کتاب بر فراز دریا
معرفی کتاب بر فراز دریا
کتاب بر فراز دریا نوشتۀ لزا لوویتس با ترجمۀ سپیده پوراکبر در انتشارات ابوعطا به چاپ رسیده است.
درباره کتاب بر فراز دریا
آیا هنگامی که همهچیز از دست رفته است میتوان امید را بازیافت؟ کتاب بر فراز دریا پاسخی به این پرسش است. داستان بر مبنای واقعۀ بزرگترین زمینلرزۀ کشور ژاپن نوشته شده است. در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ زلزلهای به قدرت ۹ ریشتر منطقۀ توهوکو در ۳۷۲ کیلومتری شمال شرقی توکیو را به لرزه درآورد. بزرگترین زمینلرزهای که این کشور زلزلهخیز تا آن زمان دیده بود. این زمینلرزه ۶ دقیقه ادامه داشت و سونامی مهیبی را به همراه آورد. اقیانوس اطلس از بستر خود بلند شد و به حریم ۴۸۳ کیلومتر از مرز ساحلی وارد شد. با امواجی که ارتفاع آن به ۴۰ متر میرسید و تمامی روستاها را نابود کرد. ۱۵۸۸۹ نفر در این حادثه کشته شدند و ۲۶۰۱ نفر همچنان مفقودالاثر هستند.
راوی داستان پسری به نام کای است. روزی که این سونامی مهیب به سواحل یورش برد، کای، نوجوان دورگه که ساکن یکی از روستاهای ساحلی بود، تقریباً همهکس و همهچیز خود را از دست میدهد؛ ولی سفر او به نیویورک برای ملاقات با بچههایی که زندگیشان پس از حادثۀ ۱۱ سپتامبر دگرگون شده بود به او امید داد تا به دنبال پدر آمریکاییاش که سالها پیش او و مادرش را ترک کرده بود بگردد. در دهمین سالگرد حادثۀ یازدهم سپتامبر، با رفتن به محلی که هواپیماها به برجهای دوقلو اصابت کرده بودند، کای متوجه شد که تنها راه نجات از بدبختی، بازگشت به خانه و تلاش برای آباد کردن آن است.
داستان بر فراز دریا قالبی شعرگونه دارد و مضمون آن از دست دادن، نجات یافتن و شروع دوباره است.
خواندن کتاب بر فراز دریا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به نوجوانان دوستدار داستان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب بر فراز دریا
آن روز صبح، هیچ تفاوتی با صبحهای بهاری دیگر نداشت،
طبق معمول با مادرم بگو مگو کردم
شاید مادرم حرفی را به انگلیسی به من زد
و من به زبان ژاپنی جوابش را دادم؛
الام دیگر حتی ان را به خاطر نمیآورم.»