کتاب کوزه عاشق
معرفی کتاب کوزه عاشق
کتاب «کوزه عاشق» نوشتۀ سیداحمد ماجدی و محمدسجاد شوقیان است و انتشارات ایرانارسانه آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب کوزه عاشق
کوزه عاشق، کتابی ویژه برای نوجوانان است که با روایتی متفاوت از زبان یک کوزه، ما را به دنیایی سرشار از استعاره و احساسات انسانی میبرد. داستان در حجرهای ساده اما پرمعنا آغاز میشود؛ جایی که کوزهها، هرکدام به انتظار سرنوشت خود نشستهاند. فضای تاریک و ساکت حجره، همراه با صدای جیرجیر درها و شاپرکی خسته، فضایی وهمآلود و درعینحال آشنا برای مخاطب ایجاد میکند.
داستان کوزه عاشق با تأملات و افکار یک کوزه آغاز میشود که در انتظار نوبت خود برای رهایی است. این انتظار، استعارهای از اشتیاق انسان به تغییر و آزادی است. کوزه در اندیشه این است که چه زمانی نوبت او خواهد رسید تا از این محیط تکراری و بسته خارج شود و به دنیایی نو پا بگذارد. متن داستان با لحنی شاعرانه و پر از جزئیات توصیفی نوشته شده که هم نوجوانان را جذب میکند و هم ذهن آنان را به تفکر وادار میکند. کوزه عاشق با ترکیب تخیل و واقعیت، به نوجوانان فرصتی میدهد تا در دنیای درونی یک شخصیت غیرانسانی (کوزه) غرق شوند و از دیدگاه او، مفاهیم عمیقی مانند انتظار، امید و معنای آزادی را تجربه کنند.
خواندن کتاب کوزه عاشق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به نوجوانان و دوستداران رمان و داستان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کوزه عاشق
«دوباره زودتر از همه از خواب بیدار شدم. تاریکی همۀ فضا را گرفته بود و هیچ صدایی نمیآمد فقط صدای غرغر، چفت در و پنجرهها بود که با لگدهای آرام نسیم، گاهگاه جیرجیرشان را در میآورد و شاپرکی که از بس دور کورسوی نوری که از لای پنجره میتابید بال زده بود دیگر جانی برای حرکت نداشت. همه آرام خوابیده بودند و سکوت همهجا را فراگرفته بود و من در فکری عمیق فرورفته بودم که امروز نوبت چه کسی است که از این زندان آزاد شود؟ و چه زمانی نوبت من است؟ خیلی دوست دارم امروز دیگر بروم. خسته شدم از بس نشستم و رفتن اینوآن را دیدم.»