کتاب دانشگاه یاد نمی دهد
معرفی کتاب دانشگاه یاد نمی دهد
کتاب دانشگاه یاد نمی دهد نوشتهٔ زندر فرایر و ترجمهٔ سیده ژاله موسوی نصر است. انتشارات کهکشان دانش این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب کارآفرینی است.
درباره کتاب دانشگاه یاد نمی دهد
کتاب دانشگاه یاد نمی دهد به شما یاد میدهد پول بیشتری به دست بیاورید، تأثیرگذارتر شوید و زندگی معناداری بسازید. این کتاب که جلد ۱۰۷ از مجموعهٔ «زندگی و کسبوکار موفق برای همه» است، به قلم یک کارآفرین نوشته شده است. گفته شده است که با خواندن این اثر، زندگی شما تغییر خواهد کرد؛ زیرا این کتاب باعث میشود زندگی را از دید دیگری دیده و به شما ابزاری برای ترک یک کار معمولی و جهشی به اشتیاق هدفمحور میدهد. نویسنده گفته است که وقتی این کتاب را بخوانیم، تبدیل به یک کارآفرین خواهیم شد.
خواندن کتاب دانشگاه یاد نمی دهد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب کارآفرینی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دانشگاه یاد نمی دهد
«۱۱. انجام کار
تیم فریس:
به جای مشغول بودن، بر مولد بودن تمرکز کنید.
قبل از ترک سیسکو من یک فروشنده درجه دو بودم در یک سازمان ۱۲۰۰ نفره. از لحاظ فنی مهندس بودم نه فروشنده. من بیست سال جوانتر از کارمندان بالای ۵۰ سال بودم.
همه فکر میکردند من تاکتیکهای فروش واقعی برای قراردادهای ۱۵ میلیون، ۲۰ میلیون و ۳۰ میلیون دلار داشتم. ولی در حقیقت من حتی فروشنده خوبی نبودم.
من مولد بودم.
در سالهایی که در مشاغل مختلف کار کردم به این نتیجه رسیدم که بین مشغول بودن و مولد بودن تفاوت وجود دارد.
اصل پارتو (قانون ۲۰/۸۰) به ما یاد میدهد هشتاد درصد از نتیجه توسط ۲۰ درصد تلاش تولید میشود.
در سیسکو برای سه مدیر کار میکردم. بنابراین من بر بالای ۲۰ درصد برای ایجاد ۸۰ درصد نتیجه تمرکز میکردم. بیایید یک محاسبه ریاضی کنیم.
من در حدود ۶۰ درصد بیشتر از هر کسی کار میکردم، ولی ۲۴۰ درصد مولدتر از دیگران بودم- با یادگیری مولد بودن به جای مشغول بودن. امروزه شرکتها به قیمت ۲۰۰۰ دلار مرا برای تدریس به کارمندان در مورد چیزی که در بقیه این فصل با شما به اشتراک میگذارم استخدام میکنند.
در این فصل ما در مورد راهکارهای مولد بودن مطلوب من صحبت میکنیم. آنها هک نمیکنند، آنها برای تضمین یک هفته کاری چندساعته طراحی نشدهاند- آنها ابزاری هستند که افراد برای داشتن یک پیشرفت معنادار در مولفههای مهم شغل خود استفاده میکنند.
کریج بالانتین دوست و مربیام، میگوید که ساختار برابر با آزادی است. افراد زیادی از ساختار میترسند، ولی ساختار بستری است برای راهاندازی ما. فراتر از محدود کردن ما، ساختار به ما پایهای برای تمرکز بر مسائل مهم میدهد. بدون آن، ما در کشمکش خواهیم بود و نمیدانیم چهکار کنیم. ما نمیدانیم چگونه فکر کنیم. ساختار واقعاً برای ما مهم است.
مهم یا فوری؟
اکنون که ما میدانیم ۸۰ درصد از نتایج شما برآمده از ۲۰ درصد اعمال شما است، زمان کشف کاری است که شما را به نتایج بزرگ برساند. هر کاری در چهار دسته قرار میگیرد:
- فوری و مهم: الان انجامش دهید
- مهم ولی نه فوری: زمان انجام را برنامهریزی کنید
- فوری ولی نه مهم: آن را تفویض کنید، خودتان انجام ندهید
- نه فوری و نه مهم: آن را حذف کنید
بگذارید به عنوان یک کارآفرین تازهکار نگاهی به وظایف رایج بیندازیم، تا ببینیم در کجای این ماتریکس قرار میگیرند:
برنامهریزی تماس بعدی برای فروش: مهم و فوری. شما باید این کار را انجام دهید و این کلید اتفاق افتادن آن است.
طراحی پستهای ماه بعد شبکههای اجتماعی: مهم، نه فوری. این انجام میشود، ولی مهلت طولانی دارید.
جواب دادن به همه ایمیلهای شما: فوری، نه مهم. ایمیل اغلب مثل یک اولویت بزرگ است، ولی اغلب اوقات، باعث حواسپرتی از انجام کارهای روزانه میشود. بله گاهی یک ایمیل فوری پیش میآید، ولی به ندرت.
گشتن در شبکههای اجتماعی: نه فوری، نه مهم. میتواند وقتی همه کارهای خود را انجام دادید انجام شود.
وقتی برای اولین بار این فرمول را برای کارهای خود به کار میگیرید بر دو گزینه اول کار میکنید. با گذشت زمان، وقتی میفهمید چه کارهایی در چه دستهای قرار میگیرد، باید بر تمرکز بر نوع دوم کار کنید: مهم، ولی نه فوری. به کارهای فوری باید توجه کرد تا بدون استرس زیاد، فضا و زمان بیشتری برای انجام کارهایی که نتیجه بزرگی را ایجاد میکنند پیدا کنید.
غرقشدگی وقتی اتفاق میافتد که ما سعی کنیم همه کارها را یکباره انجام دهیم. مغز شما تلاش میکند اطلاعات زیادی را وارد کند، که دیگر جایی برای خلاقیت، تفکر انتقادی و تصمیمگیری نمیگذارد، بنابراین بخش مهم یادگیری به ذهن سپردن و تمرکز بر موارد مهم است. در اینجا به لیست کارها میرسیم.»