهش‌های به‌روز و ارائهٔ مثال‌های متنوع، امکان آشنایی با کاربردهای عملی نانومواد در حل مسائل زیست‌محیطی را فراهم می‌کند. خواننده با مطالعهٔ این اثر می‌تواند درک عمیق‌تری از تأثیرات مثبت و منفی نانوفناوری بر محیط زیست، چالش‌های ایمنی و مدیریت ریسک، و راهکارهای نوین برای تصفیه و اصلاح محیط‌های آلوده به دست آورد. همچنین کتاب به بررسی ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاست‌گذاری فناوری نانو می‌پردازد و برای کسانی که به دنبال شناخت جامع و چندبعدی این حوزه هستند، منبعی ارزشمند به شمار می‌رود.

خواندن کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های محیط زیست، مهندسی محیط زیست، کشاورزی، شیمی، زیست‌فناوری و نانوفناوری مناسب است. همچنین برای سیاست‌گذاران، معلمان، فعالان حوزهٔ مدیریت پسماند و علاقه‌مندان به فناوری‌های نوین در حل مسائل زیست‌محیطی قابل استفاده است. افرادی که دغدغهٔ آلودگی، تصفیه آب، مدیریت پسماند یا توسعهٔ پایدار دارند، می‌توانند از مطالب این کتاب بهره ببرند.

فهرست کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست

- فصل اول: آلودگی محیط زیست، علل و تأثیر آن بر اکوسیستم به بررسی انواع آلودگی (هوا، آب، خاک، زباله‌های جامد)، منابع و پیامدهای آن‌ها بر سلامت انسان و اکوسیستم می‌پردازد و راهکارهای تصفیه و کاهش آلودگی را معرفی می‌کند.- فصل دوم: نانومواد، مفاهیم، کاربردها و مدیریت مفاهیم پایهٔ نانومواد، منابع، طبقه‌بندی، ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله تصفیه، پوشش‌های نانوساختار و نانوپالایی را شرح می‌دهد و به پیامدهای زیست‌محیطی و راهبردهای مدیریتی اشاره دارد.- فصل سوم: نانوفناوری محیطی؛ کاربردها، اثرات و مدیریت کاربردهای نانوفناوری در حل مسائل محیط زیست، تأثیرات آن بر چهار کرهٔ زمین (اتمسفر، هیدروسفر، لیتوسفر، بیوسفر) و مدیریت ریسک و ایمنی را بررسی می‌کند.- فصل چهارم: تنظیف‌کنندگان نانو برای تصفیه فاضلاب به نقش نانومواد در تصفیه آب و فاضلاب، ویژگی‌های نانوذرات و سازوکارهای حذف آلاینده‌ها می‌پردازد.- فصل پنجم: توسعهٔ نانوحسگرهای محیطی برای نظارت و تشخیص اصول عملکرد و انواع نانوحسگرها، کاربرد آن‌ها در پایش کیفیت هوا، آب و خاک و محدودیت‌های موجود را بررسی می‌کند.- فصل ششم: نانوفناوری برای اصلاح فلزات سنگین منابع آلودگی فلزات سنگین، اثرات آن‌ها بر سلامت انسان و کاربرد نانوذرات و نانوکامپوزیت‌ها برای حذف این آلاینده‌ها را شرح می‌دهد.- فصل هفتم: قابلیت‌های نوظهور تکنیک‌های مبتنی بر نانو برای حذف رنگ روش‌های نوین حذف رنگ‌های صنعتی با استفاده از نقاط کوانتومی و نانومواد زیستی را معرفی می‌کند.- فصل هشتم: حذف آفت‌کش‌ها با استفاده از نانوفناوری به کاربرد نانوذرات در حذف آفت‌کش‌ها و کاهش خطرات زیست‌محیطی آن‌ها می‌پردازد.- فصل نهم: نانومواد کربنی برای حذف هیدروکربن‌ها نقش نانومواد مبتنی بر کربن در جذب و تجزیهٔ آلاینده‌های نفتی و هیدروکربنی را بررسی می‌کند.- فصل دهم: نانوفناوری برای توسعهٔ کودهای کارآمدتر کاربرد نانومواد در تولید کودهای نوین و بهبود کارایی کشاورزی را شرح می‌دهد.- فصل یازدهم: نانوآفت‌کش‌ها در کشاورزی توسعه و کاربرد نانوآفت‌کش‌ها برای کنترل آفات به شیوه‌ای ایمن‌تر و مؤثرتر را بررسی می‌کند.- فصل دوازدهم: نانوفناوری در مدیریت پسماند استفاده از نانومواد برای بهبود فرایندهای مدیریت و بازیافت پسماند را توضیح می‌دهد.- فصل سیزدهم: تکنیک‌های پیشرفتهٔ گیاه‌پالایی و نقش نانومواد نقش نانومواد در بهبود فرایندهای گیاه‌پالایی و نانوپالایی برای تصفیه آب و خاک را بررسی می‌کند.

بخشی از کتاب مرزهای جدید نانومواد در علوم محیط زیست

«آلودگی یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه بوده و در چند ده گذشته اهمیت جدی یافته است، زیرا نه‌تنها سلامت ما را به خطر می‌اندازد؛ بلکه ریشه‌های اکوسیستم زیبا و متعادل ما را نیز متزلزل می‌کند. در این فصل آلودگی به‌طور کلی به دسته‌های آلودگی هوا، آب، خاک و زباله‌های جامد تقسیم شده است و دربارهٔ انواع مختلف آلودگی‌های مختل‌کنندهٔ اکوسیستم زمین بحث خواهد شد. همچنین به تصفیه‌ها و تأثیر این آلودگی بر اکوسیستم پرداخته می‌شود. در ادامهٔ فصل فعالیت‌های انسانی ایجادکنندهٔ این آلودگی‌ها بررسی و همچنین به سم‌شناسی هر کدام از آن‌ها به‌تفصیل پرداخته خواهد شد. اصطلاح آلودگی که ما دربارهٔ آن صحبت می‌کنیم را می‌توان به‌طور کلی به انواع مختلفی تقسیم کرد. به‌طور خاص هر نوع آلودگی آب‌وهوایی در هوا و آلودگی آب یا خاک به طرق مختلف بر اکوسیستم تأثیر می‌گذارد. با پیشرفت‌های اخیر در علم و فناوری، اکنون به‌راحتی می‌توان تأثیر پیچیدهٔ این آلودگی‌ها را بر اکوسیستم زمین درک کرد اما هنوز امکان بازیافت یا حذف کامل اثرات خطرناک این سمیت فزاینده بر روی اکوسیستم ما وجود ندارد؛ اما باید به این نکته اشاره کرد که اثرات مضر آلودگی را نه‌تنها می‌توان از طریق بازیافت زباله کاهش داد؛ بلکه با آگاهی عمومی از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و با به حداقل رساندن دفع زباله‌های مضر در محیط نیز می‌توان این آلودگی و اثرات آن را تا جای ممکن کم کرد.»