کتاب ارتباط دانش آموزان و آموزگار
معرفی کتاب ارتباط دانش آموزان و آموزگار
کتاب ارتباط دانش آموزان و آموزگار نوشتهٔ نسرین میرزایی است. انتشارات نظری این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب ارتباط دانش آموزان و آموزگار
کتاب ارتباط دانش آموزان و آموزگار منبعی ارزشمند برای معلمان و افرادی است که به دنبال بهبود کیفیت ارتباطات آموزشی هستند. این اثر به اهمیت برقراری ارتباط مؤثر میان معلمان و دانشآموزان میپردازد و راهکارهایی عملی برای تسهیل این ارتباط ارائه میدهد. از نظر نسرین میرزایی، انسانها طبیعاً دارای قوه خلاقیتاند و این خلاقیت میتواند تحت تأثیر معلمان شکوفا یا سرکوب شود. بنابراین، ساخت فضایی مناسب برای رشد خلاقیت دانشآموزان از اهمیت ویژهای برخوردار است. آموزش بدون شکلگیری روابط مؤثر معنیدار نخواهد بود. معلمان باید به نوع ارتباط خود با دانشآموزان توجه کنند و تأثیر آن بر انگیزه و رفتارهای آنها را در نظر بگیرند. کتاب به تعریفهای متعدد ارتباط میپردازد و بر این نکته تأکید میکند که ارتباط صرفاً تبادل اطلاعات نیست، بلکه فرآیندی است که شامل بیان احساسات، ایدهها و افکار نیز میشود. برای موفقیت در انتقال دانش، معلمان باید از مهارتهای ارتباطی قوی بهرهمند باشند. این مهارتها شامل توانایی ساخت انگیزه، مدیریت کلاس، ارائه بازخورد مؤثر و ساخت محیط یادگیری امن است. معلمان باید به دانشآموزان خود احترام بگذارند و نگرش مثبتی نسبت به آنها داشته باشند. این رویکرد به شکلگیری فضایی قابل اعتماد و حمایتی کمک میکند. هماهنگی مفاهیم درسی با سبکهای یادگیری دانشآموزان میتواند به شکلگیری انگیزه در آنها کمک کند و به یادگیری بهتر منجر شود. کتاب ارتباط دانشآموزان و آموزگاران به معلمان و مربیان کمک میکند تا با درک عمیقتری از اهمیت ارتباطات، به بهبود کیفیت آموزش و یادگیری بپردازند.
خواندن کتاب ارتباط دانش آموزان و آموزگار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران علوم ترتبیتی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ارتباط دانش آموزان و آموزگار
«همه ما در گذشتههای دور در مدرسه رفتارهای مختلفی از معلمان دیدهایم. اگر کمی دقت کنید متوجه خواهید شد که ما ناخودآگاه همان رفتارها را – کمتر یا بیشتر – روی دانشآموزان خود پیاده میسازیم. اما بهتر است اجازه دهیم که این بینش را خود دانشآموزان در اختیار ما قرار دهند.
در واقع نباید با پیشفرضها جلو رفت. باید رفتارها مطابق با نیازهای دانشآموزان باشد. دانشآموز امروز، دانشآموز دهه ۵۰ یا ۶۰ نیست. این دانشآموزان از نسلی متفاوت با شرایط اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی، فرهنگی و … متفاوت هستند. بنابراین نسخهای که در آموزش و پروش ۴۰ سال پیش برای دانشآموزان پیچیده شده است نمیتواند دردی از دانشآموزان امروز درمان کند.
متأسفانه اغلب ما به عنوان معلم، متوجه نمیشویم که حتی کوچکترین حرکتها و رفتارهای ما در کلاس میتواند تأثیر زیادی بر دانشآموزان ما داشته باشد. فقط کافی است که عملکرد خودتان را قضاوت کنید. ببنید شرایط دانشآموزانی که با شما ارتباط بهتر و نزدیکتری دارند چگونه است و دانشآموزانی که به آنها بیتوجه هستید در چه شرایطی هستند.
همین توجههای کوتاه میتواند شرایط دانشآموز را به طور کلی دگرگون کرده و چه بسا در آینده تحصیلی و شخصی او تأثیرگذار باشد. حال که شریفترین شغل دنیا را انتخاب کردهاید بهتر است تکلیف خود را به بهترین نحو ادا کرده و حرفهایتر عمل کنید.»