کتاب من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانه ام
معرفی کتاب من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانه ام
کتاب «من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانه ام» نوشتۀ الیف آکارداش و ترجمۀ بهاره فریس آبادی است و گروه انتشاراتی ققنوس آن را منتشر کرده است. من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانهام کتابیست برای همهٔ آنهایی که خانوادهای پر سروصدا دارند یا خودشان یک «لوبیا» در خانهاند!
درباره کتاب من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانه ام
کتاب من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانهام روایتی شیرین، بامزه و پر از شیطنت دختری نوجوان است که با نگاهی طنزآلود و دقیق، زندگی روزمرهاش را در کنار اعضای خانوادهاش روایت میکند؛ خانوادهای پر از رفتارهای عجیبوغریب که البته هر کدامشان را میتوان در گوشهوکنار خانههای ما هم پیدا کرد.
راوی داستان من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانهام، دختری باهوش و خیالپرداز است که دفتر خاطراتش را به صحنهای برای ثبت جنونهای خانگی تبدیل کرده. او در آغاز کتاب با نارضایتی ازدسترفتن حریم خصوصیاش به دلیل لورفتن دفتر خاطرات قبلی توسط برادرش، تصمیم میگیرد دیگر ننویسد؛ اما ماجراهای خانه آنقدر عجیب و خندهدار هستند که نمیتواند از نوشتن دست بکشد.
طنز کتاب من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانهام سطحی و صرفاً خندهدار نیست؛ بلکه با هوشمندی، جزئیات رفتارهای اطرافیان را میکاود و به شکل صمیمی به اشتراک میگذارد. یکی از اولین ماجراهایش، تهیهٔ فهرستی از خوابآلودترین اعضای خانواده است. همانقدر که فهرست بامزه است، روایت نویسنده هم پر از توصیفهای واقعی و ملموس از رفتارهاییست که بچهها از بزرگترها دیدهاند: پدری که با کنترل تلویزیون در دست خوابش میبرد، یا مادری که تا مطمئن نشود همه خوابیدهاند، خودش خواب به چشمش نمیآید. برادرش «لوبیا» شخصیتی است که تقریباً در همهٔ صفحات حس میشود؛ شخصیتی پرانرژی، غیرقابلپیشبینی و البته از نگاه راوی، مرکز تمام دیوانگیها. این دیوانگیها چیزی فراتر از بینظمیاند: آنها نشانههایی از زندگی پرجنبوجوش، پر از خنده و خلاقیتاند.
نثر کتاب من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانهام صمیمی است و بهراحتی میشود حس کرد که انگار دارید دفتر خاطرات یک دوست واقعی را میخوانید. نویسنده از همان ابتدا با خواننده همدل میشود و از دل ماجراهای روزمره، موقعیتهایی طنز، گاه حتی فلسفی، و بسیار انسانی بیرون میکشد. ترکیب ظریف شوخطبعی، انتقاد پنهان از دنیای بزرگترها و نگاهی کودکانه اما تیزبین، این کتاب را به انتخابی دوستداشتنی برای نوجوانها تبدیل کرده؛ بهویژه آنهایی که دوست دارند حرفهای دلشان را از زبان همسنوسال خودشان بشنوند.
خواندن کتاب من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانه ام را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب من، برادرم لوبیا و خانواده دیوانه ام
«خب برویم سراغ اولین دیوانگی فوقالعادهمان؛ فهرستی ساختهام از اسامی خوابآلودهای خانه. ترتیب اسامی را هم خودم تعیین کردهام. رفتار پدرم در این مورد بسیار تکراری است. او پدری است کاملاً کلاسیک از آن دست پدرهایی که کنترل تلویزیون در دست، همانطور که مشغول تماشای تلویزیوناند جوری به خواب میروند که احتمالاً اخبار آخر شب را در رؤیاهایشان میبینند. مادرم هم مادری واقعی است تا همه را به رختخواب نفرستد و نخواباند خودش نمیخوابد. هنوز برای خواب و نوع خوابیدن لوبیا تصمیمی نگرفتهام. گاهی خیلی خوشخواب است و گاهی با صدای نفسکشیدن آدم بیدار میشود. شاید اگر بگویم لوبیا بسیار مصمم است که همچنان و همیشه عجیبوغریبترین آدم باقی بماند درستتر باشد.»