کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها علیرضا محدث + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها

کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها

معرفی کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها

کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها نوشتهٔ علیرضا محدث است. انتشارات دانشگاه باقرالعلوم این کتاب را منتشر کرده است.

درباره کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها

کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها به تشریح مناسبات تکنولوژی و ارزش‌ها از منظر فیلسوفان تحلیلی و قاره‌ای و حکمت اسلامی می‌پردازد. مناسبات تکنولوژی و ارزش‌ها تلاقی علوم انسانی و فنی - مهندسی را در مرتبهٔ هستی‌شناسی تکنولوژی‌ها به تصویر می‌کشد و پندار جدایی تکنولوژی از ارزش را همانند جدایی دانش از ارزش مورد نقد قرار می‌دهد. این علوم انسانی است که در رتبهٔ مقدم بر علوم پایه و فنی به ما آموزش می‌دهد چه چیزی بسازیم و چرا آن‌ها را بسازیم؛ اما علوم پایه و فنی به ما یاد می‌دهد چگونه چیزها را بسازیم. در واقع، بعد طراحی تکنولوژی‌ها حوزهٔ پرورش نیازها و ارزش‌هایی است که باید در تعامل با کارشناسان علوم انسانی انجام پذیرد و از آنجایی که ارزش‌ها در فرایند طراحی تکنولوژی‌ها قابل تبدیل به هنجارها و الزامات فنی - مهندسی‌اند این همکاری نه تنها مفید بلکه امری ضروری است.

خواندن کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران فلسفه پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب مناسبات تکنولوژی و ارزش ها

«تـا پـیش از انقـلاب صـنعتی و قـدرت بشـر بـر کـاربردی کـردن علـوم و همسان‌سازی کالاها و فرآورده‌های تکنیکی، ارزش‌ها، به‌ویژه ارزش‌های اخلاقی، به‌طور مستقیم در کنش‌ها و نیات انسانی دنبال می‌شد؛ اما توجـه به وجود مناسباتی میان خود تکنولوژی و ارزش‌ها، موضوع نوظهوری بـود که تقریبا از زمان انقلاب صنعتی به وجود آمد. از زمان انقلاب صنعتی به بعد، بشر به طور آگاهانه و فزاینده و در راستای تناسب‌سـازی طبیعـت بـا نیازهای خویش، به گونه‌ای گسترده موفق به تبدیل علـوم نظـری بـه علـوم مهندسی و کاربردی شد و قدرت همسان‌سازی و انبوه‌سازی فرآورده‌هـای تکنیکی را به دست آورد و با کاربرد گسترده تکنولوژی، زمینه‌های حضـور و نفوذ ُپربسامد آن در حیـات اجتمـاعی انسـان‌ها را رقـم زد. همزمان بـا همسان‌سازی، انبوه‌سازی و کاربرد گسترده فرآورده‌هـای تکنیکـی، نـوعی همسان‌سـازی، انبوه‌سـازی و اشـاعه ارزش‌ها نیز در قالـب هنجارها والزاماتی در سیستم‌های تکنولوژیک به وقوع پیوست».